Kortepohjan lähikirjasto

Meiltä löydät luettavaa koko perheelle joka päivä klo 8-21.

Ajankohtaista

Kortepohjan keskustan kaavamuutoksen suunnitelmat ovat nähtävillä Kortepohjan kirjastossa 22.10.-22.11.21. Lisätietoja kaavamuutoksesta voit lukea myös kaupungin kaavoitussivuilta: https://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/832

Kirjaston ulkopalautusluukku on asiakkaiden käytettävissä myös kirjaston palveluaikoina (ma-ke 13-19, to-pe 10-16). Mikäli jätät luukkuun aineistoa kirjaston palveluajan päätyttyä, palautukset käsitellään seuraavana aukiolopäivänä.

Palvelemme arkisin puhelimitse numerossa 014 266 4136 ja sähköpostitse osoitteessa kirjasto.kortepohja@jyvaskyla.fi.  Löydät meidät myös facebookista ja instagramista.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos jokin askarruttaa!

 

Omatoimikirjasto

Omatoimikirjasto on asiakkaiden käytettävissä ma-ke klo 8-13 & 19-21, to-pe klo 8-10 & 16-21 sekä la-su klo 8-21

Omatoimikirjastoon päästäksesi tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin. Huomaathan, että kirjaston käyttösäännöt koskevat myös omatoimikirjaston asiakkaita. Perheen ulkopuolisia jäseniä ei saa päästää sisään kirjastoon samalla kirjautumisella. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan suostumuksen omatoimikirjaston käyttöön.

Asiointi Kortepohjan kirjastossa 


Asioidessasi kirjastossamme omatoimisesti tai henkilökunnan palveluaikana otathan huomioon nämä asiat:

  • tule kirjastoon vain terveenä
  • käytäthän kasvomaskia (suositus)
  • pidä huoli turvaetäisyydestä (ei tarvitse olla enää 2m) ja muista yskimis- ja käsihygienia
     

Kirjastossa tapahtuu

Atk-seniorit

Ikääntyvän yliopiston vertaisohjaajat auttavat jälleen senioreita tietoteknisten pulmien kanssa kirjastolla maanantaisin klo 10-12. Voit joko tuoda oman laitteen (puhelin, tabletti, tietokone) mukanasi tai käyttää kirjaston laitteita. Vertaisohjaus toimii ajanvarauksella, joten yhden maanantaiaamun aikana  tutoroitavana voi käydä neljä asiakasta. Ajan vertaisohjaukseen voit varata puhelimitse kirjastosta numerosta 014 266 4136.

Datataiturit

Gradian datanomiopiskelijat, Datataiturit antavat kirjastossamme henkilökohtaista opastusta tietokoneen ja mobiililaitteiden käytössä joka toinen perjantai klo 10-12. Voit ottaa opastushetkeen oman laitteesi mukaan. Palvelu on maksutonta eikä päivystyksiin ole ajanvarausta. Ruuhkatilanteissa varaudu odottamaan.

Datataiturit ovat tavattavissa Kortepohjan kirjastossa 1.10., 15.10., 29.10., 12.11., 26.11. ja 10.12. klo 10-12. 

Kirjaillat

Palaamme viimein pitkän tauon jälkeen suosittujen kirjailtojen pariin! Järjestämme tänä syksynä yhteensä kaksi kirjailtaa, joista ensimmäinen  pidetään ke 13.10. klo 18 ja toinen ke 17.11. klo 18

Kirjailta on kaikille avoin tilaisuus, jossa kirjaston henkilökunta kertoo lukemistaan ajankohtaisista ja mielenkiintoisista kirjoista. Huolehdithan tilaisuudessa hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä. Tervetuloa kuuntelemaan lukuvinkkejä!

Satutuokiot

Vuoden tauon jälkeen lapset voivat jälleen tulla kuuntelemaan satuja kirjaston työntekijöiden pitämiin satutuokioihin. Ne on tarkoitettu pääsääntöisesti n. 3-6-vuotiaille lapsille, vaikka satujen parissa toki viihtyvät nuoremmatkin. Satutuokion kesto on n. 30 min.

Syksyn 2021 satutuokiot pidetään: to 23.9., to 7.10., to 18.11. ja to 2.12. klo 9:30

Toivomme ryhmiltä ennakkoilmoittautumista satutuokioihin, sillä voimme ottaa vain yhden (esim. päiväkotiryhmän) yhtä satutuokiota kohden. Satutuokioon voi ilmoittautua laittamalla sähköpostia osoitteeseen kirjasto.kortepohja@jyvaskyla.fi tai soittamalla nroon 014 266 4136.

Iltasatutuokio

Kansainvälisen nallepäivän kunniaksi järjestämme tavallisten satutuokioiden lisäksi nalleteemaisen iltasatutuokion keskiviikkona 27.10. klo 18. Se on tarkoitettu n. 3-6-vuotiaille lapsille ja kesto on noin 30 minuuttia. Halutessaan osallistujat voivat ottaa oman nallen tai muun pehmolelun mukaan iltasatutuokioon.

Tervetuloa satutuokioihin!

Koulut, päiväkodit ja kerhot

Teemme yhteistyötä Kortepohjan koulun, päiväkotien ja muiden alueella toimivien ryhmien kanssa. 
Koulut: kirjavinkkaus, tiedonhaun ja kirjastonkäytön opetus.
Päiväkodit: 3-5-vuotiaille lyhyt tutustuminen kirjastoon ja satu, eskareille toiminnallinen tutustuminen ja satu.

Ryhmäkäynneistä on sovittava etukäteen kirjaston kanssa puhelimitse p. 014 266 4136 tai sähköpostitse kirjasto.kortepohja@jyvaskyla.fi.

 

Tervetuloa kirjastoon!

Meiltä löydät luettavaa aikuisille, nuorille ja lapsille. Kirjojen lisäksi tarjolla on pelejä ja elokuvia, musiikkia, äänikirjoja ja sanoma- ja aikakauslehtiä. Käytettävissäsi on tietokoneita, kirjaston langaton verkko, skanneri, värikopiokone ja tulostin. Henkilökunta avustaa etsitpä sitten kysytyimpiä kirjoja tai neuvoa tiedonhakuun. Tutustu myös lukuneuvontaan ja lukuhaasteeseen sekä e-kirjastoon.

Kirjaston tilat ovat avarat ja liikkuminen rollaattorin, lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa on vaivatonta. Omatoimikirjasto mahdollistaa kirjastossa pistäytymisen myös silloin kun sinulle sopii. Tarkista aukioloajat ja lue lisää omatoimikirjasto-sivulta.

Järjestämme tapahtumia lapsille ja aikuisille. Seuraa tiedotusta tapahtumista nettisivulta, Instagramista tai Facebookista.

Tutustu Kortepohjan lähikirjaston historiaan (pdf)

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Isännäntie 3, 40740 Jyväskylä
  • xvewnfgb.xbegrcbuwn#wlinfxlyn.sv
  • 014 266 4136, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Bussit 18, 25

Pysäköinti

Kirjasto sijaitsee Kortepohjan ostoskeskuksen vieressä, seurakuntakeskusta vastapäätä. Pysäköinti on ostoskeskuksen parkkipaikalla, josta on lyhyt kävelymatka kirjastoon. Kirjaston asiakkaat voivat käyttää pysäköintialueen keskiosassa sekä ostoskeskuksen etureunassa olevia liikekeskukselle varattuja (merkitty kyltein) 2 tunnin kiekkopysäköintipaikkoja.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1972
Rakennettu
1972
Arkkitehti
Erkki Kantonen
Sisustus
Hannu Asunta