Itäkeskuksen kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Laitteisto 19 palvelua

 • 3D-tulostin valmistaa fyysisiä esineitä digitaalisista mallitiedostoista. Tulostusmateriaalina käytetään myrkytöntä ja biohajoavaa PLA-muovia. Tulostamiseen vaaditaan 3D-mallitiedosto STL-muodossa. Valmiita malleja on ladattavissa esimerkiksi Thingiverse-sivustolta (thingiverse.com). 3D-tulostimen malli on Ultimaker 2+ Connect.

  Valmiin tulosteen hinta on 70 senttiä/kpl. Pisin mahdollinen varausaika on 4 tuntia. Myöhästyessäsi yli 15 minuuttia varaus vapautetaan muiden käyttöön.

  Lisätietoja saa Itäkeskuksen kirjastosta puhelimitse 09 310 85 090 tai sähköpostitse itakeskuksen_kirjasto@hel.fi 

  0,70 € / varaus

 • Itäkeskuksen kirjaston digitointilaitteella voit digitoida vinyylilevyjä ja C-kasetteja MP3-formaattiin.

  Itäkeskuksen kirjaston digitointilaitteella voit digitoida vinyylilevyjä ja C-kasetteja MP3-formaattiin.

  LP-levyn tai C-kasetin digitointi tapahtuu kuuntelunopeudella. Tallentamiseen voi käyttää CD-R-levyjä. Mikäli omaa CD-R-levyä ei ole mukana, voit ostaa sellaisen kirjaston asiakaspalvelupisteeltä hintaan 1,50€.

  Laitteiston käyttämistä varten tarvitset kirjastokortin, jolla saat kirjaston asiakaspalvelupisteeltä lainaksi avaimen lukittuun kalustoon, jossa laitteisto levysoittimineen sijaitsee. Varausaika on kaksi tuntia, mutta tarpeen vaatiessa ja laitteiden ollessa vapaina varausta voidaan jatkaa.

  Laitteistoa voi varata myös musiikinkuunteluun, jolloin valittavissasi on joko CD-levyjen, C-kasettien tai vinyylilevyjen suoratoisto. Suosittelemme omien kuulokkeiden käyttämistä. Mikäli omia kuulokkeita ei ole, voit lainata ne kirjastokortilla asiakaspalvelupisteeltä.

  Odotamme käyttäjältä jonkin asteista kokemusta kyseisten laitteiden käytöstä. Vinyylisoittimen sekä C-kasettisoittimen käyttö vaatii jonkin verran enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä kuin tietokonepohjainen tekniikka, johon olemme tottuneet.

  Jos kuitenkin tarvitset opastusta laitteiden käyttöön, voit sopia opastuksesta kirjaston musiikkipalveluista vastaavan henkilökunnan kanssa (puh. 09 310 85090 tai sähköpostitse itakeskuksen_kirjasto@hel.fi)

  Yksinkertaiset ohjeet digitointiin löytyvät laitteiden luota.

  Tekniset tiedot: Digitointiin käytettävä laite on TASCAM CC-222 SL MK 2. Levysoitin on Technics SL-1210MK5.

   

  Digitointilaite - Varaamo (hel.fi)

  itakeskuksen_kirjasto@hel.fi

 • Arabiankielisen näppäimistön voi lainata kirjastokortilla kirjastokäyttöön. Asennus USB-väylään.

 • Kyrillisen näppäimistön voi lainata kirjastokortilla kirjastokäyttöön. Asennus USB-väylään.

 • Aikuinen voi lainata kirjastossa käytettävän kannettavan tietokoneen kirjastokortilla ja henkilöllisyystodistuksella. Laina-aika on enimmillään 2 tuntia. Kannettavia ei voi varata etukäteen.  

   

 • 0,40 € / sivu (kaksipuoleinen sivu 0,80 €). Kaksi kopiokonetta, ylläkerrassa ja alakerrassa. Kopiokoneilla voi skannata ja tallentaa suoraan USB-tikulle tai lähettää sähköpostina. Skannaaminen on maksutonta.

  0,40 € / sivu (kaksipuoleinen sivu 0,80 €)

 • Mahdollisuus lainata aineisto itse automaatilla.

 • Puhelinten latauskaappi, jossa on 6 latauspaikkaa mobiililaitteille. Jokaisessa latauspaikassa on iPhone-, Micro-USB- ja USB-C -latausjohdot. 

 • Kirjastossa käytettävissä SD-, MMC- ja Compact Flash -muistikorttien lukemiseen käytettävä oheislaite. Pyydä infon virkailijalta.

 • Perusompelukone Bernina 1008. Kirjastossa on mustaa ja valkoista lankaa, nuppineuloja, saksia ja muita perusompelutarvikkeita. Koneella ei voi ommella parkkinahkaa tai hyvin paksuja kankaita. Saat ompelukoneen tarvikkeineen käyttöösi kirjastokortilla. Varaukset osoitteessa varaamo.hel.fi.

 • Mahdollisuus palauttaa aineisto itse automaatilla.

 • PS4-kone lasten ja nuorten osastolla. Pyydä pelit lasten- ja nuortenosastolta. Pelit ja ohjaimet lainataan kirjastokortilla. Useita erilaisia pelejä.

 • Laina-aika 2 vk, ei voi varata eikä uusia. Talkoosetti (10 pihdit, roskapusseja) laina-aika 3 vrk, ei voi varata eikä uusia. Palautus aina siihen kirjastoon, josta lainattu.

 • Canon Lide 220 -skannerin voi lainata kirjastokortilla kirjastokäyttöön. Asennus USB-väylään.  Erillinen ohje. Kopiokoneet toimivat myös skannerina, ja ne tallentavat suoraan USB-tikulle tai lähettävät sähköpostiin.

  maksuton

 • Kuusi Hublet-asemaan kiinnitettyä tablettia lainattavissa käyttöön kirjastotilassa.

  Kuusi Hublet-asemaan kiinnitettyä tablettia lainattavissa käyttöön kirjastotilassa.

 • Kaksi lehtitablettia, joilla voi lukea suomalaisia ja ulkomaisia e-lehtiä kirjaston tarjoamista e-lehtipalveluista.

 • Asko-asiakastietokoneet ovat varattavissa puolesta tunnista kahteen tuntiin. Lisäksi kirjastoissa on käytettävissä ilman ajanvarausta kaksi pistäytymiskonetta, joiden käyttöaika on 30 minuuttia.

 • Tulostimet (väri)
 • Leikkurilla voi leikata yksivärisiä tarroja tai vinyyliä, josta leikatun kuvion voi prässätä kankaalle. Henkilökunta opastaa tarvittaessa, ilmoitathan ennakkoon jos tarvitset opastusta. Materiaalista peritään maksu. Varaa laite käyttöösi: https://varaamo.hel.fi/

Tila 5 palvelua

 • Voit vuokrata käyttöösi Itäkeskuksen kirjaston kokoushuoneen. Tilassa voi järjestää kokouksia ja kokoontumisia erilaisille ryhmille. Kokoushuone sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston pohjakerroksessa.

  Voit vuokrata käyttöösi Itäkeskuksen kirjaston kokoushuoneen. Tilassa voi järjestää kokouksia ja kokoontumisia erilaisille ryhmille. Kokoushuone sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston pohjakerroksessa. Tilaan on pääsy hissillä.

  Kokoushuoneessa on 50 tuolia ja 8 pöytää, joten suuremmankin kokouksen järjestäminen on mahdollista. Tilassa voidaan järjestää myös esitelmiä ja luentoja. Salin oletusmuotona on ”kokoushuone” (5 pöytää ja 25 tuolia), eli tuolit ovat pöytien ympärillä. Pöytien ja tuolien uudelleenjärjestäminen tilaisuutta varten on sallittua. Sali on mahdollista myös järjestää ns. luentosali / auditoriomuotoon.

  40€/tunti

 • 48 paikkainen lukusali sijaitsee pohjakerroksessa. Jokaisessa pöydässä pistorasiat läppäreitä varten.

 • Työtila on tarkoitettu max 8 hengelle. Tila soveltuu lyhytaikaiseen työskentelyyn ja kokouksien pitoon. Varausaika max 3 tuntia. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys (Stadinetti) ja liikuteltava lisänäyttö, johon voi kytkeä oman kannettavan tietokoneen.

  Seinässä on luentotaulu muistiinpanoja varten. Varaukset osoitteessa varaamo.hel.fi.

 • Tila soveltuu ryhmätyötilaksi ja kokoustamiseen. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys Stadinetti. Huoneessa on pöytä ja neljä tuolia, ja se sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston ylimmässä kerroksessa. Työskentelemään mahtuu kerrallaan mukavasti noin neljä henkilöä. Tilan voi varata osoitteesta varaamo.hel.fi

 • Tila soveltuu ryhmätyötilaksi ja kokoustamiseen. Tilankäyttö on maksutonta. Tilassa on Helsingin kaupungin langaton verkkoyhteys Stadinetti. Huoneessa on pöytä ja neljä tuolia, ja se sijaitsee Itäkeskuksen kirjaston ylimmässä kerroksessa. Työskentelemään mahtuu kerrallaan mukavasti noin neljä henkilöä. Tilan voi varata osoitteesta varaamo.hel.fi

Palvelu 30 palvelua