Lastenkirjainstituutin kirjasto

Lastenkirjainstituutin kirjasto on valtakunnallinen lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja sen tutkimusta tallentava erikoiskirjasto.

Lastenkirjainstituutin kirjasto on Tampereella sijaitseva valtakunnallinen lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja sen tutkimusta tallentava erikoiskirjasto.

Kirjastossa on reilut 70 000 lasten- ja nuortenkirjaa ja 5 500 alan tutkimusta, hakuteosta tai opinnäytettä sekä merkittäviä erikoiskokoelmia, kuten kirjoja Tove Janssonin, Tuulikki Pietilän ja Maija Karman kotikirjastoista sekä T. J. Kukkamäen aapiskirjakokoelma. Omaan aapiskokoelmaan kuuluu lähes 1500 aapis- ja lukukirjaa. Lehtikokoelmaan sisältyy runsaat 500 nimekettä suomalaisia lasten ja nuorten lehtiä vuodesta 1854 lähtien sekä yli 200 nimekettä alan erikoislehtiä Suomesta ja ulkomailta. Kirjat ovat avokokoelmana ja niiden käyttöoikeus on vapaa. Kirjakokoelmien lisäksi arkistoja, käsikirjoituksia ja laaja lehtileikekokoelma.

Tutkijoiden, opiskelijoiden, tiedotusvälineiden, opetustoimen sekä muiden kirjastojen ja kirjallisuus- ja kasvatusalan toimijoiden ohella instituutin kirjasto palvelee yksityishenkilöitä, jotka erilaisista syistä etsivät tiettyä kirjaa tai tietoja siitä.

Tutkimuskirjallisuus, opinnäytteet sekä suurin osa lasten- ja nuortenkirjallisuudesta on luetteloitu kirjaston Onnet-tietokantaan: lki.verkkokirjasto.fi

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Puutarhakatu 11 A, 33210 Tampere
  • xvewnfgb#ynfgraxvewnvafgvghhggv.sv
  • 050 463 2786, kaikki numerot

Rakennuksen tiedot

Rakennus
Tampereen Pantti Osakeyhtiön tilat
Rakennettu
1910
Arkkitehti
Heikki Tiitola