Pyhäselän kirjasto

Kylän erikoisuus - omatoimikirjasto koulukeskuksen keskellä

Pyhäselän kirjasto sijaitsee Hammaslahden taajamassa aivan koulukeskuksen kupeessa. Kirjastossamme voi käydä perinteisen lainausreissun yhteydessä tai lisäksi vaikkapa satutunnilla, muskarissa, lukupiirissä tai tutustua erilaisiin taidenäyttelyihin galleriatilassamme (varattavissa veloituksetta kirjastosta). Meillä voi käydä lukemassa myös lukukoirille. Kirjaston tiloissa toimii myös iltapäiväkerho sekä Joensuun palveluiden Pyhäselän palvelupiste (katso aukioloajat ja yhteystiedot), missä voit maksaa Joensuun kaupungin laskuja ja ostaa kulkutunnisteita alueen kuntosaleille. 

 

Perinteisten palveluaukioloaikojen lisäksi kirjastomme on avoinna omatoimisesti asioiville vuoden jokaisena päivänä; arkiaamuisin klo 7 alkaen ja arki-iltaisin kirjaston sulkemisajan jälkeen klo 21 saakka sekä myös lauantaina ja sunnuntaina klo 7-21 (HUOM. koronarajoitusten vuoksi omatoimikirjasto on 31.8.2020 alkaen toistaiseksi käytössä vain arkisin klo 7-21). Omatoimikäyttöoikeuden kirjastoomme saa allekirjoittamalla asiakassopimuksen. Se onnistuu käymällä paikan päällä missä tahansa Vaara-kirjastojen omatoimikirjastossa (aukioloaikoina). Omatoimikäyttö on maksutonta ja toimii kirjastokortilla. Lue lisää: Omatoimikirjastot ja itsepalvelu.

 

Kirjastostamme saat myös lainattavat liikuntavälineet: koripallot, lentopallot, sulkapallomailat ja sulkapallot, salibandymailat, AirTrack-ilmapatjasetit, lumikengät, potkulaudat, roller, hyppynaruja, waveboardit, vortex-pallo. Välineet eivät ole varattavissa. Laina-aika 1 viikko, ikäraja 12 vuotta (alle 12-vuotiaat voivat lainata huoltajan kirjastokortilla). 

 

Palautusluukku sijaitsee kirjaston pääovella. 

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Opettajantie 3 a, 82200 Hammaslahti, Joensuu

    (Pääsisäänkäynti on rakennuksen matalassa osassa, parkkipaikalta katsoen vasemmalla sivulla rakennusta.)

  • clunfrynaxvewnfgb#wbrafhh.sv
  • 050 315 6596, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Kirjasto löytyy Pyhäselän lukion vierestä. Kaikki navigaattorit eivät tunnista uudistunutta postiosoitettamme. Google Mapsista ohje kirjastolle saapumiseen löytyy helpoiten kirjaston nimellä hakemalla. Fonectasta kirjasto löytyy oikealla osoitteellaan Opettajantie 3 A, Hammaslahti.

Pysäköinti

Iltaisin pysäköintitilaa on myös lukion parkkipaikalla.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1924
Arkkitehti
Ville Vegelius