Huhtasuon lähikirjasto

Huhtasuon lähikirjastosta löydät luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa kaiken ikäisille!

 

Ajankohtaista

 

 

Aukioloajat

ma -ke klo 13-19 (lehtisali avataan kello 12)

to, pe klo 11-16

 

7.9. klo 14-16 Marttojen sieninäyttely

Huom! Muuttunut aika! Näyttelyn ajankohtaa jouduttu siirtämään alkuperäisestä sienten huonon saatavuuden vuoksi!

Tervetuloa tutustumaan kauden sienisatoon! Tarjolla opastusta sienten tunnistamiseen ja vinkkejä käsittelyyn, ruoanvalmistukseen ja säilöntään. Sieniä voi tuoda myös tunnistettavaksi.

 

Satutuokiot

Kirjaston satutuokio on suunnattu pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille, mutta satujen siivillä kyllä viihtyvät kaikenikäiset tarinoiden ystävät. Satutuokioon on 
vapaa pääsy, kesto noin 30 minuuttia. Ryhmiltä ennakkoilmoittautuminen puhelimitse tai sähköpostilla.

Satutunnit syksyllä 2022  8.9., 13.10., 17.11. ja 15.12. kello 9.30.

Tervetuloa!

 

Lukulemmikit syksyllä 2022

14.9., 28.9., 12.10., 26.10., 9.11., 23.11. kello 17.30-18.30.

Lukulemmikki auttaa lukemisen oppimisessa ja innostaa lukemisen pariin. Lemmikki on hyvä kuuntelija, joka ei arvostele tai takerru virheisiin.

Luettavan kirjan saa valita itse. 15 min./lukuhetki.

Varaa aika etukäteen kirjastosta sähköpostilla kirjasto.huhtasuo@jyvaskyla.fi tai puhelimitse 014 266 4133.

 

Datataiturit 

Syksyn aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Pattitilanne mobiililaitteen tai tietokoneen kanssa? Nappaa mukaan laitteesi, jonka kanssa tarvitset apua ja tule kirjastoon. Datataiturit ovat Gradian datanomiopiskelijoita, jotka neuvovat puhelimeen, tablettiin tai vaikkapa kannettavaan tietokoneeseen liittyvien ongelmien kanssa. Päivystyksiin ei varata aikaa. Palvelu on maksutonta.

 

Lainattavat liikuntavälineet

Huhtasuon lähikirjastosta löytyy erilaisia liikuntavälineitä alueen asukkaiden käyttöön.

Välineet on hankittu kirjastolle "Hyvinvointia Huhtasuolle" -ohjelman ja Jyväskylän liikuntapalveluiden toimesta. Valikoimaan kuuluu mm. erilaisia palloja, askelmittareita, kahvakuulia, frisbeegolfkiekkoja, kävelysauvoja, luistimia, lumikenkiä ja lumipotkulauta, sekä tasapainolautoja ja putkirullia. 

Liikuntavälineet lainataan kirjastokortilla kirjaston palveluaikoina. Lainatut välineet myös palautetaan Huhtasuon lähikirjastoon palveluaikoina. Välineiden laina-aika on 2 viikkoa, niitä ei voi varata eikä uusia. Lumikenkien laina-aika on 7 vrk ja myöhästymismaksut ovat 2 €/vrk. Tule kirjastolle tutustumaan valikoimaan, lainaa ja kokeile uusia liikkumisen muotoja!

 

Kirjastovierailut

Huhtasuon lähikirjasto järjestää Huhtasuon alueen kouluille kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta sekä kirjavinkkausta. Lisäksi alueen päiväkotiryhmille järjestetään kirjastoon tutustumisia. Kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella tapahtuvista ryhmäkäynneistä on aina sovittava etukäteen. Yhteydenotot sähköpostitse osoitteeseen kirjasto.huhtasuo(a)jyvaskyla.fi tai puhelimitse numeroon 014 266 4133.

 

Lautapelit

Huhtasuon lähikirjastossa voi pelata monenlaisia lautapelejä. Paikan päällä pelattavia pelejä ovat mm. Afrikan tähti, Kimble, Uno-kortit, Rush Hour, Yatzy, Colorama ja Lasten Alfapet-peli. Näitä pelejä ei voi lainata kotiin. Lastenosastolta löytyy myös lainattavia lautapelejä, ja aikuisten osaston puolelta löytyy 1000 palan palapeli kirjastossa koottavaksi. Tervetuloa pelailemaan!

 

Huhtasuon kirjaston historiikki

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Nevakatu 1, 40340 Huhtasuo, Jyväskylä

    (Sisäänkäynti Huhtakeskuksen sisäpihan puolelta.)

  • xvewnfgb.uhugnfhb#wlinfxlyn.sv
  • 014 266 4133, kaikki numerot

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1979
Rakennus
Huhtakeskus
Rakennettu
1979
Arkkitehti
arkkitehtitoimisto Anna-Maija ja Martti I. Jaatinen