KAVIn kirjasto

KAVIn kirjasto

Kirjasto on maan suurin elokuvan tietokeskus, joka on vapaasti kaikkien käytettävissä. Kokoelmassa yhdistyvät historiallinen kattavuus ja monialainen uusimman tiedon seuranta.

KAVIn kirjasto käsittää mm. noin 36 000 teosta, niiden joukossa filmografioita, elokuvan ja audiovisuaalisen kulttuurin historiaa, estetiikkaa, teoriaa, tutkimusta, tekniikkaa ja taloutta käsitteleviä julkaisuja. Saatavilla on myös 200 lehden vuosikerrat - niin painetussa kuin sähköisessä muodossa (takautuvasti aikakausjulkaisuja on 950). Käytössä myös leikearkisto ja KAVIn digitaaliset aineistot.

Kirjastoaineiston lisäksi kirjaston asiakaspalvelupisteissä asiakkailla on käytössään arkiston kokoelmatietokanta Tenho ja mahdollisuus tutkia oheismateriaaleja, kuten käsikirjoituksia ja still-kuvia. Valokuvia on runsaasti digitoituna heti katsottavissa. Käsikirjoitukset tulisi tilata kirjaston henkilökunnalta etukäteen .

Kirjastossa ovat käytettävissä radio- ja televisioarkiston, kotimaisen filmikokoelman ja Kansalliskirjaston digitaaliset aineistot.

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Sörnäisten rantatie 25 A, 00500 Helsinki
  • xvewnfgb#xniv.sv
  • 02 9533 8006, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Bussit 16 ; 55
Ratikat 6 ; 7 ; 8
Metro: Sörnäinen ja Kalasatama. Bussit 16, 55,

Rakennuksen tiedot