Hämeenlinnan pääkirjasto

Hämeenlinnan pääkirjasto

Pääkirjasto toimii peruskorjauksen ajan (2018-2020) Wetteri-rakennuksen kahdessa alimmassa kerroksessa (Wetterhoffinkatu 2).

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat luettavat ja lainattavat lehdet sekä lasten ja nuorten kokoelmat ja leikkihuone. Aineiston lainaaminen ja palauttaminen sujuvat kätevimmin automaateilla, myös noudettavat varaukset ovat lainattavissa omatoimisesti. Lainattavilla tableteilla pääset kätevästi nettiin.

Asiakaspalvelupisteessä kirjaston henkilökunta opastaa kirjaston, kokoelmien ja palvelujen käytössä. Asiakaspalvelussa voit rekisteröityä kirjaston asiakkaaksi ja maksaa kertyneitä maksuja.

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat myös Auditorio ja lounasravintola Fredrika.

Toisesta kerroksesta löydät aikuisten ja nuorten aikuisten kirjat sekä elokuvat, musiikkiaineiston, sarjakuvat ja nuorten tietokirjat.

Luku- ja nettitilassa voit keskittyä lukemiseen tai työskentelyyn joko omalla laitteellasi tai kirjaston tietokoneella. Editointityöasemalla onnistuu kuva- ja äänitallenteiden digitointi ja editointi. Luku- ja nettitila on avoinna kirjaston aukioloaikoina, paitsi keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin tila avataan vasta klo 11. Asiakaskäyttöön tarkoitetulla monitoimilaitteella voit kopioida, tulostaa ja skannata.

Toisen kerroksen infopisteissä kirjastoammattilaiset auttavat etsimään tietoa ja paikantamaan aineistoja.

Palautuslaatikko

Pääkirjaston palautuslaatikko sijaitsee sisäpihalla katoksessa. Palautuslaatikkoon voit jättää aineistoa kirjaston ollessa suljettuna.

Pääkirjaston kokoelma

Pääkirjaston tilat Wetterillä ovat aikaisempia tiloja pienemmät. Wetteriltä on noin 80 000 niteen kokoelma pääkirjaston uusinta ja lainatuinta aineistoa.

Osa aineistoista on siirretty Moreenin lähivarastoon, josta sitä saa varaamalla. Varauksia haetaan lähivarastosta joka arkipäivä.

Pääkirjaston varsinaiset varastokokoelmat ovat pois käytöstä peruskorjauksen ajan.

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Wetterhoffinkatu 2, 13100 Hämeenlinna
  • ynvanhf.xvewnfgb#unzrrayvaan.sv
  • 03 621 2612, kaikki numerot

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1983