Vaajakosken aluekirjasto

Vaajakosken aluekirjasto tarjoaa monenlaista luettavaa aikuisille ja lapsille, elokuvia, musiikkia ja sanoma- ja aikakauslehtiä.

Vaajakosken kirjastossa tapahtuu:

 

Datataiturit vierailevat Vaajakosken kirjastossa torstaisin 17.1., 31.1. ja 14.2. klo 13-15

Tarvitsetko apua oman mobiililaitteesi kanssa? Ota oma puhelin, tabletti tai kannettava tietokone mukaan ja tule kirjastoon - Datataituri auttaa! 

Syitä ja säkeitä -monologiesitys keskiviikkona 6.2. klo 18

JKO:n teatterikoulutus esittää lyhyitä katkelmia suosituilta kirjailijoilta. Esityksessä kuullaan pätkiä suosituilta kirjailijoilta, mutta tekstejä on myös esiintyjien omasta kynästä.

Novellikoukku keskiviikkona 20.2. klo 17 

Novellikoukussa sukelletaan tarinoiden maailmaan ja neulotaan yhdessä. Tule mukaan oman käsityösi kanssa, tai istahda vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja. Helmikuun Novellikoukussa tehdään nojatuolimatkoja maailmalle, tervetuloa!

Atk-opastukset keväällä 2019

Vaajakosken kirjaston atk-opastukset järjestetään joka toinen tiistai klo 13-15 ajalla 8.1.-2.5. Ohjaajina toimivat Jyväskylän yliopiston ikääntyvien yliopiston senioriopastajat. Varaa aikasi asiakaspalvelutiskiltä tai puhelimitse numerosta 014-266 4144.

Satutunnit keväällä 2019

Satutunti Vaajakosken aluekirjastossa joka toinen keskiviikko klo 9.30: 16.1., 30.1., 13.2., 27.2., 13.3., 27.3., 10.4. ja 24.4. Ryhmiltä ennakkoilmoittautuminen. Tervetuloa!

Kirjastovierailut

Vaajakosken aluekirjasto järjestää Vaajakosken-Jyskän alueen kouluille kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta sekä kirjavinkkausta. Lisäksi alueen päiväkotiryhmille järjestetään kirjastoon tutustumisia ja satuhetkiä. 

Lapset ja nuoret

Vaajakosken kirjastosta löytyy pirteä lastenosasto, ja nuoret saivat remontin myötä ihan oman viihtyisän nurkkauksensa.

Lasten informaatikko suosittelee! (PDF)

Tule kirjastoon pelaamaan lautapelejä

Vaajakosken aluekirjastossa on myös lautapelejä. Ota kaverisi mukaan ja tule viettämään mukava pelihetki esimerkiksi Battle sheepin, Junior carcassonnen, Mucca pazzan, Dixitin, Blokuksen, Vimmaisten vampyyrien tai Baluban parissa.

Kirjastohistoriaa Vaajakoskella

Vaajakosken kirjaston historiikki

SOK -kirjaston teoslista

Haapakosken sahan lainakirjaston teoslista

 

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Urheilutie 36 B, 40800 Vaajakoski, Jyväskylä
  • xvewnfgb.innwnxbfxv#wxy.sv
  • 014 266 4144, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Bussit 1, 2, 3, 38, 42 ja 43

Pysäköinti

Asiakaspysäköintipaikkoja kirjaston luona on terveysaseman luona, kirjastoa vastapäätä sekä Urheilutien ja Viistotien kulmassa olevalla kentällä. Kirjaston päädyssä olevat pysäköintipaikat on varattu kirjastoauton ja kirjaston henkilöstön käyttöön. Kirjaston pääsisäänkäynnin lähellä on invapaikka.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1954
Rakennus
Vaajakosken vapaa-aikakeskus
Rakennettu
1987
Arkkitehti
Arkkitehtitoimisto Olavi Noronen Ky