Pietarsaaren kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Kokoelma 17 palvelua

 • Ruotsalaisesta Biblio-palvelusta löytyy pääsääntöisesti ruotsinkieliisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja, mutta myös valikoiman kirjoja sekä suomen kielellä että muilla kielillä.

  Biblion aloitussivulle

 • Onko kirjan lukeminen sinulle vaikeaa esimerkiksi heikentyneen näön tai lihaskunnon vuoksi? Jos vastasit kyllä, Celian äänikirjat ovat sinua varten. Celian maksuttomassa äänikirjapalvelussa on tuhansia kirjoja, joita voit kuunnella verkossa vaikka heti lainaamisen jälkeen. Liity Celian äänikirjapalveluun kirjastossa. 

   

  Lisätietoja Celiasta, ota yhteyttä puh. 06 786 3273 tai kirjasto@pietarsaari.fi. 

 • Pietarsaaren kaupunginkirjasto tarjoaa yhdessä muiden Fredrika-kirjastojen kanssa e-kirjoja Ellibs- ja Biblio-palveluista.

   

  Lue aiheesta lisää E-aineistot-sivulta tai mene suoraan palveluihin:

   

  Biblio-palvelusta löytyy pääsääntöisesti ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja, mutta myös valikoiman kirjoja sekä suomen kielellä että muilla kielillä.

   

  Ellibs-palvelusta löytyy nykyään pääosin lapsille ja nuorille suunnattuja e-kirjoja ja e-äänikirjoja suomen ja ruotsin kielillä. 

 • Ellibs-palvelusta löytyy nykyään pääosin lapsille ja nuorille suunnattuja e-kirjoja ja e-äänikirjoja suomen ja ruotsin kielillä.

 • ePress sisältää suomalaisia sanomalehtiä. Heti ilmestymisensä jälkeen ovat luettavissa mm. Helsingin sanomat, Hufvudstadsbladet, Pietarsaaren sanomat ja Österbottens tidning. ePress on käytettävissä kirjaston tietokoneilla ja omalla tabletilla, älypuhelimella tai kannettavalla tietokoneella, kun otat yhteyden kirjaston langattomaan verkkoon.

 • Kirjailija Anna Bondestam, joka syntyi ja kasvoi Pietarsaaressa, on kirjoittanut mm. kirjat Kuilu ja Tie kaupunkiin. Anna Bondestamin kirjastoa säilytetään alkuperäisessä muodossaan Pietarsaaren kaupunginkirjastossa.

 • Pietarsaaren kaupunginkirjastolla on monipuolinen musiikkiosasto, josta löytyy eri musiikkilajien levytyksiä ja nuotteja. Laina-aika on 30 päivää.

   

  Musiikkikirjastonhoitaja: Annika Joensuu, puh 044 785 1258, annika.joensuu@jakobstad.fi

 • Kirjaston ensimmäisestä kerroksesta löydät kaunokirjallisuuden – romaanit, novellikokoelmat, runoteokset ja näytelmät.

  Kirjaston toisessa kerroksessa on tietokirjallisuutta eri aiheista. Täältä löydät opiskeluaineistoa, lakitekstejä, historiallisia teoksia mutta myös harrastuskirjoja ja taidekirjoja.

 • Pietarsaaren kaupunginkirjasto toimii Färsaarten kirjallisuuden keskuksena Suomessa. Färsaarten kokoelma on yksi viidestä pohjoismaisesta erikoiskokoelmasta, joiden perustamisaloitteen Pohjola-Norden yhdistys teki vuonna 1987. Pietarsaaren kaupunginkirjaston erikoiskokoelma sisältää tällä hetkellä noin 900 nimikettä ja yli 1100 nidettä. Kirjoja voi lainata kotiin ja kaukolainata.

 • Pietarsaaren kaupunginkirjasto tarjoaa noin 3500 elokuvaa lainattavaksi. Kokoelmassa on sekä lasten että aikuisten elokuvia. Elokuvien lainausaika on 14 päivää.

   

  Viddla on suoratoistopalvelu, joka toimii kirjastokortilla ja pin-koodilla.

 • Kirjastossa on laaja kokoelma pietarsaarelaisten kirjoittamaa kirjallisuutta sekä kirjoja, jotka käsittelevät kaupunkia. Kokoelma on sijoitettu kirjaston toiseen kerrokseen.

  Kokoelman kirjoja ei saa lainata kotiin.

 • Kirjastossa on erilaisia pelejä eri vaikeusastein. Pelit ovat suunnattu tietyn ikäisille, mutta monet käyvät hyvin koko perheelle. Laina-aika peleissä on kaksi viikkoa ja voit lainata enintään yhden pelin kerrallaan. Pelit löytyvät lainaustiskin läheltä.

 • Pietarsaaren kaupunginkirjastolla on laaja valikoima lehtiä sekä paperisina että sähköisessä muodossa.

   

  Painetut sanoma- ja aikakauslehdet

  Kirjaston paperisten sanoma- ja aikakauslehtien viimeisimmät numerot ovat kirjaston lehtilukusalissa. Vanhempia aikakauslehtiä saa lainata kotiin. Kirjaston lehtiluettelossa on tiedot siitä, kuinka kauan kutakin aikakauslehteä säilytetään.

  Kirjaston lehdet 2023

   

  Pietarsaaren Sanomien ja Jakobstads Tidningin (nyk. Österbottens Tidning) aikaisemmat vuosikerrat ovat mikrofilmeillä ja niitä voi lukea kirjastossa.

   

  Digitaaliset sanoma- ja aikakauslehdet

  Kirjastossa voit lukea sanomalehtesi online kirjaston tietokoneilla tai langattomassa verkossa.

   

  PressReader - maailman sanoma- ja aikakauslehdet kännykkään ja tabletille. PressReader sisältää 7000 sanoma- ja aikakauslehteä 150 maasta 60 eri kielellä.  

  Kirjaudu sisään 
  Käy osoitteessa www.pressreader.com tai lataa Pressreader-sovellus sovelluskaupasta. 


  Valitse:
  Sign in 
  Library or Group 
  Jakobstad Pietarsaari Public Library

   

  Kirjaudu sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Käyttäjätiliä ei tarvitse luoda. 

  Lehdet voi myös ladata tabletille tai älypuhelimeen kirjaston langattoman verkon kautta.

   

  ePress

  ePress sisältää suomalaisia sanomalehtiä. Heti ilmestymisensä jälkeen ovat luettavissa mm. Helsingin sanomat, Hufvudstadsbladet, Pietarsaaren sanomat ja Österbottens tidning. ePress on käytettävissä kirjaston tietokoneilla ja omalla tabletilla, älypuhelimella tai kannettavalla tietokoneella, kun otat yhteyden kirjaston langattomaan verkkoon.

 • Monikielinen kirjasto tarjoaa Suomessa asuvalle vieraskieliselle väestölle kirjallisuutta heidän omalla kielellään. Monikielisessä kirjastossa on aineistoa noin 80 kielellä. Kirjaston aineistot sijaitsevat Pasilassa Helsingin kaupunginkirjaston kokoelmissa. Voit tilata aineistoa Pietarsaaren kaupunginkirjaston kautta. Lisätietoja saat puhelimitse 06 786 3273 tai sähköpostitse kirjasto@pietarsaari.fi.

 • Naxos Music Library

   

  Pietarsaaren kaupunginkirjaston asiakkaana sinulla on mahdollisuus kuunnella musiikkia Naxos Music Library-palvelun kautta. Naxos Music Library-palvelusta löytyy ensisijaisesti klassista musiikkia, mutta myös jazzia ja etnomusiikkia.

   

  Aloitat sivulta http://jakobstad.naxosmusiclibrary.com. Palvelu on käytettävissä kotoa kirjastokortilla.

   

  Tee näin:

  Syötä kirjastokorttisi numero "Library card number”-kenttään ja napsauta "login".Musiikkitiedostot ovat "streaming"- muodossa - niitä ei voi tallentaa omalle tietokoneelle.

   

  Kuunteluoikeus kestää kaksi tuntia, jonka jälkeen palveluun on mahdollista kirjautua uudelleen. Muistathan kirjautua ulos lopetettuasi kuuntelun.

 • PressReader - maailman sanoma- ja aikakauslehdet kännykkään ja tabletille. PressReader sisältää 7000 sanoma- ja aikakauslehteä 150 maasta 60 eri kielellä.  

  Kirjaudu sisään 
  Käy osoitteessa www.pressreader.com tai lataa Pressreader-sovellus sovelluskaupasta. 


  Valitse:
  Sign in 
  Library or Group 
  Jakobstad Pietarsaari Public Library

   

  Kirjaudu sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Käyttäjätiliä ei tarvitse luoda. 

  Lehdet voi myös ladata tabletille tai älypuhelimeen kirjaston langattoman verkon kautta.

 • Viddla on suoratoistopalvelu, joka toimii kirjastokortilla ja pin-koodilla. 

   

  Tee näin:

  Aloita valitsemalla elokuva. Voit suodattaa sisältöä Elokuvat-sivulla, jossa saat rajattua valikoiman muun muassa kohderyhmän ja genren mukaan. Kun olet löytänyt sopivan elokuvan, klikkaa sen kansikuvaa ja sitten Katso elokuva-painiketta. Valitse listalta kirjastosi, kirjaudu kirjastokortin tunnuksella ja PIN-koodilla. Vahvista lainaus. Nyt voit katsoa elokuvan niin monta kertaa kuin tahdot seuraavan 48 tunnin aikana. Viddlaan tulee säännöllisesti uusia elokuvia.

   

  Lainarajoituksia:

  Voit lainata korkeintaan kolme elokuvaa kuukaudessa. Kirjasto on budjetoinut tietyn kokonaismäärän elokuvalainoja kuukautta kohden. Jos lainaaminen ei onnistu ja saat virheilmoituksen, kirjaston kuukausibudjetti on täyttynyt. Tässä tapauksessa lainaaminen toimii taas kuukauden vaihduttua.

   

  Ikärajat:

  Kuten kirjastoissa yleensä, Viddlassa on kuvaohjelmalakiin perustuvat ikärajakäytännöt. Voit tutustua elokuvien ikärajoihin Suomessa KAVI:n sivustolla.

   

  Kieli:

  Kun katsot elokuvaa, voit vaihtaa tekstityksen kieli klikkaamalla hammaspyörää.

   

  Jatka katselua myöhemmin:

  Mikäli laina-aikaa on jäljellä, voit jatkaa katselua myöhemmin samalla tai toisella laitteella. Viddlassa ei ole erillistä kirjautumispainiketta. Jatkaaksesi katselua, etsi elokuva uudestaan ja kirjaudu samoin kuten lainatessa. Viddla muistaa, että elokuva on jo lainattu.

   

  Elokuvat telkkariin:

  Viddlalla ei ole erillistä sovellusta smart-televisioille, mutta elokuvia pääsee katsomaan esim. Chromecastin tai AirPlayn avulla. Voit tietysti myös katsoa elokuvia suoraan tietokoneesta tai tabletista. Täältä löydät lisää tietoa siitä, miten Viddla toimii eri laitteilla.

   

  Vain Suomessa:

  Viddlan elokuvia ei voi katsoa Suomen rajojen ulkopuolella.

Laitteisto 9 palvelua

 • Asiakkaiden on mahdollista käyttää 3D-tulostinta kirjastossa. Tulostimen malli on Ultimaker 2+

   

  Tulostamiseen tarvitaan etukäteen luotu valmis 3D-tiedosto. Ennen tiedoston tulostamista se viimeistellään Ultimaker Cura- ohjelmalla. Ohjelma löytyy kirjaston asiakaskoneelta.

   

  3D-tulostuksessa kuluvan tulostuslangan hinta asiakkaalle on 0,50€ /metri.

   

  Haluatko tietää lisää? Kysy kirjaston henkilöstöltä tai ota yhteyttä kirjasto@pietarsaari.fi tai puh. 06 786 3273

 • Kirjastossa on 2 kpl kopiokoneita, yksi lehtilukusalissa ja yksi toisessa kerroksessa neuvontapisteen lähellä. Kopiokone antaa sekä kopiot että tulostukset myös värillisinä.
   

  Tietokoneita löytyy sekä ensimmäisestä että toisesta kerroksesta. Tietokoneissa on tulostamismahdollisuus.

   

  Maksut

  • Mustavalkokopio ja -tuloste 0,30 € / sivu
  • Värikopio ja -tuloste 0,50 € /sivu
 • Kirjastolla on käytössä neljä lainausautomaattia. 

 • Rullalla olevan mikrofilmin lukulaite. Varaa aika puh 06 786 3273.

 • Palautusautomaatti sijaitsee kirjaston ensimmäisessä kerroksessa. 

 • Tervetuloa soittamaan meidän uudella pianolla, löydät sen kirjaston toisesta kerroksesta.

  Tervetuloa soittamaan meidän uudella pianolla, löydät sen kirjaston toisesta kerroksesta. 
   

  Ota omat kuulokkeesi mukaan ja istu hetkeksi soittamaan. 

  Voit harjoitella pianoläksyjäsi tai vain istua musisoimaan. 

  Digitaalipiano on osa musiikkiosaston tavoitetta tarjota asiakkaille mahdollisuus ilmaista musikaalisuuttaan samalla oppien musiikinteoriaa ja nuotinlukua. 
  Kirjaston musiikkiosastolta löydät nuotteja useista eri tyylilajeista

 • Kirjastossa voit skannata dokumentteja sähköpostiin. Kysy toisen kerroksen neuvontapisteen henkilökunnalta.

 • Kirjaston lehtilukusalissa on suurennusnäyttö, jolla voi suurentaa luettavaa tekstiä. Laitteen malli on ClearView C HD 24".

   

   

   

 • Tietokoneita löytyy sekä ensimmäisestä että toisesta kerroksesta. Tietokoneissa on tulostamismahdollisuus. Tietokoneilta on mahdollista tulostaa myös väritulostuksia.

Tila 8 palvelua

 • Lehtilukusali on avoinna päivittäin klo 8-20. Kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella lehtilukusali toimii omatoimiperiaatteella. Käyttääksesi lehtilukusalia omatoimiaikana, tee hakemus omatoimikirjaston käyttämisestä.

   

  Tule lehtilukusaliin lukemaan päivän lehdet paperisena tai verkossa, tai hakemaan varatut kirjasi. 

   

  Tutustu omatoimikirjaston sääntöihin:

   

  Omatoimikirjasto

 • Näyttelytiloja löytyy kirjaston 1. ja 2. kerroksesta. Näyttelyaika on useimmiten kaksi kuukautta.

   

  Jos haluat teoksesi esille, on tärkeää että varaat ajan hyvissä ajoin. Näyttelyistä ilmoitetaan myös paikallislehtien kulttuurikalentereissa ja Pietarsaaren tapahtumakalenterissa.

   

  Näyttelytoiminnasta vastaa musiikkikirjastonhoitaja Annika Joensuu: puh 044 785 1258, annika.joensuu@jakobstad.fi

 • Yhdistykset ja yksityishenkilöt voivat maksutta varata kirjaston ryhmähuoneen. Varauksia ryhmähuoneeseen otetaan vastaan kirjaston neuvontatiskillä puh. 06 786 3273.

   

  Ryhmähuoneen voi varata kokouksia tai ryhmäopiskelua varten kirjaston aukioloaikoina.
  Ryhmähuone toimii usein luentosalina kun kirjastossa on kirjailijavierailuja, koulutustilaisuuksia tai muita tapahtumia. Kirjaston omat tapahtumat ovat etusijalla ulkopuolisiin varauksiin nähden. Voimme joissain tilanteissa lainata tietokonetta + tietokoneprojektoria.

 • Satuhuone
 • Kirjaston toisessa kerroksessa on lukupaikkoja. Osassa paikoista on pistorasiat latausta varten. Ei varattavissa.

 • Vihreä nurkkaus
 • Kansalaisareena toimii tapahtumapaikkana, jossa levitetään tietoa politiikasta ja demokratiasta, asukasaloitteista ja muista vaikuttamisen kanavista. Kansalaisareena otettiin käyttöön vuonna 2021, kun kirjasto oli yksi kuudesta pilottikirjastosta Sitran rahoittamassa hankkeessa, jossa kirjastoja kehitettiin uudenlaisina kansanvallan foorumeina. 

 • Tarvitsetko rauhallista tilaa opiskeluun tai ryhmätöiden tekemiseen?

   

  Varaa kirjaston opiskeluhuone käyttöösi!

   

  Varauksia otetaan vastaan kirjaston toisen kerroksen neuvontapisteessä puh. 06 786 3273 / e-mail: kirjasto@pietarsaari.fi

Palvelu 9 palvelua

 • Kaukopalvelu kirjaston asiakkaille

  Jos etsimääsi kirjaa ei ole Pietarsaaren kaupunginkirjastossa, voimme tilata sen seutu- tai kaukolainana jostakin toisesta kirjastosta. Voit tilata seutu- ja kaukolainoja sähköpostitse, kaukopalvelu@pietarsaari.fi.

   

  E-kirjeessä haluamme, että ilmoitat seuraavat tiedot:

  • kirjan nimi
  • kirjoittaja
  • julkaisuvuosi
  • ISBN-numero
  • omat yhteystietosi

  Seutulainoista (Fredrikakirjastot ja Vaasan kaupunginkirjasto) maksat 2 €/laina.

   

  Kaukolainoista maksat perusmaksun 7 €/laina, aikakauslehtien artikkelikopioista maksu voi olla suurempi.

   

  Kaukolainatilaus on sitova ja sitä ei voi perua sen jälkeen, kun kirjasto on lähettänyt tilauksesi eteenpäin.

   

  Kaukopalvelu muille kirjastoille

  Kaukolainatilauksen voi tehdä varauksena verkkokirjastossa tai sähköpostitse kaukopalvelu@pietarsaari.fi. Kaukolainat eivät ole maksullisia.

   

  Lisätietoja kaukolainoista, ota yhteyttä puh. 06 786 3273, sähköposti: kaukopalvelu@pietarsaari.fi

 • Pietarsaaren kaupunginkirjaston Kirja kotiin-palvelu on tarkoitettu henkilöille, joiden on sairauden, liikuntaesteen tai muun vamman vuoksi vaikea tulla kirjastoon.

   

  Jos haluat Kirja kotiin-asiakkaaksi, voit soittaa kaupunginkirjastoon ja kertoa, millaista kirjallisuutta haluaisit lainata. Kirjat tuo sinulle kotiin kirjastonhoitaja tai joku muu kirjaston henkilökuntaan kuuluva. Voit samalla palauttaa aikaisemmat lainasi.

   

  Kirjasto lähettää kirjoja myös kaupungin palvelukoteihin. Kirjalähetykseen kuuluu n. 30 kirjaa, jotka vaihdetaan kahden kuukauden välein.

   

  Kirjasto vie kirjapaketteja näille laitoksille:

   

  • Ahlbäck Hemmet
  • Koivurinteen palvelukoti
  • De gamlas hem
  • Viivi & Vilhelm
  • Heinätorikeskus
  • Mariahemmet
  • Palvelukoti Rauhala
  • Servicehemmet Betsy

  Yhteyshenkilönä toimii: Jenny Liljestrand, 044 785 1101, jenny.liljestrand@jakobstad.fi

 • Pietarsaaren kaupunginkirjastolla on tarjolla palveluita kaupungin kouluille ja päiväkodeille. Opettajat voivat mm. tilata kirjapaketteja tai lukupiirikirjoja ja vierailla kirjastossa luokkansa kanssa. 

  Kirjapaketti

  Voit tilata kirjapaketin lähettämällä sähköpostia suoraan meille, osoite on kirjasto@pietarsaari.fi. Kirjapakettiin on koottu joukko kirjoja joko luokkaa tai koulukirjastoa varten. Laina-aika on pidennetty kahteen kuukauteen. Lista lainatuista kirjoista tulee kirjapaketin mukana.

  Toivomme, että ilmoitat seuraavat asiat sähköpostikirjeessäsi:

  • Koulu tai päiväkoti
  • Luokka
  • Oppilasmäärä
  • Mahdollinen teema tai muita toiveita
  • Omat yhteystietosi

  Kirjasto hoitaa kirjapakettien kuljetuksen.

   

  Lukupiirikirjat

  Lastenosastolla on kokoelma lukupiirikirjoja (BS-kirjoja), jotka on tarkoitettu ensisijaisesti koulujen käyttöön. Kirjoja on 5 kappaletta kutakin ja niitä voi tilata kirjapaketin mukana. Tästä näet, mitkä kirjat kuuluvat kokoelmaan:

  Kirjaston lukupiirikirjat

  Voit tilata sähköpostitse tai soittamalla: 06 786 3280

   

  Kirjastokäynnit

  Voit tulla käymään kirjastossa luokkasi tai päiväkotiryhmäsi kanssa myös tavallisten aukioloaikojen ulkopuolella. Ota yhteyttä kirjastoon hyvissä ajoin ennen toivottua ajankohtaa niin ehdimme yhdessä suunnitella käynnin sisällön.

   

  Suomenkieliset ryhmät, Anne Unkuri: 044 785 1510, anne.unkuri@jakobstad.fi

   

  Ruotsinkieliset ryhmät. Anna Gripenberg: 044 785 1512, anna.gripenberg@jakobstad.fi

   

 • Kirjastossa on langaton verkko. Verkkomme nimi on ”BIBWLAN”. Netti kattaa koko kirjaston – voit istua missä itse haluat. Salasanan saat kirjaston henkilökunnalta. 

 • Lehtilukusali on avoinna päivittäin klo 8-20. Kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella lehtilukusali toimii omatoimiperiaatteella. Käyttääksesi lehtilukusalia omatoimiaikana, tee hakemus omatoimikirjaston käyttämisestä.

   

  Tutustu omatoimikirjaston sääntöihin:

  Omatoimikirjasto

   

 • Pietarsaaren kaupunginkirjasto tarjoaa mahdollisuuden käyttää useita digitaalisia tietokantoja ja hakuteoksia. Joitakin voit käyttää kotoa ja toisiin pääset käymällä kirjastossa:

   

  Alex – ruotsinkielinen kirjailijahakemisto. Kirjailijahakemisto, jossa esitellään ruotsalaisia ja muun maalaisia kirjailijoita. Käytettävissä kirjastossa tai kotoa kirjastokortilla ja pin-koodilla.

 • Myöhästymismaksut

  • Myöhästymismaksu 0,20 € / päivä / laina
  • Max maksu / laina 5 €
  • Myöhästymismaksu enintään 15 € palautettaessa

  Kopiot ja tulosteet

  • Mustavalkokopio ja -tuloste 0,30 € / sivu
  • Värikopio ja -tuloste 0,50 € /sivu

  Muut maksut

  • Seutulaina 2 € / kirja
  • Kaukolaina 7 € / kirja (Jos kyseessä on lehtiartikkeli, maksu saattaa olla suurempi)
  • Uusi kirjastokortti 3,50 €

  Aineiston katoaminen tai vahingoittuminen

  • Jos lainassa oleva aineisto katoaa tai vahingoittuu, on lainaaja korvausvelvollinen. Aineiston voi korvata hankkimalla tilalle vastaavan teoksen tai maksamalla kirjaston määrittämän korvaushinnan
  • Videotallennetta, Blu-ray- tai DVD -levyä ei voi kappalekohtaisen tekijänoikeusmaksun vuoksi korvata vastaavalla tallenteella
  • Korvaus ym. -maksuja ei palauteta
  • Maksumuistutuksista peritään 5 euroa.
  • Normaali laina-aika on 30 päivää. DVD:n, Blu-rayn, kurssikirjojen, konsolipelien ja lautapelien laina-aika on 14 päivää.
  • Viimeinen palautuspäivä löytyy lainakuitista ja omalta tililtä.
  • Lainan voi uusia korkeintaan 5 kertaa. Varattua aineistoa ei voi uusia.
  • Kirjasto perii maksua myöhässä olevasta aineistosta
  • Voit varata melkein kaikkia kirjojamme ja muuta aineistoa, sekä lainassa olevia että hyllyssä seisovia.
  • Aineistoa, jota ei löydy kirjastosta, voi maksua vastaan seutu- tai kaukolainata muista kirjastoista

  PIN-koodi

  PIN-koodi on kirjastokorttiin liittyvä nelinumeroinen salasana. PIN-koodin avulla voit katsoa omia lainojasi, uusia niitä tai varata aineistoa. PIN-koodi tarvitaan myös joitakin verkkopalveluita varten. Oman PIN-koodisi saat kirjastosta. Lasten tulee olla yli 6-vuotiaita saadakseen PIN-koodin.

 • Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin, kirjastokortti on ilmainen.

   

  Kirjastokorttihakemus:

   

  Pietarsaaren kirjasto, kirjastokorttihakemus (0-14-vuotiaat).pdf 271 KB

   

  Pietarsaaren kirjasto, kirjastokorttihakemus (yli 14-vuotiaat).pdf 252 KB

   

  • Täytä henkilö- ja osoitetietosi kirjastokorttilomakkeeseen – näytä voimassa oleva henkilöllisyystodistus.
  • Jos kirjastokorttisi katoaa – ilmoita kirjastoon, uuden kortin saa maksua vastaan.
  • Allekirjoittamalla kirjastokortin sitoudut noudattamaan kirjaston määräyksiä ja vastaat kaikista kortillasi tehdyistä lainoista.
  • Alle 15-vuotiaat lapset saavat oman kirjastokortin huoltajan hyväksynnällä ja huoltaja on vastuussa lapsen lainoista.
  • Ilmoita aina osoitteenmuutos