Kortepohjan lähikirjasto

Meiltä löydät luettavaa koko perheelle joka päivä klo 8-21.

Kirjastossa tapahtuu

 

Digiopastusta ikääntyville 16.9. alkaen maanantaisin klo 10-12 


Datataiturien päivystys 9.9.-13.12.2019 perjantaisin klo 10-12


Pattitilanne mobiililaitteen tai tietokoneen kanssa? Nappaa mukaan laitteesi ja tule kirjastoon. Gradian datanomiopiskelijoiden Datataiturit ja Ikääntyvien yliopiston Geronet-tutorit opastavat puhelimeen, tablettiin tai vaikkapa kannettavaan tietokoneeseen liittyvien ongelmien kanssa. Palvelu on maksutonta. Ei ajanvarausta. Ruuhkatilanteissa varaudu odottamaan. Huom! Päivystystä ei järjestetä syyslomalla 14.-18.10. eikä itsenäisyyspäivänä 6.12.

 

Kirjaillat keskiviikkoisin klo 18

Syksyn kirjaillat pidetään 18.9., 23.10. ja 20.11. Kirjailta on kaikille avoin tilaisuus, jossa kirjaston henkilökunta vinkkaa ajankohtaisia ja mielenkiintoisia kirjoja. Tervetuloa kuuntelemaan lukuvinkkejä!

 

Satutuokiot joka toinen torstai klo 9.30

Sukella satujen maailmaan, rentoudu tarinan äärellä. Kirjaston satutuokio on suunnattu pääsääntöisesti alle kouluikäisille lapsille, mutta satujen siivillä kyllä viihtyvät kaikenikäiset tarinoiden ystävät. Satutuokioon on vapaa pääsy, mutta ryhmiltä toivomme ennakkoilmoittautumisen sähköpostitse kirjasto.kortepohja@jyvaskyla.fi tai puhelimitse p. 014 266 4136. Satutuokion kesto noin 30 min. Tervetuloa!

Syksyn satutuokioiden teemat ovat: 12.9. Lohikäärmeitä, 26.9. Monikulttuurisia tarinoita, 10.10. Monenlaisia perheitä, 24.10. Karhuja, karhuja kaikkialla!, 7.11. Vedenalainen maailma ja 21.11. Pelottaako pimeä?

 

Nallekutsut ti 22.10. klo 18

Kirjaston nalle kutsuu muita nalleja ja heidän lapsiystäviään juhlimaan Kansainvälistä Nallepäivää etukäteen Kortepohjan kirjastoon Nallekutsujen merkeissä. Ohjelmassa on nallesatujen lukua sekä nukketeatteriesitys.

 

Naisvaikuttaja Elsa Heporauta ti 29.10. klo 14 

Katriina Kajannes: Jyväskylän opettajaseminaarin naiset ja Helena Rossi: Elsa Heporauta -toiminnan kuulumisia
Järjestäjä Lassi Nummen seura ry. Tapahtuma on osa Jyväskylän Syksyä.

 

Lautapeli-iltapäivä ti 5.11. klo 13-16
Tule pelaamaan lautapelejä kirjastoon ja ota kaverisikin mukaan! Pelaamisessa auttaa ja ohjaa Kortepohjan ylioppilaskylän lautapelikerholainen, erikoiskirjastonhoitaja Suvi.
 

Tapahtumat Pohjoismaisella kirjallisuusviikolla 11.-17.11.2019

Kirjailijavieraana Roope Lipasti ke 13.11. klo 18
Kirjailija ja toimittaja FM Roope Lipasti kirjoittaa sekä lapsille että aikuisille.  Lipasti on tehnyt monenlaisia kirjoittamiseen liittyviä töitä, kuten työskennellyt toimittajana, pakinoitsijana ja kolumnistina. Lipasti on tunnettu humoristisesta tyylistään. Haastattelun aikana päästään kuulemaan miten kirjat ovat syntyneet ja millaista kirjailijan työ on. Yleisöllä on mahdollisuus kommentoida ja esittää kysymyksiä. Kahvitarjoilun järjestää Pohjola Norden.

Aamuhämärässä - lukuhetki lapsille to 14.11. klo 9.30
Tule kuuntelemaan mitä Peppi Pitkätossun järjestämillä syntymäpäivillä tapahtuu! Lukijana toimii Marja Leena Immonen Pohjola Nordenista ja loruleikkejä ohjaa kirjaston henkilökunta. Ryhmiltä toivomme ennakkoilmoittautumisen sähköpostitse kirjasto.kortepohja@jyvaskyla.fi tai puhelimitse p. 014 266 4136.
 

Rintanappipaja ti 26.11. klo 13-16

Tule askartelemaan rintanappi itsellesi tai kaverillesi! Tarvikkeet saat kirjastosta - materiaalina käytetään mm. poistokirjoja. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. 

 

Ennakkotieto: Kirjailijavieraana Tuula-Liina Varis ke 18.3.2020 klo 18

 

Koulut, päiväkodit ja kerhot

Teemme yhteistyötä Kortepohjan koulun, päiväkotien ja muiden alueella toimivien ryhmien kanssa. 
Koulut: kirjavinkkaus, tiedonhaun ja kirjastonkäytön opetus.
Päiväkodit: 3-5-vuotiaille lyhyt tutustuminen kirjastoon ja satu, eskareille toiminnallinen tutustuminen ja satu.

Ryhmäkäynneistä on sovittava etukäteen kirjaston kanssa puhelimitse p. 014 266 4136 tai sähköpostitse kirjasto.kortepohja@jyvaskyla.fi.

 

Tervetuloa kirjastoon!

Meiltä löydät luettavaa aikuisille, nuorille ja lapsille. Kirjojen lisäksi tarjolla on elokuvia, musiikkia, äänikirjoja ja sanoma- ja aikakauslehtiä. Käytettävissäsi on tietokoneita, kirjaston langaton verkko, skanneri, värikopiokone ja tulostin. Henkilökunta avustaa tarvitsetpa sitten kirjavinkkejä tai neuvoa tiedonhakuun. Tutustu myös lukuneuvontaan ja aikuisten lukudiplomiin, vanhemmille ja kasvattajille -sivuun sekä e-kirjastoon.

Kirjaston tilat ovat avarat ja liikkuminen rollaattorin, lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa on vaivatonta. Omatoimikirjasto mahdollistaa kirjastossa pistäytymisen myös silloin kun sinulle sopii. Tarkista aukioloajat ja lue lisää omatoimikirjasto-sivulta.

Järjestämme tapahtumia lapsille ja aikuisille. Seuraa tiedotusta tapahtumista nettisivulta, Instagramista tai Facebookista.

Tutustu kirjanäyttelyihin ja tee löytöjä kirjaston poistomyyntihyllystä. Tai entäpä jos jäisitkin pelaamaan lautapelejä tai kokoamaan palapeliä?

Tutustu Kortepohjan lähikirjaston historiaan (pdf)

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Isännäntie 3, 40740 Jyväskylä
  • xvewnfgb.xbegrcbuwn#wlinfxlyn.sv
  • 014 266 4136, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Bussit 18, 25

Pysäköinti

Kirjasto sijaitsee Kortepohjan ostoskeskuksen vieressä, seurakuntakeskusta vastapäätä. Pysäköinti on ostoskeskuksen parkkipaikalla, josta on lyhyt kävelymatka kirjastoon. Kirjaston asiakkaat voivat käyttää pysäköintialueen keskiosassa sekä ostoskeskuksen etureunassa olevia liikekeskukselle varattuja (merkitty kyltein) 2 tunnin kiekkopysäköintipaikkoja.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1972
Rakennettu
1972
Arkkitehti
Erkki Kantonen
Sisustus
Hannu Asunta