Jyväskylän pääkirjasto

Täyden palvelun kirjasto. Pääkirjastorakennuksessa toimii myös kansalaisopisto ja Kahvio Novelli.

Tervetuloa kirjastoon!

Jyväskylän kaupunginkirjasto on paljon muutakin kuin kirjasto: kirjojen ja lehtien lisäksi sieltä löydät myös musiikkia, taidetta, ilmaisia soitto- sekä ryhmätyötiloja, vuokrattavia kokous- ja konferenssitiloja, oppimateriaaleja sekä paljon muuta. Jotta lainaaminen ja muu asiointi myös itsepalveluaikana sujuu mutkattomasti, muistathan pyytää virkailijalta kirjastokorttiisi PIN-koodin.

Pääkirjastoon kirjastovierailulle ovat tervetulleita kaikki ryhmät. Lisää tietoa vierailuista kirjastovierailut-sivulta. Tervetuloa myös kauempaa!

Kirjaston tiloissa toimii myös Kahvila Novelli, josta saat vatsantäytettä ja virvokkeita lukemisen lomaan. Voit tilata tarjoilut Novellista myös kokoustiloihin. Rakennuksessa sijaitsee myös Jyväskylän kansalaisopisto.

Jyväskylän kaupunginkirjasto sijaitsee Jyväskylän ytimessä, Vapaudenkadun ja Cygnaeuksenkadun risteyksessä. Kaupunginkirjaston ja kansalaisopiston tilojen kokonaispinta-ala (bruttoala) on 14 750 neliötä. Kirjaston huoneistoala (hyötyala) on lähes 7000 neliötä.

Liikenneyhteydet

Kirjaston vieressä Cygnaeuksenkadulla pysähtyvät useat eri bussit.

Pysäköinti

- Vapaudenkadun puoleisella sisäpihalla on kiekollisia 3 tunnin pysäköintipaikkoja. - Cygnaeuksenkadun varrella on maksullisia pysäköintipaikkoja. - Jyväs-Parkin P-Cygnaeus-parkkitalossa (käynti: Vapaudenkatu 35). - Hannikaisenkadun, Vapaudenkadun, Gummeruksenkadun ja Kauppakadun kadunvarsipaikat HUOM! Cygnaeuksenkadun puoleisella pääkirjaston pysäköintitasanteella ei ole enää asiakaspysäköintipaikkoja.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1863
Rakennus
Kirjasto-opistotalo
Rakennettu
1980
Arkkitehti
Arkkitehtitoimisto Hyvämäki–Karhunen–Parkkinen
Sisustus
Anita Karhunen