Vaajakosken aluekirjasto

Vaajakosken aluekirjasto tarjoaa monenlaista luettavaa aikuisille ja lapsille, elokuvia, musiikkia ja sanoma- ja aikakauslehtiä.

Vaajakosken kirjastossa tapahtuu:

 

Keskiviikko 20.11. klo 17

Toimittaja-tietokirjailija Sanna Ryynänen kertoo kirjoittamastaan elämäkerrasta Meri Genetz : levoton sielu,
ja näyttää dioja Merin värikkäästä elämästä ja taiteesta. 

Keskiviikko 27.11. klo 15-18:30

Joulukorttipaja. Järjestäjänä Vaajakosken kirjasto ja nuorisotila Kurvi. Tarjolla materiaalit, korttimalleja ja opastusta, tervetuloa kaikenikäiset!

Keskiviikko 4.12. klo 17

Novellikoukku - Tule mukaan oman käsityösi kanssa, tai istahda vain kuuntelemaan ääneen luettuja novelleja.

Keskiviikko 18.12. klo 9:30 

Elävä joulukalenteri -lastenesitys.

 

Atk-opastukset syksyllä 2019

Vaajakosken kirjaston atk-opastukset järjestetään joka tiistai 17.9.-10.12. klo 13-15. Ohjaajina toimivat Jyväskylän yliopiston ikääntyvien yliopiston senioriopastajat. Varaa aikasi asiakaspalvelutiskiltä tai puhelimitse numerosta 014-266 4144.

Datataituri auttaa

Tarvitsetko apua oman mobiililaitteesi kanssa? Ota puhelin, tabletti tai kannettava tietokone mukaan ja tule kirjastoon. Datataiturit päivystävät Vaajakosken kirjastossa torstaisin parittomina viikkoina klo 13-15. Syksyn ensimmäinen päivystys 12.9. ja viimeinen 5.12.

Satutunnit syksyllä 2019

Vaajakosken kirjaston syksyn satutunnit joka toinen keskiviikko klo 9:30 11.9., 25.9., 9.10., 23.10., 6.11. ja 20.11. Satutunneille on vapaa pääsy ja ne on tarkoitettu yli 3-vuotiaille lapsille, ryhmiä pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon. Tervetuloa mukaan mukavaan satuhetkeen!

Kirjastovierailut

Vaajakosken aluekirjasto järjestää Vaajakosken-Jyskän alueen kouluille kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta sekä kirjavinkkausta. Lisäksi alueen päiväkotiryhmille järjestetään kirjastoon tutustumisia ja satuhetkiä. Sovi ryhmäkäynti vähintään kaksi viikkoa etukäteen.

Lapset ja nuoret

Vaajakosken kirjastosta löytyy pirteä lastenosasto, ja nuoret saivat remontin myötä ihan oman viihtyisän nurkkauksensa.

Lasten informaatikko suosittelee! (PDF)

Tule kirjastoon pelaamaan lautapelejä

Vaajakosken aluekirjastossa on myös lautapelejä. Ota kaverisi mukaan ja tule viettämään mukava pelihetki esimerkiksi Battle sheepin, Junior carcassonnen, Mucca pazzan, Dixitin, Blokuksen, Vimmaisten vampyyrien tai Baluban parissa.

Kirjastohistoriaa Vaajakoskella

Vaajakosken kirjaston historiikki

SOK -kirjaston teoslista

Haapakosken sahan lainakirjaston teoslista

 

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Urheilutie 36 B, 40800 Vaajakoski, Jyväskylä
  • xvewnfgb.innwnxbfxv#wxy.sv
  • 014 266 4144, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Bussit 1, 2, 3, 38, 42 ja 43

Pysäköinti

-Viistotien pysäköintialue: Parkkikiekolla 4h. -Vapaa-aikakeskuksen pysäköintialue: Vapaa pysäköinti. Henkilökunta-paikoilla pysäköinti kielletty pysäköintivirhemaksun uhalla. -Sampoharjun pysäköintialue: Parkkikiekolla 2h paikalla ilmoitetuilla ehdoilla. -K-Kaupan pysäköintialue: Parkkikiekolla 1 h Kirjaston pääsisäänkäynnin yhteydessä on yksi invapaikka ja liikuntakeskuksen puoleisella seinustalla kaksi invapaikkaa.

Rakennuksen tiedot

Perustamisvuosi
1954
Rakennus
Vaajakosken vapaa-aikakeskus
Rakennettu
1987
Arkkitehti
Arkkitehtitoimisto Olavi Noronen Ky