Laajasalon kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Laitteisto 12 palvelua

Tila 4 palvelua

 • Moderni ryhmätyöskentelytila min. kolmelle max. kuudelle hengelle. Tila sijaitsee Laajasalon kirjastossa Kauppakeskus Saaren toisessa kerroksessa. Tilan käyttö on maksutonta. Tilan voi varata enintään kahdeksi tunniksi osoitteessa https://varaamo.hel.fi/resources/awcowyihjt5q?date=2020-10-19

   

 • Lukusali Tyyni sijaitsee erillisenä tilana saman käytävän varrella kirjaston kanssa, kauppakeskus Saaren toisessa kerroksessa. Tila on hiljaista työskentelyä ja lukemista varten. Tyyni on avoinna aina kirjaston ollessa auki. Tila on avoinna myös omatoimikäyttöaikaan, jolloin tilaan kirjaudutaan sisään Helmet-kirjastokortilla ja kortin tunnusluvulla.

 • Näyttelytila Galleria Salmi on varattavissa ilmaiseksi kuukaudeksi kerrallaan. Näyttelytilan varaus tehdään sopimalla aika kirjaston henkilökunnan kanssa puhelimitse (09 31085 084), sähköpostitse (laajasalon_kirjasto@hel.fi) tai paikan päällä.

 • Avoinna sään salliessa. Talvikaudella suljettu.

Palvelu 12 palvelua

 • Avoinna klo 10-16. Omatoimikäyttö klo 16-20. 

 • Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa näköongelmien, lukihäiriön tai muun syyn takia, kannattaa kokeilla äänikirjaa. Celia-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Laajasalon kirjastossa voit rekisteröityä sen asiakkaaksi. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjasto 40 000 äänikirjasta, CD-kerhoasiakkaana saat kuukausittain kotiisi kirjoja kuunneltavaksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan.

 • Digitaalipianoa ja kuulokeita voi käyttää kirjastossa. Varaukset puh. 09 3108 5084.

  Yamaha Clavinova CLP575 -digitaalipiano (mm. 88 kosketinta, 34 soitinääntä, 20 rytmiä) sijaitsee kirjastosalissa avoimessa tilassa. Kuulokkeet voi lainata kirjastokortilla palvelutiskiltä. Digitaalipianon voi varata kahdeksi tunniksi kerrallaan joko kirjastossa, puhelimitse (09 31085 084) tai osoitteessa https://varaamo.hel.fi/resources/awk2f2r3ralq?date=2019-11-29

 • Saat kirjaston asiakaspalvelusta apua ja digitukea kirjaston sähköisten palveluiden käyttämiseen ilman ajanvarausta.

  Lisäksi Enter ry:n senioreille suunnattuja digiopastusaikoja on varattavissa 4.9.-11.12. 2020 perjantaisin klo 10-12. Ajanvaraus kirjastosta tai puhelimitse (09) 310 85084, yksi tunti kerrallaan. Enter tarjoaa digitukea, jonka kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tervetuloa oman laitteesi kanssa.

 • Perjantaisin klo 10-11 ja 11-12. Varaa aika kirjaston palvelutiskiltä tai puhelimitse 09 310 85084.

  Enter ry:n digiopastusaikoja on varattavissa 4.9.-11.12. 2020 perjantaisin klo 10-12. Ajanvaraus kirjastosta tai puhelimitse 09 310 85084, yksi tunti kerrallaan. Digitukea, jonka kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tervetuloa oman laitteesi kanssa.

 • Papercut-itsepalvelu- ja mobiilitulostus. 0,40 € / sivu

  A4- ja A3- koot. Tulosteet maksavat 0,40€ / sivu. Kaksipuoleinen sivu maksaa 0,80€. Tulostussaldoa voit ladata kirjastolla, maksamiseen käy korttimaksu. Kolmen kuukauden välein kirjasto tarjoaa viisi ilmaista sivua. 

  0,40 € / sivu

 • Koirat ovat tervetulleita kirjastoon.

 • Ei käteismaksumahdollisuutta.
 • Kirjastossa on käytössä Helsingin kaupungin maksuton Stadinetti.

 • Kirjastossa pelattavia ja lainattavia lasten ja aikuisten lautapelejä.

 • Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta tiloja valvotaan teknisesti mm. kameroin. Tällöin kirjastossa voi lainata, palauttaa, käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä ja vaikkapa työskennellä tai kokoustaa. Langaton verkko on käytettävissä. Pääset sisään kirjastoon asettamalla kirjastokorttisi ovella olevan laitteen alle viivakoodi ylöspäin, näpyttele nelinumeroinen pin-koodisi ja avaa ovi. Jos sinulla ei ole pin-koodia, saat sen kirjaston henkilökunnalta asiakaspalveluaikoina.

 • Lainattavat pihapelit ovat saatavilla kesäkaudella. Lainattavissa muun muassa: mölkky, petankki, renkaanheittopeli, tennismaila ja -pallot, sulkapallosetti ja kroketti.