Kortepohjan lähikirjasto

Meiltä löydät luettavaa koko perheelle joka päivä klo 8-21.

Kirjastossa tapahtuu

 

Kirjaton palveluajoissa siirrytään kesäaikaan

Kirjaston palveluajat 1.6.-14.8.2019 ovat ma-ti klo 13-19, ke-pe klo 10-16. 
 

Atk-seniorit 

Kokoontuvat kirjastolla 16.9. alkaen maanantaisin klo 10-12. Mukaan voi ottaa oman laitteen (kannattava tietokone, tabletti, älypuhelin) tai käyttää kirjaston tietokonetta. Opastajina toimivat ikääntyvien yliopiston vertaisohjaajat.

 

 

Kirjaston tapahtumat syksyllä 2019

 

Novellikoukku ke 4.9. klo 18

Novellikoukussa sukelletaan tarinoiden maailmaan ja neulotaan yhdessä! 
Tule mukaan oman neuletyösi kanssa, neulo langoistamme hyväntekeväisyyskohteisiin tai istahda vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja. Tarinoissa on taikaa! 

 

Kirjaillat 

Syksyn kirjaillat pidetään keskiviikkoisin klo 18.00 18.9., 23.10. ja 20.11. Kirjailta on kaikille avoin tilaisuus, jossa kirjaston henkilökunta vinkkaa ajankohtaisia ja mielenkiintoisia kirjoja. Tervetuloa kuuntelemaan lukuvinkkejä!

 

Satutuokiot joka toinen torstai klo 9.30

Sukella satujen maailmaan, rentoudu tarinan äärellä. Kirjaston satutuokio on suunnattu pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille, mutta satujen siivillä kyllä viihtyvät kaikenikäiset tarinoiden ystävät. Satutuokioon on vapaa pääsy, mutta ryhmiltä toivomme ennakkoilmoittautumisen sähköpostitse kirjasto.kortepohja(at)jyvaskyla.fi tai puhelimitse p. 014 266 4136. Satutuokion kesto noin 30 min. Tervetuloa!

Syksyn satutuokiot pidetään 12.9., 26.9., 10.10., 24.10., 7.11. ja 21.11. Satutuokioiden teemat tarkentuvat myöhemmin.

 

Runokaraoke ke 2.10. klo 18

Runokaraoke on suosittu runonlausuntatilaisuus, jonne voi tulla lausumaan runoja tai muita itselle tärkeitä tekstejä; laulujen sanoituksia, loruja tai omia kirjoituksiaan. Oman vuoronsa saa jokainen halukas, mutta voit tulla myös vain kuuntelemaan toisten esityksiä. Lämpimästi tervetuloa!

 

Nallekutsut ti 22.10. klo 18

Kirjaston nalle kutsuu muita nalleja ja heidän lapsiystäviään juhlimaan Kansainvälistä Nallepäivää etukäteen Kortepohjan kirjastoon Nallekutsujen merkeissä. Ohjelmassa on nallesatujen lukua sekä nukketeatteriesitys.

 

Lautapeli-iltapäivä ti 5.11. klo 13-16

Tule pelaamaan lautapelejä kirjastoon ja ota kaverisikin mukaan! Pelaamisessa auttaa ja ohjaa Kortepohjan ylioppilaskylän lautapelikerholainen, erikoiskirjastonhoitaja Suvi.

 

Rintanappipaja ti 26.11. klo 13-16

Tule askartelemaan rintanappi itsellesi tai kaverillesi! Tarvikkeet saat kirjastosta - materiaalina käytetään mm. poistokirjoja. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. 

 

Koulut, päiväkodit ja kerhot

Teemme yhteistyötä Kortepohjan koulun, päiväkotien ja muiden alueella toimivien ryhmien kanssa. 
Koulut: kirjavinkkaus, tiedonhaun ja kirjastonkäytön opetus.
Päiväkodit: 3-5-vuotiaille lyhyt tutustuminen kirjastoon ja satu, eskareille toiminnallinen tutustuminen ja satu.

Ryhmäkäynneistä on sovittava etukäteen kirjaston kanssa puhelimitse p. 014 266 4136 tai sähköpostitse kirjasto.kortepohja(at)jyvaskyla.fi

 

Tervetuloa kirjastoon!

Meiltä löydät luettavaa aikuisille, nuorille ja lapsille. Kirjojen lisäksi tarjolla on elokuvia, musiikkia, äänikirjoja ja sanoma- ja aikakauslehtiä. Käytettävissäsi on tietokoneita, kirjaston langaton verkko, skanneri, värikopiokone ja tulostin. Henkilökunta avustaa tarvitsetpa sitten kirjavinkkejä tai neuvoa tiedonhakuun. Tutustu myös lukuneuvontaan ja aikuisten lukudiplomiin, vanhemmille ja kasvattajille -sivuun sekä e-kirjastoon.

Kirjaston tilat ovat avarat ja liikkuminen rollaattorin, lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa on vaivatonta. Omatoimikirjasto mahdollistaa kirjastossa pistäytymisen myös silloin kun sinulle sopii. Tarkista aukioloajat ja lue lisää omatoimikirjasto-sivulta.

Järjestämme tapahtumia lapsille ja aikuisille. Seuraa tiedotusta tapahtumista nettisivulta, Instagramista tai Facebookista.

Tutustu kirjanäyttelyihin ja tee löytöjä kirjaston poistomyyntihyllystä. Tai entäpä jos jäisitkin pelaamaan lautapelejä tai kokoamaan palapeliä?

Tutustu Kortepohjan lähikirjaston historiaan (pdf)

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Isännäntie 3, 40740 Jyväskylä
  • xvewnfgb.xbegrcbuwn#wxy.sv
  • 014 266 4136, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Bussit 18, 25

Pysäköinti

Kirjasto sijaitsee Kortepohjan ostoskeskuksen vieressä, seurakuntakeskusta vastapäätä. Pysäköinti on ostoskeskuksen parkkipaikalla, josta on lyhyt kävelymatka kirjastoon. Kirjaston asiakkaat voivat käyttää pysäköintialueen keskiosassa sekä ostoskeskuksen etureunassa olevia liikekeskukselle varattuja (merkitty kyltein) 2 tunnin kiekkopysäköintipaikkoja.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1972
Rakennettu
1972
Arkkitehti
Erkki Kantonen
Sisustus
Hannu Asunta