Pyhäselän (Hammaslahden) kirjasto

Kylän erikoisuus - omatoimikirjasto koulukeskuksen keskellä

Pyhäselän kirjasto sijaitsee Hammaslahden taajamassa aivan koulukeskuksen kupeessa. Kirjastossamme voi käydä perinteisen lainausreissun yhteydessä tai lisäksi vaikkapa satutunnilla, muskarissa, lukupiirissä tai tutustua erilaisiin taidenäyttelyihin galleriatilassamme (varattavissa veloituksetta kirjastosta). Meillä voi käydä lukemassa myös lukukoirille. Kirjaston tiloissa toimii myös erillinen, Joensuun palveluiden Pyhäselän palvelupiste (katso aukioloajat ja yhteystiedot), missä voit maksaa Joensuun kaupungin laskuja ja ostaa kulkutunnisteita alueen kuntosaleille. Tiloissamme on myös Pyhäselän 4H-yhdistyksen järjestämää Hammaslahden iltapäiväkerhotoimintaa (noin 20 lasta) koulupäivien aikana klo 11-17 välillä. 

 

Perinteisten palveluaukioloaikojen lisäksi kirjastomme on avoinna omatoimisesti asioiville vuoden jokaisena päivänä klo 7-21, myös viikonloppuisin ja pyhinä. Omatoimikäyttöoikeuden kirjastoomme saa allekirjoittamalla asiakassopimuksen. Se onnistuu käymällä paikan päällä missä tahansa Vaara-kirjastojen omatoimikirjastossa (aukioloaikoina). Omatoimikäyttö on maksutonta ja toimii kirjastokortilla. Lue lisää: Omatoimikirjastot ja itsepalvelu.

 

Kirjastostamme saat myös lainattavat liikuntavälineet: koripallot, lentopallot, sulkapallomailat ja -pallot, salibandymailat, AirTrack-ilmapatjasetit, lumikengät, potkulaudat, roller-tasapainorullan, hyppynaruja, waveboardit, vortex-pallot. Laina- ja varauskäytännöt vaihtelevat, ks. tiedot välinekohtaisesti verkkokirjastosta.

 

Palautusluukku sijaitsee kirjaston pääovella. 

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Opettajantie 3 a, 82200 Hammaslahti, Joensuu

    (Pääsisäänkäynti on rakennuksen matalassa osassa, parkkipaikalta katsoen vasemmalla sivulla rakennusta.)

  • clunfrynaxvewnfgb#wbrafhh.sv
  • 050 315 6596, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Kirjasto löytyy Pyhäselän lukion vierestä. Kaikki navigaattorit eivät tunnista uudistunutta postiosoitettamme. Google Mapsista ohje kirjastolle saapumiseen löytyy helpoiten kirjaston nimellä hakemalla. Fonectasta kirjasto löytyy oikealla osoitteellaan Opettajantie 3 A, Hammaslahti.

Pysäköinti

Iltaisin pysäköintitilaa on myös lukion parkkipaikalla.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1924
Arkkitehti
Ville Vegelius