Koivulahden kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Laitteisto 2 palvelua

Palvelu 6 palvelua

 • Omatoimisen käytön aikana kirjastoon pääsee voimassa olevalla kirjastokortilla ja henkilökohtaisella PIN-koodilla. Kirjastokortin ja PIN-koodin saa Koivulahden kirjastosta. Palvelun käyttäjät tekevät kirjaston käytöstä sopimuksen. Käyttäjien tulee olla yli 15-vuotiaita. Kirjaston henkilökunta opastaa omatoimipalvelujen käyttöön.

  Omatoimikirjastoon on asennettu järjestelmä, joka mahdollistaa kirjaston omatoimisen käytön. Kirjastoa voi siten käyttää myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella, Koivulahdessa omatoimikirjasto on avoinna joka arkipäivä klo 21 asti.

  Omatoimisen käytön aikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa, vaan tiloja valvotaan teknisesti muun muassa kameroin. Omatoimikirjastossa voi lainata kirjoja, käyttää asiakastietokonetta ja lukea lehtiä. Lainoja voi palauttaa ulko-oven vieressä olevaan palautusluukkuun. Omatoimiaikoina käytettävissä ei ole sellaisia kirjastopalveluita, jotka edellyttävät henkilökuntaa, esimerkiksi maksujen maksaminen ja uuden kirjastokortin hankinta. Varattuja kirjoja ei toistaiseksi voi noutaa omatoimiaikana.

 • Kirjastokortti

  Kirjastokortin saat täyttämällä kirjastokorttilomakkeen sekä esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Kadonneen kirjastokortin uusimisesta peritään maksu. Alle 15-vuotias saa oman kirjastokortin huoltajan suostumuksella. Huoltaja vastaa lapsen lainoista.
  Kouluille, päiväkodeille sekä muille yhteisöille ja laitoksille voidaan myös myöntää kirjastokortti, tällöin vaaditaan kirjallinen suostumus täysi-ikäiseltä takaajalta, joka vastaa kortilla lainatusta aineistosta.

  Kirjastokortti on henkilökohtainen ja se on aina esitettävä lainattaessa. Lainaaja vastaa kaikesta aineistosta jota kirjastokortilla lainataan. Muista aina ilmoittaa nimen-, puhelin- ja osoitteenmuutokset kirjastoon. Ilmoita myös, jos kirjastokortti on kadonnut. 

  Laina-ajat

  Laina-ajat vaihtelevat lainattavan aineiston mukaan, esimerkiksi:

  kirjat ja äänikirjat:  28 päivää
  aikakauslehdet, cd-levyt ja DVD-aineisto:  14 päivää

  Lainojen eräpäivät näkyvät lainakuitista. Lainan voi uusia, mikäli siinä ei ole varausta. Lainan saa palauttaa kunnan muihin kirjastoyksiköihin. Palautusluukku on käytössä kirjaston ollessa suljettuna. Palautuspäivä on tällöin seuraava aukiolopäivä.

  Verkkokirjasto

  Verkkokirjaston kautta voit uusia lainoja, varata aineistoa ja muuttaa henkilötietojasi. Tätä varten tarvitset kirjastokortin lisäksi PIN-koodin eli salasanan, jonka saat käymällä kirjastossa ja esittämällä henkilösyystodistuksen. PIN-koodia ei anna puhelimitse tai sähköpostitse. PIN-koodin tarvitset myös e-kirjojen lainaamiseen.

  Ennakkoilmoitus erääntyvistä lainoista

  Voit pyytää kirjastoa lähettämään muistutus erääntyvistä lainoista. Muistutus lähetetään sähköpostitse kaksi päivää ennen eräpäivää. Voit myös saada omalle sähköpostiosoitteellesi ennakkoilmoituksen alaikäisten lastesi lainoista. Ilmoita meille että haluat ennakkoilmoituksen sekä käyttämäsi sähköpostiosoite. Huomioi, että eräpäivämuistutus on vain lisäpalvelu, jonka kirjasto tarjoaa asiakkailleen. Asiakkaalla säilyy vastuu pitää itse huolta lainojensa eräpäivistä tarkistamalla ne lainakuitista, verkkokirjastosta tai puhelimitse kirjastosta.

  Eräät sähköpostipalvelut saattavat ohjata kirjaston lähettämät viestit suoraan asiakkaan sähköpostin roskapostikansioon. Kehotamme siksi asiakkaita tarkistamaan oman roskapostikansionsa sekä tarvittaessa lisäämään korsholm.fi -osoitteet sallituiksi osoitteiksi. Tämän voi tehdä muuttamalla roskapostisuodattimen asetuksia omassa sähköpostipalvelussa.

 • Sivistyslautakunnan 16.12. 2014 tehdyn päätöksen mukaan kirjaston maksut ovat:

  • Kirjastokortin uusiminen  2 €

  Myöhästymismaksut (riippumatta lainojen määrästä)

  • Myöhästymismaksu 1  5 €
  • Myöhästymismaksu 2  5 € (+ aikaisemman muistutuksen maksu)
  • Myöhästymismaksu 3  20 € sekä lasku palauttamattomasta aineistosta

  Jos lainattu aineisto on varattu, lähetetään myöhästymisilmoitus heti eräpäivän jälkeen. Maksu tästä ilmoituksesta on 2 €.

  Lainauskielto astuu voimaan kun myöhästymismaksuja on vähintään 15 €

  Lainaaja sitoutuu korvaamaan vahingoittuneen, kadonneen tai palauttamattoman aineiston. Kirjasto ei maksa eikä lunasta takaisin jo korvattua aineistoa.

 • Att du fjärrlånar innebär att vi för din räkning lånar en bok, som inte finns på något av biblioteken i Korsholm.

  En bok kan lånas antingen som regionlån eller fjärrlån. Ett regionlån beställs från något av de övriga Fredrikabiblioteken eller från Vasa stadsbibliotek. Ett fjärrlån beställs å sin sida från Finlands övriga allmänna bibliotek, från ett högskole- eller specialbibliotek eller från utlandet. Region- och fjärrlånen sköts av bibliotekets personal och vi meddelar dig när boken anlänt till biblioteket.

   

  Att beställa region- eller fjärrlån

  • Blanketter för region- och fjärrlånebeställningar finns vid lånedisken
  • Du fyller i blanketten, undertecknar den och lämnar in den vid lånedisken
  • Du kan också göra din beställning per e-post fjarrlan@korsholm.fi
    

  Utlåningstider och avgifter

  • Utlåningstiden för region- och fjärrlån följer det långivande bibliotekets praxis och är ofta 4 veckor. För kursböcker kan lånetiden vara 14 dagar eller kortare
  • För regionlånen är avgiften 2 € /bok
  • För fjärrlånen inom Finland är avgiften 4 € /bok
  • För fjärrlån från övriga nordiska länder är avgiften 10 € /bok
  • Om det långivande bibliotekets avgift är högre, debiteras denna högre avgift + 1 € (gäller bl.a. högskolebibliotek)

  Att returnera och låna om region- och fjärrlån

  • Fjärrlånen returneras till lånedisken, förfallodatum finns som bilaga inne i boken
  • Om du behöver längre lånetid är det också möjligt att förnya fjärrlånet, förutsatt att inte andra låntagare är i kö på boken
  • Du kan förnya ditt fjärrlån vid lånedisken, eller tfn 06-3277270/e-post fjarrlan@korsholm.fi
    

  Lån till andra bibliotek

  • Biblioteket tar emot beställningar per e-post (fjarrlan@korsholm.fi)
  • Utlåningstiden är 4 veckor
  • Fjärrlånen är inte avgiftsbelagda, men beställande bibliotek betalar ev. portokostnader för returen
  • Vi lånar inte direkt till privatpersoner, endast via ett annat bibliotek
 • Yli 7000 sanoma- ja aikakauslehteä 150 maasta 60 eri kielellä!

  Maailman sanoma- ja aikakauslehdet kännykkään ja tabletille – ilmaiseksi kirjaston wifi:n kautta

  Tee näin:

  • Lataa ilmainen PressReader-sovellus laitteellesi
  • Yhdistä laitteesi kirjaston langattomaan verkkoon
  • Avaa PressReader ja lataa lehdet laitteellesi

  Voit jatkaa uusien lehtien lukemista ja lataamista kotona 72 tunnin ajan kirjastokäyntisi jälkeen. Jos haluat lukea eri laitteilla voit luoda oman käyttäjätilin osoitteella www.pressreader.com