Kortepohjan lähikirjasto

Meiltä löydät luettavaa koko perheelle joka päivä klo 8-21.

Aukioloajat ja omatoimikirjasto 3.8.2020 alkaen

 

Palvelemme ma-ke klo 13-19 ja to-pe klo 10-16. 

Omatoimikirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja PIN-koodilla joka päivä klo 8-21. Asiakkaan tulee varmistaa, ettei samalla ovenavauksella tule sisään muita henkilöitä ja että ovet menevät sekä sisään tullessa että poistuttaessa aina lukkoon. Omatoimikirjaston ikäraja on 15-vuotta. Alle 15-vuotiaat asiakkaat rekisteröityvät omatoimikirjastojen asiakkaiksi huoltajan tai muun vastuuhenkilön allekirjoittamalla sitoutumislomakkeella

 

Asiointi Kortepohjan kirjastossa 


Asioidessasi kirjastossamme otathan huomioon nämä asiat:

  • tule kirjastoon vain terveenä
  • pidä huoli turvaetäisyydestä (2 m) ja muista yskimis- ja käsihygienia
  • asiointi on hyvä pitää mahdollisimman lyhyenä
  • lainaus ja palautus on hyvä tehdä omatoimisesti lainausautomaateilla
  • asiakaskoneista vain osa on käytettävissä pika-asiointia varten
  • istumapaikkoja on rajoitettu turvavälit huomioiden

 

Kirjastossa tapahtuu

Pyydämme tapahtumiin osallistuvia huolehtimaan käsihygieniasta ja välttämään kirjaston tapahtumiin saapumista sairaana tai hengitystieoireisena. Kaikkiin kirjaston tapahtumiin on vapaa pääsy. Tapahtumien järjestelyissä noudatetaan voimassa olevia viranomaisten suosituksia ja osallistujamääriä saatetaan rajoittaa tarpeen mukaan. Ryhmiltä pyydämme aina ennakkoilmoittautumisen puhelimitse p. 014 266 4136 tai sähköpostitse kirjasto.kortepohja@jyvaskyla.fi. Tervetuloa!


Kirjasto Keikaus: Rytmejä ja tarinoita Afrikasta to 10.9. klo 9.30
Pape Cissen esityksessä on mukana senegalilainen tarina apinasta ja krokotiilistä, vauhdikasta rummutusta ja huumoria. Lapset pääsevät osallistumaan esitykseen. Esitys sopii n. 3-12-vuotiaille. Kesto noin 30 min. Tähän esitykseen kaikilta osallistujilta ennakkoilmoittautuminen kirjastoon. 

Satutuokiot torstaisin klo 9.30
Sukella satujen maailmaan, rentoudu tarinan äärellä. Kirjaston satutuokio on suunnattu pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille, mutta satujen siivillä kyllä viihtyvät kaikenikäiset tarinoiden ystävät. Satutuokion kesto noin 30 min. Syksyn satutuokiot pidetään 17.9. ja 1.10., 

Varotoimena koronaviruksesta johtuen joudumme perumaan muut suunnitellut satutuokiot 29.10., 12.11. ja 26.11. tältä syksyltä. Olemme siitä kovin pahoillamme!

Helena Nuutisen kirjailijavierailu ke 21.10. klo 18 peruuntuu
Joudumme ikäväksemme perumaan myös tälle syksylle aiotun Helena Nuutisen kirjailijavierailun varotoimena koronaviruksesta johtuen. Pyrimme järjestämään vierailulle uuden ajankohdan ensi keväälle.  

Syksyn kirjaillat peruuntuvat
Syksyn kirjaillat perutaan koronaepidemian varotoimena.

Datataiturit tavattavissa joka toinen perjantai klo 10-12

Onko sinulla pulmia tietokoneen tai mobiililaitteen käytössä? Eipä hätää, tule kirjastoon, Gradian datanomiopiskelijat, Datataiturit auttavat. Kannattaa ottaa oma laite mukaan niin Datataituri pääsee paremmin käsitykseen pulmastasi. Palvelu on maksutonta eikä päivystyksiin ole ajanvarausta. Ruuhkatilanteissa varaudu odottamaan.

Datataiturit ovat tavattavissa Kortepohjan kirjastossa: 21.8., 4.9., 18.9., 2.10., 30.10., 13.11., 27.11. ja 11.12.

Datataitureilla on myös puhelinpäivystys ma-pe klo 10-12, jota järjestetään 11.12. saakka. Datataiturit tavoitat numerosta: 040 341 5397

Syyslomaviikolla (12.-16.10.2020) Datataiturit lomailevat eikä päivystystä järjestetä tuolloin.

ATK-senioreiden vertaisopastukset jatkuvat ma 21.9. klo 10-12

Koronasta johtuen ikääntyvien yliopiston pitämät vertaisopastukset on päätetty järjestää tämän syksyn ajan ajanvarausperiaattella. Tutoreita on aina kaksi paikalla, joten maksimissaan yhdelle päivystyskerralle mahtuu 4 opastusta tarvitsevaa henkilöä. Voit varata ajan vertaisopastukseen soittamalla kirjaston numeroon 014 266 4136. 

Kannattaa pitää mielessä, että tutorin tavoittaa myös puhelimitse tiistaisin ja torstaisin klo 10-13. He päivystävät numerossa 044 760 3722. Numeroon soittaminen maksaa normaalihintaisen kotimaan puhelun verran (ei maksullinen yritysnumero). Sähköpostitse tutorit tavoittaa osoitteesta geronetpaivystys@gmail.com.

Koulut, päiväkodit ja kerhot

Teemme yhteistyötä Kortepohjan koulun, päiväkotien ja muiden alueella toimivien ryhmien kanssa. 
Koulut: kirjavinkkaus, tiedonhaun ja kirjastonkäytön opetus.
Päiväkodit: 3-5-vuotiaille lyhyt tutustuminen kirjastoon ja satu, eskareille toiminnallinen tutustuminen ja satu.

Ryhmäkäynneistä on sovittava etukäteen kirjaston kanssa puhelimitse p. 014 266 4136 tai sähköpostitse kirjasto.kortepohja@jyvaskyla.fi.

 

Tervetuloa kirjastoon!

Meiltä löydät luettavaa aikuisille, nuorille ja lapsille. Kirjojen lisäksi tarjolla on elokuvia, musiikkia, äänikirjoja ja sanoma- ja aikakauslehtiä. Käytettävissäsi on tietokoneita, kirjaston langaton verkko, skanneri, värikopiokone ja tulostin. Henkilökunta avustaa tarvitsetpa sitten kirjavinkkejä tai neuvoa tiedonhakuun. Tutustu myös lukuneuvontaan ja aikuisten lukudiplomiin, vanhemmille ja kasvattajille -sivuun sekä e-kirjastoon.

Kirjaston tilat ovat avarat ja liikkuminen rollaattorin, lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa on vaivatonta. Omatoimikirjasto mahdollistaa kirjastossa pistäytymisen myös silloin kun sinulle sopii. Tarkista aukioloajat ja lue lisää omatoimikirjasto-sivulta.

Järjestämme tapahtumia lapsille ja aikuisille. Seuraa tiedotusta tapahtumista nettisivulta, Instagramista tai Facebookista.

Tutustu kirjanäyttelyihin ja tee löytöjä kirjaston poistomyyntihyllystä. Tai entäpä jos jäisitkin pelaamaan lautapelejä tai kokoamaan palapeliä?

Tutustu Kortepohjan lähikirjaston historiaan (pdf)

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Isännäntie 3, 40740 Jyväskylä
  • xvewnfgb.xbegrcbuwn#wlinfxlyn.sv
  • 014 266 4136, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Bussit 18, 25

Pysäköinti

Kirjasto sijaitsee Kortepohjan ostoskeskuksen vieressä, seurakuntakeskusta vastapäätä. Pysäköinti on ostoskeskuksen parkkipaikalla, josta on lyhyt kävelymatka kirjastoon. Kirjaston asiakkaat voivat käyttää pysäköintialueen keskiosassa sekä ostoskeskuksen etureunassa olevia liikekeskukselle varattuja (merkitty kyltein) 2 tunnin kiekkopysäköintipaikkoja.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1972
Rakennettu
1972
Arkkitehti
Erkki Kantonen
Sisustus
Hannu Asunta