Tikkakosken lähikirjasto

Tikkakosken kirjasto on myös omatoimikirjasto.

Tervetuloa kirjastoon!

Monipalvelupisteessä sijaitsevat kirjaston lisäksi myös neuvola, terveyspalvelut, laboratorio, fysioterapia sekä nuorisotila NuoTikka.

Koululaisryhmät, päiväkodit ja perhepäivähoitajat ovat tervetulleita Tikkakosken lähikirjastoon lainaamaan aineistoa aamupäivisin omatoimiajalla tai kirjaston aukioloaikoina.

Järjestämme myös kirjastonkäytön opetusta ja kirjavinkkausta, joihin aika varataan vähintään kaksi viikkoa etukäteen, mielellään sähköpostitse. 
Yhteystiedot: kirjasto.tikkakoski@jyvaskyla.fi tai puh. 014 569 4152.

Tikkakosken kirjaston historiaa

Omatoimikirjasto Tikkakoskella

Tikkakosken kirjasto on myös omatoimikirjasto, lisätietoja ja ohjeita omatoimikirjastoihin liittyen löydät omatoimikirjastojen sivulta.

 

Ajankohtaista

 

Digineuvojat

to 14.9. klo 13-15

to 12.10. klo 13-15

to 16.11. klo 13-15 

Opastusaika varataan tunniksi ennakkoon joko käymällä kirjastossa tai soittamalla kirjastoon p. 014 5694152 Huom! Ajanvaraukset viimeistään päivää ennen opastusta.

Digineuvoja opastaa laitteiden ja sähköisten palveluiden käytössä oman tarpeesi mukaan. Ohjaus tapahtuu asiakkaan omalla kannettavalla tietokoneella, tabletilla tai kännykällä. Opastus on maksutonta. Digineuvontaa antavat tehtävään koulutetut, Ikääntyvien yliopiston, vapaaehtoiset. 
 

 

Syksyn 2023 tapahtumat

Tapahtumat pidetään monipalvelupisteen alakerroksessa sijaitsevassa nuorisotila Nuotikassa (kulku alapihalta). Tervetuloa mukaan!

 

Taateli Taivaankorven kadonneet riimit esitys

to 21.9. klo 9.30 

”Huhuu, täällä Artturi Huhuu, Ronttivaaran kirjastolta. Tule mukaan, niin saat tietää mitä Taateli Taivaankorvelle tapahtui ensimmäisenä työpäivänään. Löysikö hän kadonneet riimit, kuka toi kirjalaatikon ovelle ja mitä tapahtui satutunnilla.”

Tarinankertoja Kiisi Isotalon interaktiivinen tarina sopii yli kolmevuotiaille ja perheille. Esityksen kesto on noin 30 minuuttia. Esitys on maksuton. Toivomme kaikilta osallistujilta ennakkoilmoittautumista. 

 

Satutuokiot

Satutuokiot pidetään joka toinen torstai 28.9., 12.10., 26.10., 9.11. ja 23.11 klo 9.30

 

Lukupiiri

ma 25.9. klo 17 kirjana Emmi Itäranta: Teemestarin kirja

ma 30.10. klo 17 kirjana Emma Stonex: Majakanvartijat

ma 27.11. klo 17 kirjana Matt Haig: Kuinka aika pysäytetään 

Lukupiirissä jutellaan ja vaihdetaan mielipiteitä rennolla otteella piirin aiheeksi valitusta kirjasta sekä yleisesti kirjoista ja lukemisesta. Lukupiirin voi tulla aina mukaan, vaikka piiriin valittua kirjaa ei olisi ehtinyt lukeakaan.

 

Matkailupiiri

ma 23.10 klo 17 kokemuksia Japani pähkinänkuoressa matkalta kertoo kirjastontyöntekijä Tiia. 

Nyt polkaistaan käyntiin Tikkakosken kirjaston matkailupiiri! Piirin ideana on, että joka kerralla mukana on joku kertomassa kokemuksistaan jostain kohteesta, kaupungista, maasta missä on käynyt. Kohde voi olla mistäpäin maailmaa tahansa, myös Suomesta. Osallistujat saavat halutessaan esittää kysymyksiä ja kommentteja sekä jakaa myös omia kokemuksiaan, jos paikka on myös itselle tuttu. Mukaan saa aina tulla myös ihan vain kuuntelemaan. Seuraavista kerroista ja kohteista ilmoitamme tarkemmin myöhemmin, lämpimästi tervetuloa mukaan!

Jos sinulla on kiinnostusta esitellä jokin kohde ota vain rohkeasti kirjastoon yhteyttä: kirjasto.tikkakoski@jyvaskyla.fi. 

 

Kirjailta

ma 13.11. klo 17

Kirjaillassa kirjaston henkilökunta esittelee ja vinkkaa kirjoja eri aiheista ja teemoista. Osallistujat voivat halutessaan myös itse vinkata kirjoja.

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Kirkkokatu 3, 41160 Tikkakoski, Jyväskylä
  • xvewnfgb.gvxxnxbfxv#wlinfxlyn.sv
  • 014 569 4152, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Bussit 22, 22M, 36

Pysäköinti

Maksuton asiakaspysäköinti (pysäköintikiekolla) monipalvelupisteen edustalla.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1942