Suomen kalakirjasto

Suomen Kalakirjasto - avoin kirjasto tutkijoille, keräilijöille ja kaikille muillekin kiinnostuneille

Kalakirjastossa on Suomen kattavin kala-/kalastusaiheinen julkaisukokoelma. Kokoelma käsittää suomalaista kalakirjallisuutta vuodesta 1730 aina nykyvuosiin asti. Kirjaston erikoisalaa on suomalainen ennen vuotta 1950 ilmestynyt kalakirjallisuus. Tietokantaa päivitetään koko ajan, vuoden 2019 alussa siellä on n. 23 000 kirjaa, artkkelia tai kirjoitusta. Mukana on kaikki ne ammattilehtien lehtiartikkelit, jotka ovat ilmestyneet ennen vuotta 1940. Lisäksi kokoelmaan kuuluu myös uudemmat, lähes kaikki aina 2000- luvulle asti ilmestyneet suomalaiset kalakirjat ja -lehdet.

Kaikki ovat tervetulleita Kalakirjastoon. Kalakirjastosta ei ole uloslainausta, mutta tarvittaessa, tekijänoikeuksien salliessa, kirjasto toimittaa yksittäisiä digikopioita asiakkaille.

Jos tarvitset pisempiaikaista työskentelytilaa, niin Kalakirjastolta voi varata tutkijantilan ja huoneen yöpymistä varten. Yöpymistilan yhteyteen kuulu yhteinen keittiö ja wc-/suihkutilat.

Kalakirjasto / Retkikartta

Kalakirjasto / Google maps

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Kemiläisen metsätie 151, 99300 Muonio, Muonio
  • vasb#fhbzraxnynxvewnfgb.sv
  • 040 837 2587, kaikki numerot

Liikenneyhteydet

Autolla, pyörällä, kävellen, patikoiden tai hiihtäen! Muonion keskustaan 18 km. Ks. yllä Kalakirjasto / Retkikartta ja Kalakirjasto / Google maps

Rakennuksen tiedot

Rakennus
Suomen Kalakirjasto
Rakennettu
2018