Muuramen kunnankirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Kokoelma 1 palvelu

Laitteisto 5 palvelua

Palvelu 11 palvelua

 • Esteetön sisäänpääsy, Invapysäköinti, Esteetön WC

  Kirjaston kokoelmasta löytyy suuren kirjasinkoon kokoelma sekä kokoelma selkokirjallisuutta. Pyynnöstä liitämme asiakkaan Celian-asiakkaaksi ja meillä on myös hyvä valikoima Celian cd-kirjoja Celia-asiakkaiden lainattavaksi. Kirjastossa on esteetön sisäänpääsy, invapysäköinti kirjaston edessä sekä esteetön WC. 

 • Muuramen kirjasto tilaa asiakkailleen kaukolainaksi aineistoa, jota ei ole hankittu kirjaston omiin tai Keski-kirjastojen kokoelmiin. Asiakas maksaa mahdollisen lähettäjäkirjaston maksun laskun mukaan. Kysy tarkemmin kirjastosta. 

 • Kirjaston perältä löytyy pieni kirjojen ja lehtien vaihtopiste, jonne voi tuoda pienen määrän aineistoa kerrallaan ja viedä haluamansa määrän. 

 • Kirjastolla voi maksaa tulosteet tai mahdolliset aineiston myöhästymis- tai korvausmaksut pankkikortilla. Korttimaksun vähimmäisraja on 1€. 

 • Kirjastolla on käytössä neljä lainausautomaattia. Automaateilla voi myös uusia lainat, tarkistaa lainatilanteen, maksut ja varausten tilan. 

 • Kirjastotilassa käytettävissä langaton verkkoyhteys. 

 • Kirjastosta löytyy pieni valikoima pelejä kirjastotilassa pelattaviksi. 

  Lisäksi kirjastolla on, niin lasten kuin aikuistenkin osastolla, kasvava kokoelma lainattavia pelejä. 

 • Kirjaston sisäänkäynnin läheisyydessä.

  Kirjaston kaksi palautusautomaattia löytyvät heti kirjastotilaan astuessa vasemmalta. Aineiston voi jättää automaatin ohjeiden mukaisesti joko vieressä olevaan kärryyn tai punaisen nuolen osoittaessa automaattien välissä olevaan laatikkoon. 

 • Virastotie 8. Palautusluukku löytyy kirjaston sisäänkäynnin oikealta puolelta. Luukkuun on mahdollista palauttaa aineistoa kirjaston ollessa suljettuna tai mikäli ei asioi omatoimiaikana kirjaston sisällä. 

 • E-lehdet

   

  ePress - Keski-kirjastojen koneilla

  ePress sisältää yli 200 kotimaista sanomalehteä digitaalisina näköislehtinä. Palvelussa mukana Keskisuomalainen, Aamulehti, Helsingin Sanomat ja Hufvudstadsbladet sekä lähes kaikki Keski-Suomen paikallislehdet ja Suomen maakuntalehdet. Lehdet ilmestyvät palveluun heti tuoreeltaan ja säilyvät kaksi vuotta. Lehtilista.

  Lue lisää...

   

  eMagz - Kotona ja kirjastossa

  Etäkäyttöisiä kotimaisia aikakauslehtiä Keski-kirjaston kortilla.

  Palvelussa ovat luettavissa muun muassa seuraavat lehdet: Suomen kuvalehti, Tekniikan maailma, Seura, Anna, Deko, Kotiliesi, Kaksplus ja Kamera. Lehden saa luettavaksi Keski-kirjastokortilla ja siihen kirjastosta saatavalla pin-koodilla.

  Lue lisää...

   

  PressReader - kirjastossa ja kotona

  PressReader sisältää digitoituja sanoma- ja aikakauslehtiä heti tuoreeltaan eri puolilta maailmaa: yli 7000 lehteä 150 maasta ja noin 60 eri kielellä. Helppo tapa lukea esim. päivän Svenska Dagbladet, The Guardian, Corriere della Sera tai Washington Post. Mukana myös paljon aikakauslehtiä (kuten Elle, Vogue, Total Film, Mojo, Maxim).

  PressReaderin etäkäyttöon uudistunut! Lue lisää.

   

  E-kirjat ja e-äänikirjat

   

  Keski-kirjastojen e-kirjat – kotona ja kirjastossa

  Keski-kirjastojen e-kirjakokoelmasta voit lainata tällä hetkellä yli 1300 eri julkaisua e-kirjana tai e-äänikirjana. Kokoelmaa täydennetään jatkuvasti. E-kirjat hankitaan kotimaiselta Ellibsiltä, joka on myös toteuttanut palvelun. Kirjojen lainaamiseen tarvitset Keski-kirjastokortin ja siihen kirjastosta saatavan pin-koodin. Kokoelman selaamiseen ei tarvita kirjautumista.

  Lue lisää...

   

  Naxos Spoken Word Library – kotona ja kirjastossa

  Naxos Spoken Word Library –palvelu sisältää pääsiassa englanninkielisiä äänikirjoja, mutta myös jonkin verran saksan- , ranskan- ja portugalinkielistä kirjallisuutta. Naxos Spoken Wordissa on aikuisten ja lasten kaunokirjallisuutta, enimmäkseen klassikoita. Lisäksi siellä on tietokirjoja, runoja, näytelmiä, rentoutusmusiikkia, luonnonääniä (esim. linnunlaulua) ja kielikursseja. Palvelussa on tällä hetkellä yli 6000 äänikirjaa, uusia äänikirjoja lisätään kuukausittain. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla.

  Lue lisää...

  Lisätietoja e-äänikirjoista yleensä löydät tämän linkin takaa.

   

  E-musiikki ja soitonopetus
   

  Rockway – kotona ja kirjastossa

  Opiskele soittoa, laulua ja äänittämistä kotimaisilla Rockway-verkkokursseilla. Kirjastojen tarjoamassa valikoimassa on yli 30 kurssia alkeistasosta pidemmälle edistyneille harrastajille suunnattuihin kursseihin.

  Lue lisää...

   

  Naxos Music Library – kotona ja kirjastossa

  Naxos Music Library -musiikinkuuntelupalvelu sisältää yli miljoona kappaletta klassista, jazzia ja maailmanmusiikkia ja on käytettävissä Keski-kirjastojen kirjastokorteilla kotona tai kirjastossa. Kirjoita palveluun kirjastokorttisi asiakastunnus (tunnuslukua ei tarvita). Kuuntelu on mahdollista työasemilla, joissa on kuulokkeet, kovaääniset tai yleensä ääni käytössä. Musiikki on streaming-muodossa eli sitä voi ainoastaan kuunnella. Palvelusta täytyy muistaa myös kirjautua ulos, jotta seuraava käyttäjä pääsee palveluun sisään. 6 yhtäaikaista käyttäjää. 

  Lue lisää...

 • Varausten itsepalvelunouto löytyy palvelutiskin jälkeen vasemmalta. Varaukset on mahdollista noutaa myös itsepalveluaikana. Noutoilmoituksesta löytyy varausnumero, jonka mukaisessa järjestyksessä varaukset löytyvät hyllystä. Aineisto tulee lainata erikseen. Henkilökunta auttaa mielellään!