Kajaanin pääkirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Kokoelma 7 palvelua

 • Kirjaston asiakaspäätteillä luettavissa satoja kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä näköisversioina. e-sanomalehtiä voi lukea vain kirjastossa mutta e-aikakauslehtiä voi lukea myös muualla kirjautumalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. 

 • Kajaanin kaupunginkirjasto ylläpitää Caiania-maakuntakokoelmaa.

  Caiania-maakuntakokoelma sisältää kainuulaisten kirjailijoiden teoksia sekä Kainuuseen ja sen paikkakuntiin, henkilöihin, historiaan, kulttuuriin, luontoon, rakennuksiin, elinkeinoihin ja yhteisöihin liittyvää aineistoa. Kokoelman tiedot löytyvät Kainet-tietokannasta. Kainuu-aiheisia lehtiartikkeliviitteitä tallennetaan Arto-tietokantaan. Lisäksi kirjasto on koonnut useita kainuulaiseen kirjallisuuteen ja kulttuuriin liittyviä verkkoaineistoja. Vuodesta 2018 lähtien Caiania-kokoelmaa on kartutettu vain Kajaania koskevalla aineistolla.

 • Klassista musiikkia. Käytettävissä myös NML-sovelluksella.

  Klassista musiikkia. Käytettävissä myös NML-sovelluksella.

 • E-kirjoja ja e-äänikirjoja pääosin englanniksi. Käytettävissä myös Libby-sovelluksella.

  E-kirjoja ja e-äänikirjoja pääosin englanniksi. Käytettävissä myös Libby-sovelluksella.

 • Sanoma- ja aikakauslehtiä ympäri maailman. Käytettävissä myös PressReader-sovelluksella.

  Sanoma- ja aikakauslehtiä ympäri maailman. Käytettävissä myös PressReader-sovelluksella.

 • Soiton- ja laulunopetuskursseja suomeksi.

  Soiton- ja laulunopetuskursseja suomeksi.

 • Kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia.

  Kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia.

Laitteisto 11 palvelua

Tila 5 palvelua

 • Avoin tila ja Sampo

  Pääkirjaston 2. kerroksessa:

  Avoin tila

  Avoimeen työskentely- ja opiskelutilaan voi tulla joko yksin tai ryhmässä. Sähkösäätöiset pöydät ja erilaiset aktivointi-istuimet ja -pyörät tuovat mukavuutta työskentelyyn. Samassa tilassa on hyvinvointialue, jossa on mahdollisuus kehonhuoltoon esimerkiksi puolapuissa.

  Sampo

  Rauhallinen tila soveltuu opiskeluun ja työskentelyyn. Sampossa on työpöytiä sekä nojatuoleja. Sampo käytettävissä ma-pe klo 15 alkaen, lauantaisin kirjaston aukioloaikoina.

 • Soittohuone

  Pääkirjaston 2. kerroksessa on varattava soittohuone. Soittohuoneessa on sähköpiano.

 • Pelaamo

  Pelaamo on varustettu lautapeleillä ja mukavilla istuimilla. Se on nuorten oma tila, jossa voi pelata ja hengailla kavereiden kanssa. Pelaamosta löytyy Lego Mindstorms -paketti, josta voi koota viisi erilaista robottia ja ohjelmoida niitä mobiilisovelluksen avulla. Tila on korkeintaan kuudelle hengelle. Pelaamossa on myös PlayStation 5 -konsoli.

 • Pääkirjaston varattavat tlat

  Tilat varataan kirjaston asiakaspalvelusta. Tutustuthan varattavien tilojen käyttösääntöihin ennen varausta. Tilat varataan korkeintaan kolmeksi tunniksi kerrallaan.

  Elias

  Elias on kokoustila noin 15 henkilölle. Tilassa on etäneuvottelulaitteisto, videotykki ja äänentoisto. Esityksiä varten käyttäjällä tulee olla omat laitteet.

  Idea

  Idea on rento ryhmätyötila 4 hengelle.

  Maria

  Maria-monitoimitilassa voidaan järjestää erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia. Tilassa on videotykki ja äänentoisto, kalustus on muunneltavissa erilaisiin käyttötarkoituksiin. Maria on varattavissa ma-pe klo 15 alkaen ja lauantaisin kirjaston aukioloaikoina.

  Palaveri

  Palaveri on ryhmätyötila 6 hengelle.

  Pelaamo

  Pelaamo on varustettu lautapeleillä ja mukavilla istuimilla. Se on nuorten oma tila, jossa voi pelata ja hengailla kavereiden kanssa. Pelaamosta löytyy Lego Mindstorms -paketti, josta voi koota viisi erilaista robottia ja ohjelmoida niitä mobiilisovelluksen avulla. Tila on korkeintaan kuudelle hengelle. Pelaamossa on myös PlayStation 5 -konsoli.

  Soittohuone

  Soittohaluisille on erillinen äänieristetty soittohuone, jossa on käytössä digitaalinen ja perinteinen piano. Myös omien soitinten käyttö on mahdollista.

  Taidekuja

  Kirjaston maksuton näyttelytila tarjoaa kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä. Näyttelytilan varausohjeet ja säännöt löytyvät Varaa näyttelytila -sivulta.

  Verstas

  Verstaassa käytössäsi on ompelukone Singer Stylist 9100 ja saumuri Brother M343D. Laitteiden käyttö tapahtuu omatoimisesti. Ompelukoneessa ja saumurissa on neulat, asiakas hankkii itse muut materiaalit. Tilassa on myös 3D-tulostin Flashforge Creator 3. Tietoja 3D-tulostuksesta kirjaston kotisivuilta.

 • Pääkirjaston työskentely- ja oleskelutilat ilman ajanvarausta

  Avoin tila

  Avoimeen työskentely- ja opiskelutilaan voi tulla joko yksin tai ryhmässä. Sähkösäätöiset pöydät ja erilaiset aktivointi-istuimet ja -pyörät tuovat mukavuutta työskentelyyn. Samassa tilassa on hyvinvointialue, jossa on mahdollisuus kehonhuoltoon esimerkiksi puolapuissa.

  Kahvio

  Kirjasto etsii kahvioyrittäjää. Tila sijaitsee yläkerran aulassa. Samassa tilassa on myös iWall-peliseinä ja Avoin lava. iWallia voi samanaikaisesti pelata 1-2 pelaajaa. Peli sopii kaikenikäisille. iWall toimii Kajaanin kirjastokortilla. Avointa lavaa voi varata tapahtumia varten.

  Konttaamo

  Konttaamoon on helppo tulla syömään eväitä, tekemään läksyjä, oleilemaan ja leikkimään. Tila soveltuu myös erilaisten kerhojen vetämiseen ja satuhetkiin. Tilaan kuljetaan lasten- ja nuortenosaston kautta. Konttaamo on kengätön tila, josta löytyy vaunuparkki ja mikro.

  Sampo

  Rauhallinen tila soveltuu opiskeluun ja työskentelyyn. Sampossa on työpöytiä sekä nojatuoleja.
   

Palvelu 4 palvelua

 • Kirjaston tiloissa toimii avoin langaton verkko.

  Kirjaston tiloissa toimii avoin langaton verkko.

 • Pääkirjaston palautusluukku sijaitsee parkkipaikan puoleisen henkilökunnan oven vieressä. Palautusluukku on avoinna kirjaston ollessa suljettu.

 • Kirjasto järjestää yksittäisille asiakkaille ja ryhmille opastuksia, joissa esitellään kirjastoa, kirjaston aineistoa ja kirjaston käyttöä.

  Ryhmien käyntiajat sovitaan vähintään viikkoa aikaisemmin:

  Pääkirjasto 044 7100 825 kaupunginkirjasto(at)kajaani.fi
  Lasten- ja nuortenosasto 044 7100 827

  Lehtikangas 044 7100 671 lehtikankaan.kirjasto(at)kajaani.fi
  Lohtaja 044 7100 672 lohtajan.kirjasto(at)kajaani.fi
  Otanmäki 044 7157 169 otanmaki.kirjasto(at)kajaani.fi

 • VHS-tallenteiden digitointimahdollisuus dvd-levylle pääkirjastolla.

  VHS-tallenteiden digitointimahdollisuus dvd-levylle pääkirjastolla.

  Huom! Kaikki DVD-levyt eivät toimi laitteessa. Toimiviksi todetut DVD-levyt:

  • Kodak: DVD – R
  • Maxell: DVD – RW, DVD + RW
  • Sony: DVD – RW, DVD + RW, DVD – R
  • TDK: DVD – RW, DVD + RW
  • Verbatim: DVD + RW, DVD + R, DVD – R