Kajaanin pääkirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Kokoelma 1 palvelu

 • Kajaanin kaupunginkirjasto ylläpitää Caiania-maakuntakokoelmaa.

  Caiania-maakuntakokoelma sisältää kainuulaisten kirjailijoiden teoksia sekä Kainuuseen ja sen paikkakuntiin, henkilöihin, historiaan, kulttuuriin, luontoon, rakennuksiin, elinkeinoihin ja yhteisöihin liittyvää aineistoa. Kokoelman tiedot löytyvät Kainet-tietokannasta. Kainuu-aiheisia lehtiartikkeliviitteitä tallennetaan Arto-tietokantaan. Lisäksi kirjasto on koonnut useita kainuulaiseen kirjallisuuteen ja kulttuuriin liittyviä verkkoaineistoja. Vuodesta 2018 lähtien Caiania-kokoelmaa on kartutettu vain Kajaania koskevalla aineistolla.

Laitteisto 10 palvelua

Tila 4 palvelua

 • Avoin tila ja Sampo

  Pääkirjaston 2. kerroksessa:

  Avoin tila

  Avoimeen työskentely- ja opiskelutilaan voi tulla joko yksin tai ryhmässä. Sähkösäätöiset pöydät ja erilaiset aktivointi-istuimet ja -pyörät tuovat mukavuutta työskentelyyn. Samassa tilassa on hyvinvointialue, jossa on mahdollisuus kehonhuoltoon esimerkiksi puolapuissa.

  Sampo

  Rauhallinen tila soveltuu opiskeluun ja työskentelyyn. Sampossa on työpöytiä sekä nojatuoleja.

 • Soittohuone

  Pääkirjaston 2. kerroksessa on varattava soittohuone. Soittohuoneessa on sähköpiano.

 • Pääkirjaston varattavat tlat

  Tilat varataan kirjaston asiakaspalvelusta. Tutustuthan varattavien tilojen käyttösääntöihin ennen varausta. Tilat varataan korkeintaan kolmeksi tunniksi kerrallaan.

  Elias

  Elias on kokoustila noin 15 henkilölle. Tilassa on etäneuvottelulaitteisto, videotykki ja äänentoisto. Esityksiä varten käyttäjällä tulee olla omat laitteet.

  Idea

  Idea on rento ryhmätyötila 4 hengelle.

  Maria

  Maria-monitoimitilassa voidaan järjestää erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia. Maria on tarkoitettu noin 15 henkilölle. Tilassa on videotykki ja äänentoisto, kalustus on muunneltavissa erilaisiin käyttötarkoituksiin.

  Palaveri

  Palaveri on ryhmätyötila 6 hengelle.

  Pelaamo

  Pelaamo on varustettu lautapeleillä ja mukavilla istuimilla. Se on nuorten oma tila, jossa voi pelata ja hengailla kavereiden kanssa. Pelaamosta löytyy Lego Mindstorms -paketti, josta voi koota viisi erilaista robottia ja ohjelmoida niitä mobiilisovelluksen avulla. Tila on korkeintaan kuudelle hengelle. Pelaamoon on tulossa myöhemmin PlayStation 5 -konsoli.

  Soittohuone

  Soittohaluisille on erillinen äänieristetty soittohuone, jossa on käytössä digitaalinen piano. Myös omien soitinten käyttö on mahdollista.

  Taidekuja

  Kirjaston maksuton näyttelytila tarjoaa kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä. Näyttelytilan varausohjeet ja säännöt löytyvät Varaa näyttelytila -sivulta.

  Verstas

  Verstaassa käytössäsi on ompelukone Singer Stylist 9100 ja saumuri Brother M343D. Laitteiden käyttö tapahtuu omatoimisesti. Ompelukoneessa ja saumurissa on neulat, asiakas hankkii itse muut materiaalit. Tilassa on myös 3D-tulostin Flashforge Creator 3. Tietoja 3D-tulostuksesta kirjaston kotisivuilta.

 • Pääkirjaston työskentely- ja oleskelutilat ilman ajanvarausta

  Avoin tila

  Avoimeen työskentely- ja opiskelutilaan voi tulla joko yksin tai ryhmässä. Sähkösäätöiset pöydät ja erilaiset aktivointi-istuimet ja -pyörät tuovat mukavuutta työskentelyyn. Samassa tilassa on hyvinvointialue, jossa on mahdollisuus kehonhuoltoon esimerkiksi puolapuissa.

  Kahvio

  Kirjasto etsii kahvioyrittäjää. Tila sijaitsee yläkerran aulassa. Samassa tilassa on myös iWall-peliseinä ja Avoin lava. iWallia voi samanaikaisesti pelata 1-2 pelaajaa. Peli sopii kaikenikäisille. iWall toimii Kajaanin kirjastokortilla. Avointa lavaa voi varata tapahtumia varten.

  Konttaamo

  Konttaamoon on helppo tulla syömään eväitä, tekemään läksyjä, oleilemaan ja leikkimään. Tila soveltuu myös erilaisten kerhojen vetämiseen ja satuhetkiin. Tilaan kuljetaan lasten- ja nuortenosaston kautta. Konttaamo on kengätön tila, josta löytyy vaunuparkki ja mikro.

  Sampo

  Rauhallinen tila soveltuu opiskeluun ja työskentelyyn. Sampossa on työpöytiä sekä nojatuoleja.
   

Palvelu 6 palvelua

Verkkopalvelu 10 palvelua