Kirjastoauto Bella

Bella

Kirjastoauto Bella

Hämeenlinnan kaupunginkirjastolla on kaksi kirjastoautoa, Bella ja Urho. Kirjastoautojen reitit ulottuvat koko laajan kunnan alueelle. 

Bellalla on 62 pysäkkiä, joista 38 palvelee pitäjien haja-asutusalueita vuoroviikoittaisilla iltapäivä- ja iltapysäkeillä. Aamupäivisin Bella käy kouluilla ja päiväkodeilla. Lisäksi kirjastoauto Bellalla on yksi pysäkki Pälkäneen kunnan puolella ja kaksi pysäkkiä Hattulassa. Vastavuoroisesti Hattulan kirjastoauto Lilius palvelee hämeenlinnalaisia Hauhon suunnalla kolmella pysäkillä. Lähimmän pysäkkisi voit tarkistaa ylläolevista linkeistä.

Kirjastoautojen valikoimissa on kirjoja, aikakauslehtiä, elokuvia ja musiikkia kaikenikäisille. Autojen mukana oleva aineisto vaihtuu jatkuvasti. Varaamalla saat käyttöösi koko Vanamo-kirjastoverkon aineiston, ja varauksesi voit noutaa kätevästi lähimmältä kirjastoautopysäkiltäsi. Autoon voit palauttaa myös muiden Vanamo-kirjastojen aineistoa, ja autosta lainatun aineiston voi palauttaa mihin tahansa Vanamo-kirjastoon.

Tekniset tiedot

Malli: Volvo B9R
Kori: Kiitokori Libris
Ulkoasu: Graafinen suunnittelija Anne Salmio, alakouluikäisten lasten piirustuskilpailutöiden perusteella.
Tietotekniikka: laitteistona kaksi tietokonetta, joista yhteys Mikromarc-kirjastojärjestelmään
Tietoliikenneyhteydet: Elisa, DNA-mobiilidata
Käyttöönotto: helmikuu 2012

Koulujen loma-aikoina koulu- ja päiväkotipysäkeillä ei käydä aamupäivisin. Arkipyhien aattoina kirjastoauto lopettaa ajon klo 15.30. Kirjastoauto ei kulje juhannuksen ja heinäkuun lopun välisenä aikana eikä joulun ja loppiaisen välillä.

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Lukiokatu 2, 13100 Hämeenlinna, Hämeenlinna
  • xvewnfgbnhgb#unzrrayvaan.sv
  • 050 021 3751, kaikki numerot

Rakennuksen tiedot