Hirvikosken kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Kokoelma 2 palvelua

 • Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa lukivaikeuden, näön heikentymisen, lihassairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi. Olipa lukemisesteen syy mikä tahansa, Celia tarjoaa mahdollisuuden kirjallisuudesta nauttimiseen ja opiskeluun. 

  Celian äänikirjojen kuuntelijaksi pääsee tulemalla kirjastoon. Kirjastosta saa tunnukset ja opastusta verkkopalvelun ja äänikirjojen käytössä. Celian verkkopalveluiden käyttäjänä äänikirjat ovat kuunneltavissa tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

 • Voit lainata Loisto-kirjastojen e-kirjoja Ellibs-e-kirjapalvelun kautta, jolloin tarvitset kirjastokortin ja nelinumeroisen PIN-koodin. E-kirjapalvelu löytyy kirjaston kotisivuilta tai suoraan osoitteesta https://www.ellibslibrary.com/collection.

Laitteisto 2 palvelua

 • Kirjastossa voi käyttää maksutta asiakaskoneita. Kaikilla kirjaston asiakastietokoneilla ovat käytettävissä Microsoft Office -ohjelmat tekstinkäsittelyyn ja taulukkolaskentaan. Tarvittaessa henkilökunta opastaa tietokoneiden käytössä.

 • Tulostaminen ja kopiointi on maksullista, mutta skannaus sähköpostiin on ilmaista. Suurin paperikoko kopioitaessa on A3. Kopioita saa sekä mustavalkoisina että värillisinä. Kaikilta asiakaskoneilta voi tulostaa. Pääkirjastossa on myös mahdollisuus itsepalvelutulostukseen.

  Valokopiot ja tulosteet, A4 mv/valotus 0,20 €
  Valokopiot ja tulosteet, A3 mv/valotus 0,40 €
  Valokopiot ja tulosteet, A4 väri/valotus 0,50 €
  Valokopiot ja tulosteet, A3 väri/valotus 1,00 € 

Palvelu 6 palvelua

 • Voit digitoida C-kasetteja, LP-levyjä, VHS-kasetteja, VHS-C-kasetteja, valokuvia, diakuvia, filminegatiiveja, asiakirjoja. Varaa aika kirjastosta, p. 02-7611224 tai hirvikosken.kirjasto@loimaa.fi. Kirjaston henkilökunta opastaa laitteiden käytössä.

  Maksuton. Asiakkaan on hankittava itse tallennusvälineet (DVD-levy, muistitikku)

 • Henkilökunta opastaa asiakkaita kirjaston digitaalisten palvelujen käytössä ja muiden digitaalisten palvelujen äärelle.

 • Voit tehdä kaukopalvelupyynnön sellaisesta aineistosta, jota ei ole Loisto-kirjastojen kokoelmissa. Kaukolainatilauksen voit tehdä, jos sinulla on Loisto-kirjastojen kortti ja lainausoikeus. Kaukolainatilauksen hinta on 5 euroa.

 • Kotipalvelu on tarkoitettu kaikille loimaalaisille, jotka korkean iän, liikuntaesteen, sairauden tai muun syyn vuoksi eivät itse voi asioida kirjastossa.

 • Kirjastossa toimii langaton verkko. Tunnukset saa kirjastosta.

 • Lainat voi palauttaa kirjaston ulko-oven oikealla puolella sijaitsevaan palautusluukkuun kirjaston ollessa suljettuna. Aineiston palauttaminen palautusluukun kautta on omalla vastuullasi. Palautusluukun kautta palautetuista lainoista et saa kuittia, koska lainat eivät tätä kautta kirjaudu palautuneiksi kirjastojärjestelmään. Lainat kirjataan palautuneiksi vasta seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Aineistosta kertyy myöhästymismaksuja palautusten kirjaamiseen saakka. Ei CD- eikä DVD-levyjä rikkoontumisvaaran vuoksi.