Oulunkylän kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Laitteisto 15 palvelua

Tila 2 palvelua

 • 30 paikkaa, dataprojektori, BD-soitin, digiviritin, äänentoisto. Varaukset puhelimitse, vuokra 40 € / tunti.

 • Kirjaston monitoimitilassa ja vitriinissä voidaan järjestää erilaisia näyttelyitä, jotka ovat ilmaisia ja avoinna kaikille.  

  Kirjasto pyrkii näyttelytarjonnassa monipuolisuuteen ja laaja-alaisuuteen. Näyttelytoiminnalla tuetaan paikallista harrastustoimintaa. 

  Näyttelyjen tulee kirjastonjohtajan arvion mukaan vastata eettisesti, laadullisesti ja tekniseltä toteutukseltaan niitä yleisiä vaatimuksia, joita voidaan asettaa julkisissa tiloissa esillä olevalle näyttelylle. Hakijan tulee toimittaa ennakkoon kirjastonjohtajalle suunnitelma, joka sisältää tietoa, esimerkiksi valokuvia ja mahdollisen käsikirjoituksen pidettävästä näyttelystä. Lupaa näyttelyn järjestämiseksi haetaan tarkoitukseen suunnitellulla lomakkeella, jonka saa kirjastosta.

  Näyttelytilassa järjestetään luentoja ja erilaisia tilaisuuksia lapsille ja aikuisille. Tila toimii myös hiljaisena lukutilana ja lisäksi sitä vuokrataan ulkopuolisiin tilaisuuksiin. Näyttelyiden tulee sallia tämä toiminta.

  Näyttelyistä ilmoittamisesta ja markkinoinnista huolehtii näytteilleasettaja itse. Kirjaston tiloissa näyttelyä voidaan mainostaa A4-kokoisilla (pysty)esitteillä. Näytteilleasettajan niin toivoessa kirjasto ilmoittaa näyttelystä myös kirjaston Helmet-kotisivuilla, jolloin näytteilleasettajan tulee toimittaa kirjastolle digikuva (leveys 1920 pikseliä x korkeus 1080 pikseliä).

  Yhteyshenkilö Eeva Karhunen eeva.karhunen(at)hel.fi

  heini.rinne@hel.fi

Palvelu 13 palvelua

 • Oulunkylän kirjastossa voit rekisteröityä Celian verkko- tai cd-kerhoasiakkaaksi. Varaa aika rekisteröintiä varten mielellään etukäteen, soittamalla (09) 310 85064 tai muun kirjastokäyntisi yhteydessä. Rekisteröintiin tarvitaan voimassaoleva henkilöllisyystodistus tai Helmet-kirjastokortti. Celian palveluihin ja käyttöoikeuksiin voit tutustua tarkemmin klikkaamalla tätä tekstiä.

  Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa lukivaikeuden, oppimisvaikeuden tai muun syyn vuoksi, kannattaa kokeilla äänikirjaa. Celian tuottamat äänikirjat on tarkoitettu eri tavoin lukemisesteisille henkilöille.

 • Yamaha Arius YDP-163 -digitaalipiano sijaitsee musiikkiosastolla avoimessa tilassa. 2 x kuulokeliitäntä (soita yksin tai kaksin). Lainaa kuulokkeet palvelutiskiltä. 88 vasarakosketinta, 10 soitinääntä, transponointi, metronomi. Varaukset osoitteessa varaamo.hel.fi.

 • Henkilökunta opastaa tavallisimpien verkkopalveluiden ja e-aineistojen käytössä sekä kirjaston asiakastyöasemien ja tablettien käytössä. Oman mobiililaitteen käyttöön voi saada vertaistukea.

  Henkilökunta opastaa tavallisimpien verkkopalveluiden ja e-aineistojen käytössä sekä kirjaston asiakastyöasemien ja tablettien käytössä. Oman mobiililaitteen käyttöön voi saada vertaistukea.

 • Maksutonta opastusta senioreille puhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen sekä sähköisten palveluiden käyttöön liittyen. Oma laite mukaan. Enter ry:n vapaaehtoiset opastamassa.

 • Papercut-itsepalvelu- ja mobiilitulostus. Kaikilla kirjaston asiakastietokoneilla voi tulostaa itsepalveluna yksipuoleisia A4 / A3 mustavalko- tai väritulosteita. Hinta 0,40 € / yksipuoleinen arkki, 0,80 € / kaksipuoleinen arkki. Viisi maksutonta tulostetta kolmen kuukauden välein. Mobiilitulostus myös omilta laitteilta.

 • Asiakkaiden omien kirjojen vaihtopiste. Vain pieniä määriä kerrallaan, max 5 kpl.

 • Koirat sallittu
 • Korttimaksumahdollisuus
 • Kirjaston tiloissa avoin verkko Stadinetti. Tunnuksia ei tarvita.
 • Lainattavissa ja paikan päällä käytettävissä lautapelejä.

 • 2 lainattavaa ukulele-soitinta.

 • Lainattavissa pelejä 1 viikon laina-ajalla. Esim. krokettisetti, Boccia-kuulapelisetti, pehmojalkapallo, pieni pehmopallo, pehmofrisbee, sulkapallosetti, renkaanheittopeli, pitkä hyppynaru.

 • Dia- ja dataprojektorin yhteydessä käytettävä valkokangas