Vaajakosken aluekirjasto

Vaajakosken aluekirjasto tarjoaa monenlaista luettavaa aikuisille ja lapsille, elokuvia, musiikkia ja sanoma- ja aikakauslehtiä.

Vaajakosken kirjastossa tapahtuu:


Vaajakosken Venäjä-seuran luento keskiviikkona 27.3. klo 17

30 vuotta journalistisia seikkailuja idän ihmemaassa - Toimittaja Esa Tuominen kertoo kokemuksistaan juttumatkoilta eri puolilla Venäjää.

Espanjan keskiaikaisilla pyhiinvaellusreiteillä: Vieraana Ilkka Pernu keskiviikkona 10.4. klo 17:30

Säynätsalolainen Ilkka Pernu kertoo kokemuksiaan lukuisilta vaelluksiltaan Iberian niemimaan ikivanhoilla poluilla ja näyttää valokuvia reittien upeista maisemista.

Novellikoukku keskiviikkona 17.4. klo 17 

Novellikoukussa sukelletaan tarinoiden maailmaan ja neulotaan yhdessä. Tule mukaan oman käsityösi kanssa, tai istahda vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja. Tervetuloa!

Kevätkonsertti keskiviikkona 15.5. klo 18 

Tanja Salonen ja Ulla Honkonen duo

Novellikoukku keskiviikkona 22.5. klo 17 

Novellikoukussa sukelletaan tarinoiden maailmaan ja neulotaan yhdessä. Tule mukaan oman käsityösi kanssa, tai istahda vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja. Tervetuloa!

Datataiturit Vaajakosken kirjastossa joka toinen torstai klo 13-15 (14.3., 28.3., 11.4., 25.4., 9.5. ja 23.5.)

Pattitilanne mobiililaitteen kanssa? Ota oma puhelin, tabletti tai vaikkapa kannettava tietokone mukaan ja tule kirjastoon, datataiturit auttaa!

Atk-opastukset keväällä 2019

Vaajakosken kirjaston atk-opastukset järjestetään joka toinen tiistai klo 13-15 ajalla 8.1.-2.5. Ohjaajina toimivat Jyväskylän yliopiston ikääntyvien yliopiston senioriopastajat. Varaa aikasi asiakaspalvelutiskiltä tai puhelimitse numerosta 014-266 4144.

Satutunnit keväällä 2019

Satutunti Vaajakosken aluekirjastossa joka toinen keskiviikko klo 9.30: 16.1., 30.1., 13.2., 27.2., 13.3., 27.3., 10.4. ja 24.4. Ryhmiltä ennakkoilmoittautuminen. Tervetuloa!

Kirjastovierailut

Vaajakosken aluekirjasto järjestää Vaajakosken-Jyskän alueen kouluille kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta sekä kirjavinkkausta. Lisäksi alueen päiväkotiryhmille järjestetään kirjastoon tutustumisia ja satuhetkiä. 

Lapset ja nuoret

Vaajakosken kirjastosta löytyy pirteä lastenosasto, ja nuoret saivat remontin myötä ihan oman viihtyisän nurkkauksensa.

Lasten informaatikko suosittelee! (PDF)

Tule kirjastoon pelaamaan lautapelejä

Vaajakosken aluekirjastossa on myös lautapelejä. Ota kaverisi mukaan ja tule viettämään mukava pelihetki esimerkiksi Battle sheepin, Junior carcassonnen, Mucca pazzan, Dixitin, Blokuksen, Vimmaisten vampyyrien tai Baluban parissa.

Kirjastohistoriaa Vaajakoskella

Vaajakosken kirjaston historiikki

SOK -kirjaston teoslista

Haapakosken sahan lainakirjaston teoslista

 

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Urheilutie 36 B, 40800 Vaajakoski, Jyväskylä
  • xvewnfgb.innwnxbfxv#wxy.sv
  • 014 266 4144, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Bussit 1, 2, 3, 38, 42 ja 43

Pysäköinti

-Viistotien pysäköintialue: Parkkikiekolla 4h. -Vapaa-aikakeskuksen pysäköintialue: Vapaa pysäköinti. Henkilökunta-paikoilla pysäköinti kielletty pysäköintivirhemaksun uhalla. -Sampoharjun pysäköintialue: Parkkikiekolla 2h paikalla ilmoitetuilla ehdoilla. -K-Kaupan pysäköintialue: Parkkikiekolla 1 h Kirjaston pääsisäänkäynnin yhteydessä on yksi invapaikka ja liikuntakeskuksen puoleisella seinustalla kaksi invapaikkaa.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1954
Rakennus
Vaajakosken vapaa-aikakeskus
Rakennettu
1987
Arkkitehti
Arkkitehtitoimisto Olavi Noronen Ky