Kuortaneen kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Kokoelma 14 palvelua

Laitteisto 13 palvelua

Tila 5 palvelua

 • Kirjaston toisessa kerroksessa sijaitsee kotiseutuhuone ja hiljainen työskentelytila. Tiloissa toimii kirjaston langaton verkko.

  kirjasto@kuortane.fi

  Ilmainen

 • Näyttelytilan koko: 44 m2, leveys 3,60 m x pituus n. 12 m x korkeus 2,75 m. Ripustusjärjestelmä on uusittu v. 2015. Näyttelyn pitäjä vastaa ja toteuttaa itse näyttelyn ripustuksen.Näyttelyt voivat olla myös myyntinäyttelyjä, kunhan hinnat eivät ole häiritsevästi esillä. Kirjaston henkilökunta ei välitä rahaliikennettä. Kirjasto tiedottaa näyttelystä omia tiedotuskanaviaan käyttäen. Näyttelyn pitäjä ottaa itse yhteyttä lehtiin niin halutessaan. Ilmaisen näyttelytilan voi varata puhelimitse 0400 549 976 tai 040 668 3336.

  Ilmainen

 • Kirjastossa voit tutustua eri taiteilijoiden pysyvään näyttelyyn.
 • Kirjastossa voit käyttää mikrofilmin ja -kortin lukulaitteita siihen tarkoitetussa tilassa.
 • Kirjaston kotiseutuhuonetta voit käyttää myös hiljaisena tutkijanhuoneena/työtilana.

  Ilmainen

Palvelu 18 palvelua

 • Kirjasto on auki lauantaisin omatoimikirjastona.

  kirjasto@kuortane.fi

 • Kirjasto on avoinna sunnuntaisin omatoimikirjastona.

  kirjasto@kuortane.fi

 • Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa lukivaikeuden, oppimisvaikeuden tai muun syyn vuoksi, kannattaa kokeilla CELIA-kirjaston verkkoasiakkuutta. CELIA-kirjaston tuottamat äänikirjat on tarkoitettu eri tavoin lukemisesteisille henkilöille. Kuortaneen kirjastossa voit rekisteröityä CELIA-kirjaston verkkoasiakkaaksi.

  kirjasto@kuortane.fi

  Ilmainen

 • Kirjaston yläkerrassa sijaitsevassa Digitilassa asiakkaat voivat esim. muuntaa vanhat VHS-videokasetit DVD-levyiksi, tallentaa lp-äänilevyiltä, cd-levyiltä ja c-kaseteilta musiikkia muistitikulle ja cd-levylle ym. Asiakkaat voivat myös käsitellä diakuvia ja valokuvia Digitilan laitteilla.

  kirjasto@kuortane.fi

  Ilmainen

 • Editointi- ja digitointitila Digitilassa voit mm. muuttaa LP-levyjä (33 ⅓), C-kasetteja CD-levylle ja VHS-kasetteja DVD-levylle ja skannata paperikuvia, dioja, negatiivejä ja negatiivifilmejä. Tietokoneen ohjelmilla voit myös editoida tallenteita ja valokuvia.

  kirjasto@kuortane.fi

  Ilmainen

 • Kirjastossa on esteettömyyspalveluja

  Automaattisesti aukeavat ovet. Inva WC. Kirjastossa on hissi. Esteetön kulku kirjastossa pyörätuolilla, rollaattorilla, lastenvaunuilla.

  kirjasto@kuortane.fi

  Ilmainen

 • Automaatilla voit lainata ja palauttaa sekä palvelu- että itsepalveluaikana. Eepos.finna.fi-verkkokirjastossa voi myös uusia lainoja ja tarkastaa omat tietonsa. Henkilökunta opastaa käytössä tarvittaessa.

  kirjasto@kuortane.fi

  Ilmainen

 • Tarkista ensin, löytyykö haluamaasi aineistoa Eepos-kirjastoista. Kaukolainaksi tilataan ainoastaan aineistoa, jota ei niissä ole. Kaukolainapyynnöt voit tehdä kirjastossa tai sähköpostitse. Kaukolainojen laina-ajan määrittelee lähettäjäkirjasto. Kaukolainat eivät näy verkkokirjastossa etkä voi uusia niitä itse. Jos haluat kaukolainoillesi lisää laina-aikaa tai perua pyyntösi, ota yhteys siihen kirjastoon, joka lainan sinulle toimitti. Muualta tilattu kaukolaina maksaa 5 € / laina. Kuortaneen kirjastosta muille kuin Eepos-kirjastoille lähetetyt lainat maksavat 15 € / laina.

  kirjasto@kuortane.fi

  Maksullinen

 • Korttimaksumahdollisuus yli yhden (1) euron maksuilla.

  kirjasto@kuortane.fi

 • kirjasto@kuortane.fi

 • Kirjastossa on käytössä langaton verkko, joten myös omalla kannettavalla tietokoneella voit työskennellä kirjaston tiloissa. Langaton verkko on avoin verkko, johon laite saa yhteyden ilman tunnusta.

  kirjasto@kuortane.fi

  Ilmainen

 • Kirjastoon pääsee varsinaisten aukioloaikojen lisäksi joka päivä klo 9-21, myös juhlapyhinä. Käyttöoikeuden omatoimikirjastoon saat allekirjoittamalla käyttöoikeushakemuksen. Omatoimiasiointia varten tarvitset Eepos-kirjastojen kirjastokortin ja tunnusluvun, jotka saat kirjastosta. Niiden avulla pääset ovesta sisään omatoimiaikana ja voit lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla, lukea lehtiä ja käyttää tietokonetta. Henkilökunta palvelee varsinaisina aukioloaikoina ma-ti klo 12-19, ke-pe klo 12-16, arkipyhien aattoina klo 12-16.

  kirjasto@kuortane.fi

 • Voit palauttaa lainasi kirjaston ulko-oven oikealla puolella sijaitsevan palautusluukun avulla palautuslaatikkoon kirjaston ollessa suljettuna. Aineiston palauttaminen palautusluukun kautta on omalla vastuullasi. Palautusluukun kautta palautetuista lainoista et saa kuittia, koska lainat eivät tätä kautta kirjaudu palautuneiksi kirjastojärjestelmään. Lainat kirjataan palautuneiksi vasta seuraavana kirjaston aukilopäivänä. Aineistosta kertyy myöhästymismaksuja palautusten kirjaamiseen saakka. Ei CD- eikä DVD-levyjä rikkoontumisvaaran vuoksi.
 • Eepos-kirjastojen yhteiset seutukuljetukset, hinta 2€/laina.
 • Kirjastossa on mahdollisuus saada tutustumis- ja ryhmäkäynneille opastusta. Ne sovitaan erikseen asiakkaiden kanssa. Kirjastossa pidetään kirjastokäytönopetustunteja eri koululuokille.
 • Varaukset voit noutaa ja lainata omatoimisesti varaushyllystä, jossa ne ovat varausnumeron mukaisessa järjestyksessä.

  Ilmainen

 • VHS-kasetit voit digitoida ja tallentaa DVD-levyille VHS/DVD-digitointilaitteella. Digitoinnissa menee aikaa siirrettävän tallenteen pituuden verran eli esimerkiksi kahden tunnin videonauhan digitointi kestää kaksi tuntia. Ota mukaan myös tyhjä DVD-levy, johon digitoit VHS-kasettisi ja varaa Digitila käyttöösi digitointia varten henkilökunnalta osoitteesta kirjasto@kuortane.fi tai 040 668 3336.

  Ilmainen

 • C-kasettien ja LP-levyjen digitointi siihen tarkoitetulla laitteella kirjaston Digitilassa. Varaa Digitila käyttöösi digitointia varten henkilökunnalta osoitteesta kirjasto@kuortane.fi tai 040 668 3336.

  Ilmainen

Verkkopalvelu 1 palvelu