Kuokkalan lähikirjasto

Tervetuloa Kuokkalan uuteen lähikirjastoon!

Ajankohtaista

Uusi Kuokkalan lähikirjasto avattiin maanantaina 27.8.2018. Kirjasto sijaitsee Kuokkalan yhtenäiskoulun yhteydessä osoitteessa Liitukuja 4, rakennuksen L-osassa yhdessä nuorisotilan kanssa.

Kirjaston pääsisäänkäynti on Pohjanlahdentien/Liitukujan puolella rakennusta. Kirjastoon pääsee myös sisäpihan/Koivulan/Graniitin puoleisen ulko-oven kautta. 

Kuokkalan kirjasto on yksi Jyväskylän omatoimikirjastoista, joten täysi-ikäiset pääsevät nyt sisään kirjastokortilla ja PIN-koodilla myös palveluaikojen ulkopuolella jokaisena viikonpäivänä klo 8–21. Kirjasto sijaitsee koulun sisällä, joten omatoimiaikana täytyy kirjautua sekä ulko-ovella että kirjaston oven luona.

Aukioloajat

Henkilökunta palvelee ma–ti klo 13–19, ke–pe klo 11–16.

Kirjastoon pääsee kirjastokortilla ja PIN-koodilla joka päivä klo 8–21. Lue lisää omatoimikirjastoista.

Kirjasto Keikaus - Kirjoja ja taikoja torstaina 26.9. klo 9.30 

Kirjoja ja taikoja on koomisen taikuri Jari Siljamäen hämmästyttävä ja naurettava taikaesitys, jossa kirjat ovat suuressa roolissa. Tässä maailmassa lähes kaikki on mahdollista. Myös katsojat pääsevät osallistumaan taikojen tekemiseen. Esitys on maksuton. Ryhmiltä pyydetään ennakkoilmoittautuminen.

Kirjailijavieraana Jussi Konttinen tiistaina 8.10. klo 17.30 

Helsingin Sanomien toimittaja Jussi Konttinen muutti perheineen Siperian kylmimmälle alueelle Jakutiaan. Talvella pakkanen paukkui 50 asteessa ja perhe sulatti vettä jäälohkareista. Lapset kävivät siperialaista kyläkoulua ja munniharppupainotteista päiväkotia. Nyt Konttinen on julkaissut kokemuksistaan kirjan Siperia – suomalaisen perheen ihmeellinen vuosi ikiroudan maassa. Se käsittelee elämää Töhtyrin jakuuttikylässä, mutta myös Siperian taloutta, politiikkaa ja kulttuuria, valtavaa erämaata, suunnattomia luonnonrikkauksia, arktisen alueen herkkää luontoa ja ilmastonmuutosta. Tässä tilaisuudessa Konttinen kertoo Siperiasta sanoin ja kuvin. Kesto 60 minuuttia. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Satutuokiot

Syksyn satutuokiot pidetään kirjaston lastenosastolla torstaiaamuisin klo 9.30. Satutuokiopäivät ovat 10.10., 24.10., 7.11. ja 21.11. Satutuokion kesto noin 30 min. Tervetuloa!

Kirjaillat 

Syksyn kirjaillat järjestetään ti 17.9. ja 12.11. klo 18.00. 

Tietokonetaitojen opastus

Ikääntyvien yliopiston tuutorit opastavat tietokoneiden ja älylaitteiden käytössä 4.9. alkaen keskiviikkoaamuisin klo 10.00–11.30.

 

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Liitukuja 4, 40520 Jyväskylä
  • xvewnfgb.xhbxxnyn#wxy.sv
  • 014 266 2303, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Bussit 5K, 15, 18, 18K, 19, 4, 20, 22
Kirjasto sijaitsee Kuokkalan yhtenäiskoulun yhteydessä osoitteessa Liitukuja 4, rakennuksen L-osassa yhdessä nuorisotilan kanssa. Kirjaston pääsisäänkäynti on Pohjanlahdentien/Liitukujan puolella rakennusta. Kuokkalan omatoimikirjastoon pääsee myös sisäpihan/Koivulan/Graniitin puoleisen ulko-oven kautta. Oven edustalla on samanlainen kirjautumisyksikkö kuin Liitukujan puolellakin.

Pysäköinti

Omia parkkipaikkoja kirjastolla ei ole, mutta ilta-aikaan, kun koulu on päättynyt, auton voi jättää Liitukujan päässä sijaitsevalle henkilökunnan parkkipaikalle, Liitukujalta katsottuna koulurakennuksen vasemmalle puolelle. Aamupäivisin autolle voi etsiä paikkaa esim. Graniitin pysäköintialueelta.

Rakennuksen tiedot

Rakennus
Kuokkalan yhtenäiskoulu
Rakennettu
2018
Arkkitehti
Linja Arkkitehdit Oy