Kuusamon pääkirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Kokoelma 2 palvelua

 • Celian asiakkaaksi rekisteröinti ja Daisy-levyjen lainaus

  Jos sinulla on Celia-palveluiden käyttöön oikeuttava lukemiseste, kerro siitä virkailijalle. Sinut voidaan rekisteröidä maksuttoman Celianet-verkkopalvelun käyttäjäksi. Kirjastosta voit lainata Celian CD-äänikirjoja.

 • OUTI-kirjastojen yhteiset e-lehdet

  Kotimaisia sanoma ja aikakauslehtiä voit lukea ePress- ja eMagz-palveluista. eMagz on käytössäsi myös etänä. Sanoma- ja aikakauslehtiä ympäri maailman löydät PressReader- palvelusta (myös etäkäytössä). 

Laitteisto 6 palvelua

 • Kirkasvalolamput sijaitsevat kirjaston lehtisalissa ja Taidesalongissa. 

 • Itsepalvelukopiointi

  Palvelutiskissä myynnissä 10, 50 ja 100 krediitin kortteja. Voimassa olevat hinnat ovat kirjaston verkkosivuilla.

  kirjasto@kuusamo.fi

 • Kokoelmissa on mikrofilmattuina Kuusamon kirkonkirjat sekä paikallislehdet koko ilmestymisen ajalta.

  Kokoelmissa on mikrofilmattuina Kuusamon kirkonkirjat sekä paikallislehti Koillissanomat koko sen ilmestymisen ajalta. Laitteen käyttö on maksutonta. Tulostusmahdollisuus (maksullinen).

 • Skannatun tiedoston voi tallentaa muistitikulle tai lähettää sähköpostilla. Skannaus on maksutonta.

  kirjasto@kuusamo.fi

 • Internet, toimisto-ohjelmat, tulostus, skannaus ja muistitikun käyttömahdollisuus.

  Pääkirjastossa käytössäsi on asiakastyöasemia. Kaikissa koneissa nykyaikaiset selainohjelmat sekä ajantasaiset toimisto-ohjelmat (Microsoft Word 2010, Excel 2010 ja PowerPoint 2010). Päätteiltä voit myös lukea sanoma- ja aikakauslehtiä ePress ja eMagz -palveluista.

  Lisäksi tallennusmahdollisuus USB-muistitikulle ja maksullinen tulostusmahdollisuus (hinnasto kirjaston verkkosivuilla).

  kirjasto@kuusamo.fi

 • Käytössä ovat sekä tavallinen tulostin että monitoimilaite, jolla voi ottaa valokopioita, tulostaa ja skannata. Skannaaminen sähköpostiin tai muistitikulle on maksutonta. Kopiointi ja tulostaminen ovat maksullisia. Hinnasto kirjaston verkkosivuilla.

  kirjasto@kuusamo.fi

Tila 2 palvelua

 • Kokoustila Kivakassa on langaton verkko, diginäyttö ja dokumenttikamera

  Sisääntulokerroksessa on kokoustila Kivakka, jota voi varata maksusta ulkopuolisiin kokouksiin tai pienimuotoisiin kulttuuritilaisuuksiin kirjaston palveluaikoina. Opiskelu ja tutkimuskäyttöön tila on varattavissa ilmaiseksi.

  Kivakassa on diginäyttö ja dokumenttikamera sekä tilaa n. 20 hengen kokoontumiseen. Seinällä on esillä Esko Suomalaisen kuvia Paanajärveltä sekä asiakkaiden v. 2013 yhteisöllisesti kutoma ryijykokonaisuus Viisi vasaa.

  Varaukset kirjaston neuvonnasta paikan päältä, sähköpostitse kirjasto(at)kuusamo.fi tai puhelimitse 040 860 8900.

  Kokouskäytöstä peritään kaupungin taksaluettelon mukainen maksu.  

  kirjasto@kuusamo.fi

  13 €/ 1-4 h

 • Sisääntuloaulan näyttelytila varattavissa kirjastotoimenjohtajalta

  Pääkirjaston sisääntulokerroksen aula toimii näyttelytilana ja asiakkaiden kahviona. Aulassa on näyttelykäytössä viisi lukollista ja valaistua vitriiniä, sermejä sekä seinätilaa. Näyttelyaika on yleensä yksi kalenterikuukausi eikä tilasta peritä vuokraa.

  Näyttelytilan käytöstä päättää kirjastotoimenjohtaja. Näyttelyn ripustuksen ja purkamisen, samoin kuin kuljetukset, tiedottamisen ja mahdolliset vakuutukset hoitaa näytteille asettaja. 

  kaija.alajuuma@kuusamo.fi

Palvelu 5 palvelua

 • Digikummit opastavat

  Ongelmia digilaitteen kanssa? Kirjaston digikummit auttavat tietokoneiden, tablettien ja puhelinten käytössä. Opastus on henkilökohtaista. Lisätietoja kirjaston neuvonnasta. 

  kirjasto@kuusamo.fi

 • Ala-aulassa olevaan kierrätyspisteeseen voi tuoda ja ottaa ilmaiseksi kirjoja, lehtiä ja äänitteitä.

  Ala-aulassa sijaitsevaan kierrätyspisteeseen voi tuoda ja ottaa ilmaiseksi kirjoja, lehtiä ja äänitteitä. Tuo vain sellaisia teoksia, joita voisit ajatella omaksi lukemiseksi. 

  kirjasto@kuusamo.fi

 • Asiakkaalle toimitetaan kirjastoaineistoa kotiin tai palvelulaitokseen hänen toivomustensa mukaan yhteistyössä asiakkaan nimeämän tukihenkilön kanssa. Kuusamolaisille, jotka eivät vamman, iän tai sairauden takia pääse kirjastoon. Sopimus tehdään kirjastossa. Kirjasto kokoaa aineistoa valmiiksi ja tukihenkilö kuljettaa kassin asiakkaalle ja hoitaa myös palautuksen.

  kirjasto@kuusamo.fi

 • Kotiseutuarkiston tehtävänä on tallentaa paikallinen yksityisluontoinen arkistoainesto sekä paikkakunnan henkinen perinne, saada se säilymään ja käytettäväksi palvelemaan tutkimuksen, opetuksen, harrastustoiminnan ja käytännön tarpeita.

  Kuusamon kotiseutuarkistoon taltioidaan kuusamolaisten yhdistysten ja seurojen, osuuskuntien, liikelaitosten, perheiden, sukujen ja yksityishenkilöiden arkistoja.

  Lisätietoa kotiseutuarkiston käytöstä kirjaston kotisivuilta.

  minna.raberg@kuusamo.fi

 • Kehystettyjen luonnonvalokuvien lainaus, laina-aika 3 kk

  Asiakkaiden lainattavissa on n. 20 ripustusvalmista luontokuvataulua. Kokoelma koostuu mm. Metsähallituksen luovuttamista Nature Photo  -kilpailuun osallistuneista valokuvista sekä Hannu Hautalan luontokuvista.

  Taulut lainataan kirjastokortilla kolmen kuukauden laina-ajalla. Kerrallaan voi lainata kaksi taulua yksityiskäyttöön. Kuvia ei voi lainata näyttely- tai yrityskäyttöön.

  kirjasto@kuusamo.fi