Rikhardinkadun kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Kokoelma 1 palvelu

  • Taiteilijakirjakokoelma: kirjasto on vuodesta 2000 hankkinut kokoelmiinsa niin kutsuttuja taiteilijakirjoja. Vaikka taiteilijakirjojen lähtökohta on kirjan ideassa ja/tai muodossa, haastavat ne samalla kirjallisuudelle ja taiteelle rakennettuja perinteitä. Kirjaston monimuotoisessa, yli 400 taiteilijakirjan kokoelmassa on teoksia ympäri maailmaa. Taiteilijakirjakokoelma on sijoitettu kirjastorakennuksen toiseen kerrokseen. Kokoelman yhteydessä pidetään taiteilijakirjanäyttelyitä ja siihen kuuluu aihetta käsittelevä käsikirjasto.

Laitteisto 6 palvelua

Tila 4 palvelua

  • Kokoustila Ture. Varaukset Varaamosta: varaamo.hel.fi Tilan hinta on 40 € alkavalta tunnilta, tilavuokra maksetaan käteisellä tai kortilla kassaan. Myös laskutusmahdollisuus.

  • 40 paikkaa. Tilaa käytetään myös yleisötilaisuuksiin varusteinaan äänentoistolaitteet, DVD/Blu ray -soitin, dataprojektori ja valkokangas.
  • Hyllygalleria, "Suomen pienin galleria", keräilijöille, korutaiteilijoille ym.  - Käytävägalleria, 4-5 valaistua seinäkettä: ex-tempore -näyttelyt - Näyttelykaapit ja seinäkkeet: kirja-, valokuva- ja taidenäyttelyitä. - Taiteilijakirjagalleria. Jyri-Petteri Volkoff, p. 09 3108 5013. 

    Galleria Rikhard, ala-aula. Taidelainaamo, p. 09 673720

  • Työtila Tykon voi varata hiljaiseen työskentelyyn. Työtilassa on pöytä, neljä tuolia ja käytettävissä kirjaston asiakaskone sekä langaton verkkoyhteys Stadinetti.  Varaukset Varaamosta: varaamo.hel.fi

Palvelu 12 palvelua

Verkkopalvelu 1 palvelu

  • Taiteilijakirjakokoelman teokset on luetteloitu RikArt-verkkogalleriaan osoitteeseen rikart.fi. Tietoja kokoelmaan kuuluvista teoksista voi hakea myös HelMet-tietokannasta asiasanalla ”taiteilijakirjat”, jolla saa esille tiedot sekä varsinaisista taiteilijakirjoista että aihetta käsittelevästä muusta kirjallisuudesta.