Laajasalon kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Laitteisto 11 palvelua

Tila 4 palvelua

Palvelu 12 palvelua

 • Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa näköongelmien, lukihäiriön tai muun syyn takia, kannattaa kokeilla äänikirjaa. Celia-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Laajasalon kirjastossa voit rekisteröityä sen asiakkaaksi. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjasto 40 000 äänikirjasta, CD-kerhoasiakkaana saat kuukausittain kotiisi kirjoja kuunneltavaksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan.

 • Yamaha Clavinova CLP575 -digitaalipiano (mm. 88 kosketinta, 34 soitinääntä, 20 rytmiä) sijaitsee kirjastosalissa avoimessa tilassa. Kuulokkeet voi lainata kirjastokortilla palvelutiskiltä. Digitaalipianon voi varata kahdeksi tunniksi kerrallaan joko kirjastossa, puhelimitse (09 31085 084) tai osoitteessa varaamo.hel.fi.

 • Saat apua kirjaston laitteiden käyttöön henkilökunnan ollessa paikalla. 

  Myös Helsingin kaupungin etädigituki palvelee sinua digiasioissa. Voit pyytää Helsingin kaupungin etädigitukea osoitteessa digituki.hel.fi tai soittamalla Helsinki-infon numeroon 09 310 111 11. Lue lisää täältä.

 • Enter ry tarjoaa tietotekniikan vertaisopastusta senioreille. 

  Opastukset ovat jääneet kesätauolle, ja palaavat jälleen syksyllä 2022. Syksyllä opastuksia on tarjolla perjantaisin klo 10-12 ajalla 16.9.-16.12.2022.

  Voit varata oman tunnin mittaisen opastusaikasi soittamalla kirjastoon p. 09 3108 5084.

  Ota opastukseen mukaan oma laitteesi sekä tarvittavat tunnukset ja salasanat.

 • Papercut-itsepalvelu- ja mobiilitulostus. 0,40 € / sivu

  A4- ja A3- koot. Tulosteet maksavat 0,40€ / sivu. Kaksipuoleinen sivu maksaa 0,80€. Maksamiseen käy korttimaksu. 

  0,40 € / sivu

 • Koirat ovat tervetulleita kirjastoon.

 • Ei käteismaksumahdollisuutta.

 • Kirjastossa on käytössä Helsingin kaupungin maksuton Stadinetti.

 • Kirjastossa pelattavia ja lainattavia lasten ja aikuisten lautapelejä.

 • Sateenkaarihylly parantaa LGBTQIA*-aiheisen aineiston löydettävyyttä ja yhdenvertaisuutta kirjastossa. Kirjaston työntekijät valitsevat sateenkaarihyllyyn aikuisten, nuorten ja lasten aineistoa, jossa kuvataan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää sekä sateenkaarikulttuuria pääosin positiivisen representaation kautta. Homo- ja transfobinen aineisto ei kuulu sateenkaarihyllyyn. Sateenkaarihyllyjä on useissa Helmet-kirjastoissa, ja kaikki niiden aineisto on varattavissa ja lainattavissa Helmet-käyttösääntöjen mukaisesti. Helsingin kaupunginkirjaston sateenkaarihyllyihin sijoitetun aineiston löydät Helmet-tietokannasta haulla "sateenkaarihylly".

 • Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta tiloja valvotaan teknisesti mm. kameroin. Tällöin kirjastossa voi lainata, palauttaa, käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä ja vaikkapa työskennellä tai kokoustaa. Langaton verkko on käytettävissä. Pääset sisään kirjastoon asettamalla kirjastokorttisi ovella olevan laitteen alle viivakoodi ylöspäin, näpyttele nelinumeroinen pin-koodisi ja avaa ovi. Jos sinulla ei ole pin-koodia, saat sen kirjaston henkilökunnalta asiakaspalveluaikoina.

 • Talvikaudella on lainattavissa  mm.pulkkia ja liukureita.

  Kesäkaudella lainattavissa muun muassa: mölkky, petankki, renkaanheittopeli, tennismaila ja -pallot, sulkapallosetti ja kroketti.