Janakkalan pääkirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Laitteisto 7 palvelua

 • Daisy-soittimet on tarkoitettu Daisy-äänikirjojen kuunteluun. Soittimia on kirjastossa kolme.

  Daisy-soittimet on tarkoitettu Daisy-äänikirjojen kuunteluun. Daisy-äänikirjat on tarkoitettu henkilöille, joille lukeminen on vaikeaa lukivaikeuden tai vamman tai sairauden aiheuttaman lukemisesteen vuoksi. Daisy-soittimia säilytetään palvelutiskin hyllyssä ja lainaus tapahtuu henkilökunnan kautta. Laina-aika 28 vuorokautta. 

 • Kopiointi monitoimilaitteella.

  Kopiokoneen käyttö on mahdollista vain kirjaston henkilökunnan avulla. Ei käytössä omatoimiaikana. Mustavalkokopio A4: 0,50 e/kpl, mustavalkokopio A3: 1 e/kpl, värikopio A4: 1 e/kpl, värikopio A3: 2 e/kpl

 • Pääkirjaston lukusalista voi lainata liikuntavälineitä. Välineitä ei voi varata. Lainaaja on vastuussa siitä, että liikuntavälineet palautetaan samassa kunnossa kuin ne lainattiin. 

 • Skannaus monitoimilaitteella.

  Tiedostojen skannaus onnistuu pääkirjaston monitoimilaitteella henkilökunnan avustuksella. Pääkirjaston parvella on yksinkertaisempi skanneri, jota asiakas voi käyttää itsenäisesti varaamalla parven koneen 1.  Parven koneella skannaus on ilmaista. Parven koneet eivät ole käytettävissä omatoimiaikana.

  skannaus: 1 e/kpl

 • Mittarilla voi testata, kuinka paljon sähkölaitteet kuluttavat sähköä. Kulutusmittari on tarkoitettu sisätiloissa olevie

  Mittarilla voi testata, kuinka paljon sähkölaitteet kuluttavat sähköä. Mittaria säilytetään palvelutiskin hyllyissä, joten sen lainaus tapahtuu henkilökunnan kautta. Laina-aika 14 vuorokautta.

 • Asiakastietokoneita on lapsille kaksi, aikuisille kolme sekä yksi 15 minuutin pikakone ilman erillistä ajanvarausta.

  Asiakaskoneen voi varata palvelutiskiltä. Lasten koneen voi varata 1h/henkilö/vrk ja aikuisten koneen 2h/henkilö/vrk. Omatoimiaikana ilman varaamista käytettävissä ovat alakerran hakukone, 15 minuutin pikakone ja max kahden tunnin asiakaskone portaiden lähellä. Lastenosaston kaksi tietokonetta eivät ole käytettävissä omatoimiaikana.

  tuloste 0,50 e/kpl

 • Tulostaminen monitoimilaitteella.

  Värillisiä tulosteita saa vain monitoimilaitteella, jonka käyttöön tarvitaan henkilökunnan apua. Kahdella aikuisten asiakaskoneella on mustavalkoiset tulostimet. Hinta A4: 0,50 e/kpl. Omatoimiaikana ei voi tulostaa.

  Mustavalko A4: 0,50 e/kpl, mustavalko A3: 1 e/kpl, värillinen A4: 1 e/kpl, värillinen A3: 2 e/kpl

Tila 3 palvelua

 • Aulan yhteydessä sijaitsevaa näyttelytilaa voi vuokrata esimerkiksi maalausten tai valokuvien esittelyyn.

  Pääkirjaston aulan yhteydessä sijaitsevaa Galleria Ida näyttelytilaa voi vuokrata esimerkiksi maalausten tai valokuvien esittelyyn. Tilassa on näyttelyseinä, vitriinikaapit ja seinäkkeitä. Ole yhteydessä kirjaston henkilökuntaan, jos haluat varata näyttelytilaa. Galleria Idan vuokra on 44 e/vko. Näyttelytilaan ei pääse omatoimiaikana.

  ulla.kapanen@janakkala.fi, matti.karvinen@janakkala.fi

  44 e/vko

 • Tilaa voi käyttää esimerkiksi luentotilaisuuksiin.

  Opetustilassa on kannettava tietokone, datasiirrin ja piirtoheitin. Siellä on pöydät ja tuolit 24 henkilölle. Lisätuoleja saa tilauksesta.

  ulla.kapanen@janakkala.fi, matti.karvinen@janakkala.fi

  Huone on maksullinen

 • Lukusalissa voi lukea kirjaston sanomalehtiä ja aikakauslehtiä. Lukusalissa on myös kaksi tietokonetta, joilla voi lukea vain ePress -palvelun sähköisiä lehtiä.

Palvelu 7 palvelua

 • Kolmen ja neljän kiekon settejä.

  Kolmen ja neljän kiekon settejä. Laina-aika 7 vuorokautta.

 • Kirjaston kotipalvelu noutaa ja tuo aineiston asiakkaalle sopimuksen mukaan. Virkailija soittaa asiakkaan kotiin sopiakseen ajan sekä ottaa vastaan toiveet ja mahdolliset varaukset. Asiakas voi myös itse ottaa yhteyttä.

  arto.myllymaki@janakkala.fi

 • Kirjastosta saa kuntosalikortteja samassa rakennuksessa toimivalle Janakkalan kunnan ylläpitämälle kuntosalille.

  Kirjastosta saa ostaa kuntosalikortteja samassa rakennuksessa toimivalle kuntosalille. Lisätietoa kuntosalista ja sen hinnoista löytyy liikuntapuolen sivuilta. Alennetut hinnat koskevat eläkeläisiä, opiskelijoita, varusmiehiä ja työttömiä (todistus tulee olla mukana). Kuntosalikortteja ei myydä omatoimiaikana.

 • Langaton verkko on vapaasti kirjaston asiakkaiden käytettävissä.

  Langaton verkko on vapaasti kirjaston asiakkaiden käytettävissä.

 • Tupla tai kuitti -tietopeli, pelikortit, bingo, shakki, domino, backgammon jne.

  Kysy lautapeleistä kirjaston henkilökunnalta.

 • Janakkalan pääkirjaston omatoimikirjastoon kirjaudutaan kirjaston ulko-oven vieressä olevalla lukijalaitteella. Lukijaan laitetaan kirjastokortti ja näppäillään nelinumeroinen tunnusluku, jolloin oven lukitus aukeaa. Lisätietoa tämän linkin kautta.

 • Palautuslaatikkoon voi jättää lainaamansa aineiston koska tahansa.

  Pääkirjaston pääoven reunassa sijaitsevaan palautuslaatikkoon voi jättää lainaamansa aineiston koska tahansa. Osa lainoista voi olla liian isoja mahtuakseen palautuslaatikon luukusta. Nämä isot lainat pitää palauttaa kirjaston aukioloaikoina.