Lohikosken pienkirjasto

Pienkirjasto Lohikosken koulun yhteydessä

Ajankohtaista

 

 

Tervetuloa kirjastoon!

Lohikosken pienkirjastosta löydät luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa kaiken ikäisille!


Kirjaston kokoelmiin sisältyy lasten ja aikuisten kirjojen lisäksi mm.  äänikirjoja, elokuvia, pelejä ja lehtiä.

Kirjastossa on asiakaskoneita, joilta on mahdollista tulostaa A4-kokoisia mustavalko- ja väritulosteita. Asiakaskoneilta voi myös käyttää esimerkiksi kirjaston e-lehtikokoelmaa, johon sisältyy niin aikakauslehtiä kuin sanomalehtiä. 

Joko kirjaston koneilla tai kotoa käsin voi Keski-Kirjastojen verkkosivuilta hakea tietoa ja sieltä löytyy mm. kirjavinkkejä. Verkkokirjastossa voit tutustua myös esimerkiksi e-kirjoihin ja e-äänikirjoihin ja Rockwayn soittokursseihin. Opastamme näiden käytössä tarvittaessa!

Kirjaston monitoimilaitteella on tulostamisen lisäksi mahdollista ottaa a4-kokoisia kopioita ja skannata tiedostoja suoraan omaan sähköpostiin.

Kirjastossa on käytössä avoin WiFi.

 

Saapuminen linja-autolla ja pysäköinti

Kirjasto sijaitsee Lohikosken koulun yhteydessä, sisään tullaan Haavikkotien puolelta. Pysäköidä voi esimerkiksi Haavikkotien varteen merkityille kiekkopaikoille. Kirjastoon pääsee useilla linja-autoilla, esimerkiksi linjoilla 12, 27 ja 41. Aikatauluja ja reittejä voi tarkastella Reittioppaasta.

 

Yhteistyö koulujen ja päiväkotien kanssa

Lohikosken pienkirjasto järjestää kirjastoon ja sen käyttöön tutustumista sekä kirjavinkkausta kouluryhmille. Myös päiväkotiryhmät voivat varata aikoja kirjastokäynteihin ja kirjaston esittelyyn. Kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella tapahtuvista ryhmien käynneistä on aina sovittava etukäteen joko käymällä kirjastossa tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen kirjasto.lohikoski(a)jyvaskyla.fi tai puhelimitse numeroon 014 569 4137.

Verkkokirjaston Lapset-osiosta löytyy tietoa mm. Lastenkirjallisuudesta, lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvästä kirjallisuudesta ja lukudiplomeista.

 

Täällä voit tutustua Lohikosken kirjaston historiaan.

 

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Haavikkotie 4, 40250 Jyväskylä
  • xvewnfgb.ybuvxbfxv#wlinfxlyn.sv
  • 014 569 4137, kaikki numerot

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1944