Säynätsalon lähikirjasto

Kaunis ja omaleimainen kirjasto kansainvälisesti tunnetussa Alvar Aallon suunnittelemassa rakennuksessa.

Ajankohtaista

Kirjastot, omatoimikirjastot ja verkkokirjasto ovat suljettuina torstaina 16.9., kun Keski-kirjastojen palvelin päivitetään. Olemme taas normaalisti auki perjantaina 17.9. Tervetuloa!

 

Kirjastojen tiloissa voi maanantaista 17.5.2021 alkaen viettää aikaa turvavälejä noudattaen. Maskisuositus on edelleen voimassa. Oleskeluajan kestoa ei enää rajata, ja WC-tilat ovat asiakkaiden käytössä. 

TERVETULOA KIRJASTOON!

 

Kierrätä kirja!

Säynätsalon lähikirjastossa on kirjojen kierrätyskärry. Kärryyn voi tuoda omia hyväkuntoisia kirjoja ja lehtiä, tai ottaa mukaan mieleistä lukemista.

 

Tervetuloa kirjastoon!

Kirjasto tekee tiivistä yhteistyötä alueen päiväkotien ja koulujen kanssa. Kirjastossa annetaan kirjastonkäytön opetusta ja kirjavinkkausta, ja meillä käydään aktiivisesti lainaamassa ryhminä. Lapsille järjestetään myös satutunteja ja lastenesityksiä.

Säynätsalon lähikirjaston on suunnitellut Alvar Aalto ja se sijaitsee vuonna 1951 valmistuneen Säynätsalon kunnantalon yhteydessä. Tämä kansainvälisesti tunnettu rakennus kuuluu Aallon merkittävimpiin töihin. Aalto halusi luoda pienelle paikkakunnalle omaleimaisen kirjaston, jonka kävijä tuntisi omakseen ja joka innostaisi ihmisiä lukemaan ja kehittämään itseään.

Säynätsaloon perustettiin kirjasto vuonna 1926. Alkujaan Säynätsalon kunnan kantakirjasto toimi seurojentalossa, jonka arkkitehti Wivi Lönn oli suunnitellut koulurakennukseksi.
Säynätsalon nykyisen kirjaston on suunnitellut Alvar Aalto ja se sijaitsee Säynätsalon kunnantalossa, joka valmistui vuonna 1951. Aalto halusi luoda pienelle paikkakunnalle omaleimaisen kirjaston, jonka kävijä tuntisi omakseen ja joka innostaisi häntä lukemaan ja kehittämään itseään.

Vuoden 1981 muutostöissä kirjaston alapuolella sijainneet liiketilat otettiin kirjaston käyttöön ja alakertaan johtava portaikko puhkaistiin. Kirjastohuoneisto sijaitsi näin kahdessa kerroksessa.

Kuntaliitos Jyväskylän kaupungin kanssa 1.1.1993 muutti Säynätsalon kirjaston itsenäisestä kunnankirjastosta yhdeksi kaupungin lähikirjastoista.

Viimeksi kirjastotilaan on tehty muutoksia koko kunnantaloa koskeneessa vuosien 1996-1997 peruskorjauksessa. Kirjaston yläkerta muutettiin vastaamaan osittain alkuperäistä asuaan. 
Kirjaston pinta-ala on 406 m2.

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Parviaisentie 9, 40900 Säynätsalo, Jyväskylä
  • xvewnfgb.fnlangfnyb#wlinfxlyn.sv
  • 014 266 4139, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Bussit 16, 21

Pysäköinti

Maksuton pysäköinti kirjaston edessä.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1926
Rakennus
Säynätsalon kunnantalo
Rakennettu
1951
Arkkitehti
Alvar Aalto
Sisustus
Alvar Aalto