Jyväskylän pääkirjasto

Täyden palvelun kirjasto. Pääkirjastorakennuksessa toimii myös kansalaisopisto ja Kahvio Novelli.

Pääkirjaston rajoitetut palvelut 14.12.-28.2.

Koronavirustilanteen vuoksi pääkirjaston palvelut ovat käytössä rajoitetusti 14.12.-28.2. välisenä aikana.

Avoinna ovat 1. kerroksen uutuusalue ja 2. kerroksen aula.

1. kerroksessa ja 2. kerroksen aulassa on esillä pieni valikoima aineistoa, jota voi lainata saman tien. Muille hyllyille ei valitettavasti pääse valikoimaan kirjoja tai muuta lainattavaa itse, vaan aineiston saa käyttöön varaamalla - poikkeuksena aineisto, jonka saatavuustiedoissa lukee että se on käytettävissä lukusalissa. Varauksen voi tehdä verkkokirjastossa, puhelimitse tai sähköpostitse. Kun saat noutoilmoituksen, voit noutaa varauksen 1. kerroksen varaushyllystä.

Lainaus- ja palautusautomaatit ovat käytössä omatoimista asiointia varten.

Palauttaa voi joko automaattiin, joka sijaitsee 2. kerroksessa, tai Vapaudenkadun puoleisella ovella sijaitsevaan palautusluukkuun. Palautusluukku on auki myös kirjaston aukioloaikoina.

Tietokoneen, tulostimen ja kopiokoneen lyhytaikainen käyttö on mahdollista 1. kerroksessa. Muut laitteet ja tilat eivät ole käytössä. Kirjastoon ei saa jäädä viettämään aikaa, vaan asiointi on pidettävä pikaisena.

Palvelemme puhelimitse numerossa 014 266 4123 ja sähköpostitse osoitteessa kirjasto.asiakaspalvelu@jyvaskyla.fi. Ota rohkeasti yhteyttä, jos jokin askarruttaa!

Käytäthän kasvomaskia kirjastossa. Huolehdi turvaväleistä, käytä tarjolla olevaa käsidesiä ja tule kirjastoon vain terveenä. 

 

Tervetuloa kirjastoon!

Jyväskylän kaupunginkirjasto on paljon muutakin kuin kirjasto: kirjojen ja lehtien lisäksi sieltä löydät myös musiikkia, taidetta, ilmaisia soitto- sekä ryhmätyötiloja, vuokrattavia kokous- ja konferenssitiloja, oppimateriaaleja sekä paljon muuta. Jotta lainaaminen ja muu asiointi myös itsepalveluaikana sujuu mutkattomasti, muistathan pyytää virkailijalta kirjastokorttiisi PIN-koodin.

Pääkirjastoon kirjastovierailulle ovat tervetulleita kaikki ryhmät. Lisää tietoa vierailuista kirjastovierailut-sivulta. Tervetuloa myös kauempaa!

Kirjaston tiloissa toimii myös Kahvila Novelli, josta saat vatsantäytettä ja virvokkeita lukemisen lomaan. Voit tilata tarjoilut Novellista myös kokoustiloihin. Rakennuksessa sijaitsee myös Jyväskylän kansalaisopisto.

Jyväskylän kaupunginkirjasto sijaitsee Jyväskylän ytimessä, Vapaudenkadun ja Cygnaeuksenkadun risteyksessä. Kaupunginkirjaston ja kansalaisopiston tilojen kokonaispinta-ala (bruttoala) on 14 750 neliötä. Kirjaston huoneistoala (hyötyala) on lähes 7000 neliötä. Pääkirjaston opaskartta ja luettelo taideteoksista.

Liikenneyhteydet

Kirjaston vieressä Vapaudenkadulla ja Cygnaeuksenkadulla pysähtyvät useat eri bussit.

Pysäköinti

- Vapaudenkadun puoleisella sisäpihalla on kiekollisia 3 tunnin pysäköintipaikkoja. - Cygnaeuksenkadun varrella on maksullisia pysäköintipaikkoja. - Jyväs-Parkin P-Cygnaeus-parkkitalossa (käynti: Vapaudenkatu 35). - Hannikaisenkadun, Vapaudenkadun, Gummeruksenkadun ja Kauppakadun kadunvarsipaikat HUOM! Cygnaeuksenkadun puoleisella pääkirjaston pysäköintitasanteella ei ole enää asiakaspysäköintipaikkoja.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1863
Rakennus
Kirjasto-opistotalo
Rakennettu
1980
Arkkitehti
Arkkitehtitoimisto Hyvämäki–Karhunen–Parkkinen
Sisustus
Anita Karhunen