Seinäjoen pääkirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Tila 4 palvelua

 • Pieni kokoustila on yhdistysten ja yksityisten varattavissa kokouksiin yms. kirjaston aukioloaikoina.

  • Pieni kokoustila on yhdistysten ja yksityisten varattavissa kokouksiin yms. arki-iltaisin klo 16.30 alkaen kirjaston sulkemiseen asti ja viikonloppuisin kirjaston aukioloaikana.
  • Tilaan mahtuu enintään 20 henkilöä ja tila on käyttäjille ilmainen. (COVID19-tilanteen aikana 8+1 henkilöä.)
  • Tilaa ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin, eikä siellä järjestettävissä tilaisuuksissa voi olla pääsymaksua.
  • Tilassa on videotykki ja valkokangas. Laitteisiin voi liittää oman läppärin.
  • Kokoustila varataan kirjaston toimistosta p. 06 416 2314 (klo 9–16). Klo 16 jälkeen tyhjillään olevan tilan saa samaksi illaksi varattua Asiakaspalvelut-tiskiltä.
  • Jos tuolien ja pöytien järjestystä muutetaan, ne täytyy siirtää entisille paikoilleen.
  • Yksi käyttäjä voi tehdä kaksi kokousvarausta kerrallaan.
 • Ryhmätyötila Kämppä sijaitsee Aallon kirjastossa. Sitä voi varata 1-5 hengelle.

  Käytettävissä tietokone, skanneri ja tulostin. Tilan varaukset Aallon kirjaston neuvonnasta tai puhelinnumerosta 06 416 2638. Yksi käyttäjä voi tehdä kaksi varausta kerrallaan.
 • Jaaksi-salia voi varata kokouksia, koulutuksia tai muita tapahtumia varten.

  Jaaksi-salilla ei ole erillistä sisäänkäyntiä, ovet avautuvat kirjaston aulaan. Kirjaston aukioloaikana salissa järjestetään pääsääntöisesti kirjaston omia tilaisuuksia ja kirjaston toiminta-ajatukseen sopivia, asiakkaille avoimia ja ilmaisia tilaisuuksia yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Mikäli tapahtuma on osallistujille maksullinen tai järjestäjänä on joku muu kuin Seinäjoen kaupunki, sali on tapahtumanjärjestäjille maksullinen. Vuokrapäätöstä tehtäessä otetaan huomioon, soveltuuko tilaisuus kirjastotilaan.
 • Soittohuone Pommari sijaitsee Aallon kirjastossa.

  Soittohuoneessa on käytössä elektroakustinen kitara, kaksi sähkökitaraa ja basso vahvistimineen, rummut, kahdet kosketinsoittimet, kolme mikrofonia sekä mikseri ja kahdet kaiuttimet. Lisäksi on mahdollista soittaa konserttiukulelea ja sopraanoukuleleja, kanteletta, mandoliinia, bongorumpuja sekä viuluja, joita löytyy erikokoisina myös lapsia varten. Mukanaan voi tuoda myös oman soittimen.

Palvelu 4 palvelua

 • Apilan alakerrassa voit soittaa digitaalista pianoa.

 • Asiakkaat voivat digitoida pääkirjastossa omia aineistojaan itsenäisesti.

  Seinäjoen pääkirjastossa voit siirtää esimerkiksi vanhojen vhs-kasettien, LP-levyjen ja c-kasettien sisällön dvd-levylle. Tämä digitoiminen on maksutonta. 
  Varaa aika digitointiin puhelinnumerosta 06 416 26 38. Jos tarvitset digitointiin myös opastuksen, niin soita numeroon 044 425 5260. Voit digitoida myös ilman opastusta.  Digitointitila sijaitsee Aallon kirjaston alakerrassa. Tule aina digitointiin Aallon kirjaston neuvonnan kautta. 
  Tallentamista varten tarvitset oman muistitikun, ulkoisen kiintolevyn ja cd- tai dvd-levyn. Tallentamiseen käyvät cd-r, cd-rw, cd+r, cd+rw, dvd-r, dvd-rw, dvd+r tai dvd+rw. Videoita voit tallentaa ainoastaan dvd-levylle. Kaitafilmit voit tallentaa muistitikulle tai ulkoiselle kiintolevylle. Muistitikun koko kannattaa olla 16 GB tai enemmän. Videoiden, lp-levyjen, c-kasettien ja kaitafilmien tallentamista ei voi nopeuttaa. Tallentaminen kestää yhtä kauan kuin alkuperäisen materiaalin katseluun menee aikaa. Esimerkiksi tunnin mittaisen vhs-kasetin tallentaminen kestää tunnin.

 • Verkon nimi on Kirjasto.

  Pyydä tunnukset asiakaspalvelusta.

 • Palautusluukku

  Pääkirjaston palautusluukku on pääovesta vasemmalle, ikkunaseinän toisessa päässä. Luukku on korona-aikana auki koko ajan. Lainat ovat omalla vastuullasi siihen asti, että kirjaston henkilökunta on ne palauttanut.