Halssilan lähikirjasto

Halssilan lähikirjaston avarassa aikuisille ja lapsille yhteisessä kirjastosalissa toteutuu ajatus perhekirjastosta.

Tervetuloa kirjastoon!

Halssilan lähikirjasto on palvellut asiakkaitaan jo vuodesta 1956 lähtien. Kirjasto toimi aluksi vuokratiloissa, kunnes nykyiset viihtyisät toimitilat valmistuivat Halssilan ala-asteen naapuriin vuonna 1966. Avarassa aikuisille ja lapsille yhteisessä kirjastosalissa toteutuu ajatus perhekirjastosta.

Halssilan lähikirjastosta löytyy kirjojen ja lehtien lisäksi paljon muutakin. Voit lainata musiikkia, elokuvia ja pelejä, tai vaikka varata tilan kokousten pitämistä varten. Kirjastossa voit myös skannata ja tulostaa sekä käyttää langatonta verkkoa. Kirjastossa on lisäksi asiakaskäyttöön tarkoitettuja tietokoneita.

Kirjasto tekee tiivistä yhteistyötä Halssilan koulun ja päiväkotien kanssa. Luokat käyvät säännöllisesti lainaamassa ja kirjastossa annetaan kirjastonkäytön opetusta ja kirjavinkkausta. Lapsille kirjastossa järjestetään satutunteja ja aikuisille kirjailtoja.

 

AJANKOHTAISTA

Aukioloajat

HUOM! Aukioloaikoihin on tullut nyt suurempi muutos: toukokuun loppuun saakka kirjasto on avoinna ma–ke klo 13–19 ja to–pe klo 11–16 (eli torstain ilta-aukiolo siirtyi keskiviikolle).

Opastusta tietokoneen ja mobiililaitteiden käytössä, ohjaajina ikääntyvien yliopiston vertaisohjaajat

Mahdollisesta jatkosta ilmoitetaan myöhemmin syksyllä.

Satutuokiot

Syksyn satutuokiot pidetään joka toinen torstai klo 9.30. Satuilupäivät ovat 29.8., 12.9., 26.9., 10.10., 24.10., 7.11., 21.11. ja 5.12.

Kirjaillat

Syksyn kirjaillat järjestetään ke 25.9. ja ke 27.11. klo 17.30. Henkilökunta esittelee uusia ja uudehkoja kirjoja.

 

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Lokintie 9, 40400 Jyväskylä
  • xvewnfgb.unyffvyn#wlinfxlyn.sv
  • 014 266 4132, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Matkaa on keskustasta n. 4 kilometriä. Aja keskustasta Seppälään ja käänny Vaajakoskentielle. Parin kilometrin ajon jälkeen näet oikealla puolella mäellä valkoisen kirjastorakennuksen. Aja eteenpäin K-marketin ohi, jarruta vaarallisen risteyksen merkin kohdalla. Pian oikealla on Lokintien risteys, jossa on myös Halssilan kirjaston ja koulun kyltit. Käänny Lokintielle ja aja aina koulun kulmalle asti, josta taas oikealle koulun ja kirjasto/päiväkotirakennuksen pihaan. Korkean savupiipun takaa pääset kirjaston ovelle johtaviin rappusiin.

Pysäköinti

Auton voi pysäköidä Kieppikujalla oleville parkkipaikoille. Kieppikujalla pysäköinti vaatii parkkikeikon. Koulun vierellä olevia paikkoja voi käyttää klo 15 jälkeen.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1956
Rakennettu
1966