Kortepohjan lähikirjasto

Viihtyisä olohuone lähelläsi

Ajankohtaista

Kortetalon A-osassa sijaitseva uusi Kortepohjan kirjasto avataan viimein asiakkaille pitkän odotuksen jälkeen keskiviikkona 2.11. klo 13.  Kirjasto koostuu kirjastosalista, kuvakirjasalista, satutilasta, hiljaisesta tilasta ja pelitilasta. 

Asiakkaat voivat lainata ja palauttaa aineistoa, hakea varauksia, lukea lehtiä (myös hublet-tableteilla!), työskennellä/opiskella hiljaisessa tilassa, käyttää pelitilaa sekä ottaa tulosteita.

Teknisistä haasteista johtuen omatoimikirjasto ei vielä toistaiseksi ole käytössä, mutta henkilökunta palvelee ma-ke 13-19, to-pe 10-16. 

Kirjaston ulkopalautusluukun löydät, kun kävelet kirjaston ohi metalliaidan vieritse niin pitkästi, kunnes näet palautusluukun opasteen oikealla puolella olevassa pylväässä. Mikäli jätät luukkuun aineistoa kirjaston palveluajan päätyttyä, aineisto käsitellään seuraavana aukiolopäivänä.

Kirjaston tilat

Hiljainen tila

Kirjastossa on hiljainen tila, jossa on yhteensä 12 sähköpöydällä varustettua työpistettä sekä työskentelykuutio. Tila on tarkoitettu hiljaiseen työskentelyyn, lukemiseen ja opiskeluun, joten esim. puhelimen käyttöä siellä tulisi välttää. 

Työskentelykuution asiakas voi varata käyttöönsä kuution ovessa olevan QR-koodin kautta 1-3 tunniksi kerrallaan. Työskentelykuutiota ja hiljaista tilaa voi käyttää omatoimiaikanakin.

Pelitila

Kirjastostamme löytyy myös pelitila, jossa asiakkaat voivat pelata erilaisia pelejä Nintendo Switch- ja Playstation 5-konsoleilla. Peli ja ohjain lainataan pelaajan kirjastokortille ja ne palautetaan peliajan päätyttyä.

Yksi asiakas voi pelata tunnin päivässä. Peliaika alkaa aina tasatunnein. Viimeisen peliajan kesto ennen kirjaston sulkemista (ma-ke 19, to-pe 16) on 45 min. Pelitilaa ei voi käyttää omatoimiaikana.

Kirjastossa tapahtuu

Satutuokiot

Kirjaston satutuokiot on tarkoitettu pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille, mutta satujen äärellä viihtyvät kyllä kaiken ikäiset tarinoiden ystävät. Satutuokioon on vapaa pääsy, kesto noin puoli tuntia. 

Keväällä 2023 Kortepohjan kirjastossa järjestetään satutuokioita seuraavasti:

2.2., 16.2., 2.3., 16.3., 30.3., 13.4., 27.4., ja 11.5. klo 9:30

Toivomme ryhmiltä ennakkoilmoittautumisia satutuokioihin joko puhelimitse 014-266 4136 tai sähköpostitse kirjasto.kortepohja@jyvaskyla.fi

Koulut, päiväkodit ja kerhot

Teemme yhteistyötä Kortepohjan koulun, päiväkotien ja muiden alueella toimivien ryhmien kanssa. 

Ryhmäkäynneistä on sovittava etukäteen kirjaston kanssa puhelimitse p. 014 266 4136 tai sähköpostitse kirjasto.kortepohja@jyvaskyla.fi.

 

Tervetuloa kirjastoon!

Meiltä löydät luettavaa aikuisille, nuorille ja lapsille. Kirjojen lisäksi tarjolla on pelejä ja elokuvia, musiikkia, äänikirjoja ja sanoma- ja aikakauslehtiä. Käytettävissäsi on tietokoneita, skanneri, värikopiokone ja tulostin. Henkilökunta avustaa etsitpä sitten kysytyimpiä kirjoja tai neuvoa tiedonhakuun. Tutustu myös lukuneuvontaan ja lukuhaasteeseen sekä e-kirjastoon.

Kirjaston tilat ovat avarat ja liikkuminen rollaattorin, lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa on vaivatonta. Omatoimikirjasto mahdollistaa kirjastossa pistäytymisen myös silloin kun sinulle sopii. Tarkista aukioloajat ja lue lisää omatoimikirjasto-sivulta.

Järjestämme tapahtumia lapsille ja aikuisille. Seuraa tiedotusta tapahtumista nettisivulta, Instagramista tai Facebookista.

Tutustu Kortepohjan lähikirjaston historiaan (pdf)

 

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Kartanonkuja 4, 40740 Jyväskylä
  • xvewnfgb.xbegrcbuwn#wlinfxlyn.sv
  • 014 266 4136, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Bussit 18, 25
Kirjasto sijaitsee Kartanonkujalla uuden päiväkotikoulu-rakennuksen, Kortetalon A-osassa.

Pysäköinti

Kirjaston edessä on pari Inva-pysäköintipaikkaa. Ilta-aikaan (klo 16 jälkeen) asiakkaat voivat käyttää päiväkotikoulun pysäköintialuetta. Rakennuksen läheisyydessä olevalle hiekkakentälle voi myös pysäköidä. Lisäksi ostoskeskuksen yhteydessä oleva parkkipaikkaa on edelleen käytettävissä asiakaspysäköintiin. Kirjaston asiakkaat voivat käyttää pysäköintialueen keskiosassa sekä ostoskeskuksen etureunassa olevia liikekeskukselle varattuja (merkitty kyltein) 2 tunnin kiekkopysäköintipaikkoja. Parkkipaikalta on lyhyt kävelymatka Kartanonkujaa pitkin kirjastoon.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1972
Rakennus
Kortetalo
Rakennettu
2022
Arkkitehti
Antti Karsikas / Alt arkkitehdit
Sisustus
Antti Karsikas / Alt arkkitehdit