Kortepohjan lähikirjasto

Meiltä löydät luettavaa koko perheelle joka päivä klo 8-21.

Ajankohtaista

Kirjaston tapahtumat

 

Daitataiturit ja Atk-seniorit Kortepohjan kirjastossa

Tarvitsetko apua oman mobiililaitteesi kanssa? Ota oma puhelin, tabletti tai vaikkapa kannettava tietokone mukaan ja tule kirjastoon. Datataiturit päivystävät kirjastolla 18.1.-8.3. välisenä aikana perjantaisin klo 10-12. Datataiturit ovat Gradian datanomiopiskelijoita. Ei ajanvarausta. Ruuhkatilanteissa varaudu odottamaan. Opastus on maksutonta. Talvilomaviikolla pe 1.3. ei päivystystä.

Atk-seniorit kokoontuvat kirjastolla 14.1. alkaen maanantaisin klo 10-12. Opastajina toimivat ikääntyvien yliopiston vertaisohjaajat. 

 

Kevään kirjaillat 

Kevään kirjaillat pidetään ke 16.1., ke 20.2., ke 20.3. ja 8.5. klo 18 alkaen. Kirjailta on kaikille avoin tilaisuus, jossa kirjaston henkilökunta vinkkaa ajankohtaisia ja mielenkiintoisia kirjoja. Tervetuloa kuuntelemaan lukuvinkkejä

 

Novellikoukku

Yleisöryntäyksen aikaansaanut Novellikoukku saa jatkoa, sillä järjestämme sellaisia kirjastossamme peräti kahteen otteeseen ensi keväänä. Voit tulla mukaan oman käsityösi kanssa tai istahtaa vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja hetkeksi, pariksi kahvi- tai teekupposen kera. 

Tapahtumat pidetään 5.2. ja 2.4. klo 18. Novellien ystävät, laittakaahan päivät kalenteriin!

 

Runokaraoke ti 29.1. klo 18

Runokaraoke on suosittu runonlausuntatilaisuus, jonne voi tulla lausumaan runoja tai muita itselle tärkeitä tekstejä; laulujen sanoituksia, loruja tai omia kirjoituksiaan. Oman vuoronsa saa jokainen halukas, mutta voit tulla myös vain kuuntelemaan toisten esityksiä. Lämpimästi tervetuloa!

 

Satutunnit


Kortepohjan kirjastossa satuillaan keväällä 2019 tiistai-iltaisin klo 18 ja torstaiaamuisin klo 9:30. Satutunnille on vapaa pääsy, mutta ryhmiltä toivomme ennakkoilmoittautumisen esimerkiksi sähköpostitse (kirjasto.kortepohja@jkl.fi) tai puhelimitse (014 266 4136). Satutunnit on tarkoitettu n. 3-6-vuotiaille lapsille ja niiden kesto on suurinpiirtein puoli tuntia.

Aamusatutunnit pidetään seuraavina torstaipäivinä: 10.1., 7.2., 7.3., 4.4. ja 2.5.

Iltasatutunnille taas voi puolestaan osallistua: 22.1., 19.2., 19.3., 16.4., ja 14.5.

Tervetuloa kuuntelemaan ääneen luettuja satuja!

 

Kirjastovierailut

Teemme yhteistyötä Kortepohjan koulun, päiväkotien ja muiden alueella toimivien ryhmien kanssa. Ryhmät voivat vierailla kirjastossa ennen aukioloaikaa. Kirjasto tarjoaa myös tiedonhaun ja kirjastonkäytön opetusta koululuokille ja tutustumiskäyntejä päiväkotiryhmille. Ryhmäkäynneistä on sovittava etukäteen kirjaston kanssa. Yhteydenotot vierailuista puh. 014 266 4136 tai sähköpostitse kirjasto.kortepohja(at)jkl.fi

 

Tervetuloa kirjastoon!

Meiltä löydät luettavaa koko perheelle sekä elokuvia, musiikkia, äänikirjoja ja sanoma- ja aikakauslehtiä. Käytettävissäsi on tietokoneita, kirjaston langaton verkko, skanneri, värikopiokone ja tulostin. Henkilökunta avustaa tarvitsetpa sitten kirjavinkkejä tai neuvoa tiedonhakuun. Tutustu myös lukuneuvontaan ja aikuisten lukudiplomiin sekä e-kirjastoon.

Kirjaston tilat ovat avarat ja liikkuminen rollaattorin, lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa on vaivatonta. Omatoimikirjasto mahdollistaa kirjastossa pistäytymisen myös silloin kun sinulle sopii, tarkista aukioloajat ja lue lisää omatoimikirjasto-sivulta.

Järjestämme satutunteja lapsille ja kirjailtoja kaikille kirjallisuudesta kiinnostuneille. Seuraa tiedotusta tapahtumista nettisivulta tai Facebook-sivultamme.

Tutustu kirjanäyttelyihin ja tee löytöjä kirjaston poistomyyntihyllystä. Tai entäpä jos jäisitkin pelaamaan lautapelejä tai kokoamaan palapeliä?

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Isännäntie 3, 40740 Jyväskylä
  • xvewnfgb.xbegrcbuwn#wxy.sv
  • 014 266 4136, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Bussit 18, 25

Pysäköinti

Kirjasto sijaitsee Kortepohjan ostoskeskuksen vieressä, seurakuntakeskusta vastapäätä. Pysäköinti on ostoskeskuksen parkkipaikalla, josta on lyhyt kävelymatka kirjastoon. Kirjaston asiakkaat voivat käyttää pysäköintialueen keskiosassa sekä ostoskeskuksen etureunassa olevia liikekeskukselle varattuja (merkitty kyltein) 2 tunnin kiekkopysäköintipaikkoja.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1972
Rakennettu
1972
Arkkitehti
Erkki Kantonen
Sisustus
Hannu Asunta