Malmin kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Laitteisto 16 palvelua

 • Kirjastossa on koronatilanteen vuoksi rajoitetut palvelut 16.5.21 saakka, 3D-tulostin ei ole käytössä.

  Kirjaston 3D-tulostin on varattavissa Varaamon kautta. Tulosteet maksavat 70 senttiä/kpl.

   

 • Monitoimitilassa, kiinteästi asennettu esitystekniikka. Kytkettävissä kannettavaan tietokoneeseen HDMI, DisplayPort, Mini DisplayPort tai VGA liitännällä.
 • Kirjastossa on koronatilanteen vuoksi rajoitetut palvelut 16.5.21 saakka, lehdenlukutabletti ei ole käytössä.

  Kirjastossa on 27" Android-tabletti, joista voi lukea muun muassa Helsingin Sanomia ja Iltasanomia. Luettavana on lisäksi laaja valikoima suomalaisia ja ulkomaisia e-sanoma- ja aikakauslehtiä kirjaston kahdesta e-lehtipalvelusta: PressReader ja ePress (ePress ja PressReader -palvelut löytyvät myös lainattavista Hublet-tableteista). Katso tarkemmat tiedot kirjaston e-lehtipalveluista klikkaamalla tätä tekstiä.

   

 • A4 ja A3 mustavalko- ja värikopiot. Kopion hinta 0,40 € / sivu, kaksipuolinen kopio 0,80 €. Kopiokoneella on mahdollista tulostaa myös muistitikulta (.pdf ja .jpg -tiedostot, myös A3 kokoisena, tulosteen hinta 0,40 € / sivu) sekä skannata joko muistikulle tai sähköpostiin.
 • Lainattava kosteusmittari, laina-aika 14 vrk.

  Lainattava kosteusmittari, laina-aika 14 vrk. Ei voi varata eikä uusia.

 • Lainattavat levyke- ja levyasema kirjaston tiloissa käytettäväksi. Voidaan liittää kirjaston asiakastietokoneisiin tai asiakkaan omaan laitteeseen.

 • SD-, MMC- ja Compact Flash -muistikorttien lukemiseen käytettävä oheislaite.
 • Laina-aika 14 vrk. Ei voi varata eikä uusia.

 • Laina-aika 1 viikko. Ei voi varata eikä uusia.

 • Kirjastossa on koronatilanteen vuoksi rajoitetut palvelut 16.5.21 saakka, pelihuone ei ole käytössä.

  Playstation 4 pelikonsoli. Pelihuone on varattavissa ma-pe 13.00-19.30 ja la 10-15.30, tila varataan kuten asiakastietokoneet -ASTA ajanvarauksessa (koneen tunnus R) ja peliaikaa on 1 tunti/ 1 pelaaja. Pelattavana muun muassa FIFA 2019, Minecraft ja NHL 2017. Varaa pelihuone klikkaamalla tästä.

 • Laina-aika 2 vk, ei voi varata eikä uusia.
 • Laina-aika 2 vk, ei voi varata eikä uusia.

 • Kirjastossa on koronatilanteen vuoksi rajoitetut palvelut 16.5.21 saakka, työhuoneet ja filmiskanneri eivät ole käytössä. Kopiokoneella voi skannata paperidokumentteja.

  Skanneri (myös diojen ja filmin skannaukseen) löytyy asiakastietokoneelta 2, kirjastossa on lisäksi yksi lainattava A4 skanneri asiakastietokoneilla käytettäviksi. Voidaan liittää myös asiakkaan omaan tietokoneeseen (vaati ajurin asennuksen asiakkaan koneelle). Vain kirjastossa käytettäviksi. Myös kopiokoneella (A4 ja A3 koot) on mahdollista skannata joko USB-muistitikulle tai suoraan sähköpostiin.

 • Mittaa kotisi laitteiden energiankulutusta. Laina-aika 2 vk, ei voi varata eikä uusia.
 • Hublet-asema (6 lainattavaa tablettia)

  Kirjastossa on koronatilanteen vuoksi rajoitetut palvelut 16.5.21 saakka, Hubletit eivät ole käytössä.

  Kirjastossa on 5 lainattavaa tablettia (Hubletia) Hubletit lainataan itsepalveluna kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Laitteet ovat käytettävissä ainoastaan kirjaston tiloissa. Ei lainata kotiin. Hubletia käytetään tavallisen tabletin tavoin ja siitä löytyvät myös ePress (sisältää Helsingin Sanomat ja runsaasti maakuntalehtiä) ja PressReader lehtipalvelut.

 • Kirjastossa on koronatilanteen vuoksi rajoitetut palvelut 16.5.21 saakka.
  Tällä hetkellä on käytössä 2 asiakastietokonetta, joihin voi varata ajan myös etukäteen, käyttöaika enintään 30 minuuttia ja lisäksi 1 jonotuskone, käyttöaika enintään 15 minuuttia.

  ASKO-asiakastietokoneet ovat koneesta riippuen varattavissa kerralla 0,5 - 4 tunniksi. Tietokoneet 1 ja 3 sijaitsevat omissa työhuoneissa, 4-5 nuorten nurkassa, 7-10 ASKO-tilassa ja 11 lehtisalissa. Kirjastossa on myös neljä kannettavaa tietokonetta, joita voi lainata kirjaston tiloissa työskentelyä varten. Kannettavien tietokoneiden lainaukseen tarvitaan kirjastokortti ja henkilöllisyystodistus. Voit varata tietokoneen myös etukäteen, klikkaamalla tätä tekstiä tai soittamalla (09) 310 85070.

Tila 4 palvelua

 • Kirjastossa on koronatilanteen vuoksi rajoitetut palvelut 16.5.21 saakka, lukusali ei ole käytössä.

  Erillinen hiljainen lukutila. 17 paikkaa.

 • Kirjastossa on koronatilanteen vuoksi rajoitetut palvelut 16.5.21 saakka, monitoimitila ei ole käytössä.

  Tilaa 20-60 henkilölle, tilassa esitystekniikka: dataprojektori, valkokangas ja äänentoistolaitteet. Tila on erotettavissa muusta kirjastotilasta lasiseinillä, ei äänieristetty.

 • Kirjastossa on kaksi lasivitriiniä ja näyttelyseinä. Näyttelyvaraukset ensisijaisesti sähköpostitse, näyttelyvastaava Sanna Salo, sanna.salo(at)hel.fi.

 • Kirjastossa on koronatilanteen vuoksi rajoitetut palvelut 16.5.21 saakka, työhuoneet eivät ole käytössä.

  Asiakastyöasemalla varustettuja työhuoneita 2 kpl, varattavissa puhelimitse, klikkaamalla tätä tekstiä tai "Varaa tietokone" -palvelussa Malmin kirjaston kohdalta, tietokoneet 1 ja 3. Diaskanneri huoneessa 1.

  Erillinen työtila ilman asiakastyöasemaa, tilan varaukset Varaamon kautta.

Palvelu 14 palvelua