Työväen Arkisto

Työväen Arkisto on Suomen vanhin kansanliikearkisto.

Työväen Arkisto on vuonna 1909 perustettu sosialidemokraattisen työväenliikkeen ja palkansaajaliikkeen keskusarkisto, jonka tehtävänä on varmistaa kansalliseen kulttuuriperintöön kuuluvien oman toimialansa yksityisten asiakirjojen säilyminen ja niiden käytettävyys, edistää niiden tutkimusta ja kehittää edellä mainittuihin tehtäviin liittyviä käytäntöjään. 
 

Työväen Arkiston toiminta-alueena on koko maa. Arkisto kerää ja asettaa tutkijoiden käytettäviksi aineistoa seuraavilta aihealueilta: työväestö, työväenkulttuuri, työväenperinne, työväenliike, työ, työelämä, työn ulkopuolinen aika eli vapaa-aika, arkielämä, ympäristö ja teollisuusperinne. 2000-luvulla Työväen Arkisto on kansainvälisen kehityksen mukaisesti laajentanut toiminta-aluettaan sosiaali- ja yhteiskuntahistorian alueille ottamalla talteen esim. kuluttajaliikkeen ja seksuaalisten vähemmistöjen arkistoja. 
 

Työväen Arkiston yhteydessä toimii Työväen muistitietotoimikunta, joka kerää aiheeseen liittyvää muistitietoa, muistelmia ja elämäkertoja. Toimikunta myös haastattelee työväenliikkeen veteraaneja. 

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Sörnäisten rantatie 25 A, 2. kerros, 00500 Helsinki
  • vasb#glnex.sv
  • 040 455 6972, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Kulkuyhteydet Helsingin keskustasta: Bussi: 16, 55 (pysäkki: Suvilahti) Raitiovaunu: 6, (pysäkki: Sörnäinen) Metro: M1 Vuosaari, M2 Mellunmäki (pysäkki: Sörnäinen)

Pysäköinti

Maksuttomia asiakaspaikkoja (1 tunnin pysäköintiaika). Kulku autolla mahdollista vain Sörnäisten rantatieltä, josta tulee kääntyä Käenkujalle.

Rakennuksen tiedot