Pääkirjasto (Mikkelin seutukirjasto)

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Kokoelma 1 palvelu

 • Mikkeliä käsittelevä erityiskokoelma.

  Mikkeli-kokoelmaan kerätään aineistoa, jolla on jokin olennainen yhtymäkohta Mikkelin alueeseen, sen historiaan, kansanperinteeseen, luontoon, alueella syntyneisiin ja vaikuttaneisiin henkilöihin, yrityksiin, oppilaitoksiin, rakennuksiin ja tapahtumiin. 

Laitteisto 2 palvelua

 • Kaikissa kirjastoissamme on asiakaskäyttöön nettikoneita, joissa myös mm. tekstinkäsittelyohjelma.

 • Mustavalko ja väritulostus

  Mustavalkoiset tulosteet: A4 koko 1-10 kpl 0,40 euroa / kpl, 11-50 kpl 0,30 euroa / kpl. Yli 50 kpl 0,25 euroa / kpl. A3 koko 1-10 kpl 0,60 euroa / kpl 11-50 kpl 0,50 euroa / kpl. Yli 50 kpl 0,40 euroa / kpl.  Väritulosteet 1-10 kpl 1,10 euroa / kpl, yli 10 kpl 0,80 euroa / kpl. A3 koko 1-10 kpl 2,10 euroa, yli 10 kpl 1,6 euroa.  Kaksipuoliset tulosteet: kaksinkertainen hinta eli esim. 3 mustavalkoista kaksipuoleisena maksaa 6 x 0.40=  2.40.

Tila 3 palvelua

 • Pääkirjaston neuvotteluhuoneessa Neukkarissa voi tehdä ryhmätöitä tai pitää pienimuotoisen kokouksen. Tilaan mahtuu yhdeksän henkilöä, mutta korona-ajan turvavälit huomioon ottaen kolme henkilöä on sopiva määrä.  Käytettävissä on videotykki ja ilmainen wlan. Varaukset p. 050 311 7480 tai sähköpostitse mervi.kankkunen@sivistys.mikkeli.fi, kirjasto@sivistys.mikkeli.fi.

  1.6.2021 alkaen:

  Neukkari on tarkoitettu kokous- ja muuhun kokoontumiskäyttöön. Sitä ei anneta avoimiin tilaisuuksiin, joiden osallistujamäärä on ennalta määrittelemätön.

  Neukkarin käyttö on maksutonta yleistä ja yhteisöllistä hyötyä tavoitteleville yhdistyksille, järjestöille, asukasryhmille ja kirjaston yhteistyökumppaneille, kaupungin yksiköille, kaupunkikonsernin yhtiöille, valtion tai julkishallinnon viranomaisille sekä taloyhtiöille.

  Maksullisesti Neukkaria voivat varata yritykset ja kaupalliset toimijat hintaan 40 €/tunti (sis. ALV 24%).

  mervi.kankkunen@sivistys.mikkeli.fi

 • Mikkeli-salia voi vuokrata erilaisiin tapahtumiin ja näyttelyihin. Mikkeli-salin varaustiedustelut ma-pe klo 10-16 puh 050 311 7482 (palveluvirkailija Mervi Kankkunen) tai 050 311 7480.

 • Pääkirjastossa on neljä vuokrattavaa tutkijahuonetta. Varaukset https://varaamo.mikkeli.fi/

  Neljä tutkijahuonetta, joista 3 pitkäaikaiseen ja 1 lyhytaikaiseen käyttöön.
  Pitkäaikaiseen käyttöön tutkijahuonetta vuokrataan opiskeluun tai tutkimuskäyttöön. Huoneessa valmiina tuoli, pöytä sekä ilmainen wlan yhteys.

  Pääkirjaston tutkijanhuoneiden vuokraamisesta voi tiedustella ma-pe klo 10–16 puh. 050 311 7480 tai sähköpostitse kirjasto@sivistys.mikkeli.fi tai mervi.kankkunen@sivistys.mikkeli.fi

Palvelu 2 palvelua

 • VHS-nauhojen ja C-kasettien digitointi sekä valokuvien, diakuvien negatiivien skannaus

  Pääkirjaston digipisteessä voit omatoimisesti muuttaa VHS -videonauhoja ja C-kasetteja digitaaliseen muotoon sekä skannata valokuvia, diakuvia ja negatiiveja. Digitointitila on tarkoitettu yli 15 -vuotiaille asiakkaille, joilla on lainausoikeus Lumme-kirjastoissa. Satunnaisille käyttäjille voidaan myöntää väliaikainen käyttöoikeus (henkilöllisyys todistettava). Digitointilaitteiden käyttö on ilmaista. Varaukset musikkiosastolta.

 • Langaton lähiverkkoyhteys (WLAN) on käytössä kaikissa kirjastomme toimipisteissä. Tunnukset saa asiakaspalvelusta. Langattomaan verkkoon kytketyiltä koneilta ei voi tulostaa kirjaston tulostimille.