Laajasalon kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Laitteisto 12 palvelua

Tila 4 palvelua

 • Moderni ryhmätyöskentelytila min. kolmelle max. kuudelle hengelle. Tila sijaitsee Laajasalon kirjastossa Kauppakeskus Saaren toisessa kerroksessa. Tilan käyttö on maksutonta. Tilan voi varata enintään kahdeksi tunniksi osoitteessa https://varaamo.hel.fi/resources/awcowyihjt5q?date=2020-10-19

   

 • Lukusali Tyyni sijaitsee erillisenä tilana saman käytävän varrella kirjaston kanssa, kauppakeskus Saaren toisessa kerroksessa. Tila on hiljaista työskentelyä ja lukemista varten. Tyyni on avoinna aina kirjaston ollessa auki. Tila on avoinna myös omatoimikäyttöaikaan, jolloin tilaan kirjaudutaan sisään Helmet-kirjastokortilla ja kortin tunnusluvulla.

 • Näyttelytila Galleria Salmi on varattavissa ilmaiseksi kuukaudeksi kerrallaan. Näyttelytilan varaus tehdään sopimalla aika kirjaston henkilökunnan kanssa puhelimitse (09 31085 084), sähköpostitse (laajasalon_kirjasto@hel.fi) tai paikan päällä.

 • Avoinna sään salliessa. Talvikaudella suljettu.

Palvelu 12 palvelua

 • Avoinna klo 10-16. Omatoimikäyttö klo 16-20. 

 • Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa näköongelmien, lukihäiriön tai muun syyn takia, kannattaa kokeilla äänikirjaa. Celia-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Laajasalon kirjastossa voit rekisteröityä sen asiakkaaksi. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjasto 40 000 äänikirjasta, CD-kerhoasiakkaana saat kuukausittain kotiisi kirjoja kuunneltavaksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan.

 • Digitaalipianoa ja kuulokeita voi käyttää kirjastossa. Varaukset puh. 09 3108 5084.

  Yamaha Clavinova CLP575 -digitaalipiano (mm. 88 kosketinta, 34 soitinääntä, 20 rytmiä) sijaitsee kirjastosalissa avoimessa tilassa. Kuulokkeet voi lainata kirjastokortilla palvelutiskiltä. Digitaalipianon voi varata kahdeksi tunniksi kerrallaan joko kirjastossa, puhelimitse (09 31085 084) tai osoitteessa https://varaamo.hel.fi/resources/awk2f2r3ralq?date=2019-11-29

 • Kirjaston rajoitettujen palveluiden aikana emme anna lähi- tai laiteopastusta kirjastossa. 

  Neuvomme tarvittaessa palvelutiskillä ja opastamme välttämättömässä asioinnissa kirjaston asiakastietokoneilla sekä tulostimella, kopiokoneella ja asiakirjojen skannaamisessa. 

  Voit pyytää Helsingin kaupungin etädigitukea osoitteessa digituki.hel.fi tai soittamalla Helsinki-infon numeroon 09 310 111 11.

 • Enter ry:n senioreille suunnatuilla digiopastusajoilla vapaaehtoiset vertaisopastajat opastavat älypuhelinten, tablettien ja sovellusten käytössä Laajasalon kirjastolla. Elokuussa 2021 opastusaikoja on saatavilla torstaisin klo 10-12. Voit varata ajan kirjaston asiakaspalvelutiskillä tai soittamalla p. (09) 3108 5084.

  Voit myös varata itsellesi Enter ry:n etäopastusajan osoitteessa entersenior.fi/enter-opastaa/etaopastus/.

 • Papercut-itsepalvelu- ja mobiilitulostus. 0,40 € / sivu

  A4- ja A3- koot. Tulosteet maksavat 0,40€ / sivu. Kaksipuoleinen sivu maksaa 0,80€. Tulostussaldoa voit ladata kirjastolla, maksamiseen käy korttimaksu. Kolmen kuukauden välein kirjasto tarjoaa viisi ilmaista sivua. 

  0,40 € / sivu

 • Koirat ovat tervetulleita kirjastoon.

 • Ei käteismaksumahdollisuutta.
 • Kirjastossa on käytössä Helsingin kaupungin maksuton Stadinetti.

 • Kirjastossa pelattavia ja lainattavia lasten ja aikuisten lautapelejä.

 • Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta tiloja valvotaan teknisesti mm. kameroin. Tällöin kirjastossa voi lainata, palauttaa, käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä ja vaikkapa työskennellä tai kokoustaa. Langaton verkko on käytettävissä. Pääset sisään kirjastoon asettamalla kirjastokorttisi ovella olevan laitteen alle viivakoodi ylöspäin, näpyttele nelinumeroinen pin-koodisi ja avaa ovi. Jos sinulla ei ole pin-koodia, saat sen kirjaston henkilökunnalta asiakaspalveluaikoina.

 • Lainattavat pihapelit ovat saatavilla kesäkaudella. Lainattavissa muun muassa: mölkky, petankki, renkaanheittopeli, tennismaila ja -pallot, sulkapallosetti ja kroketti.