Lastenkirjainstituutin kirjasto

Lastenkirjainstituutin kirjasto on valtakunnallinen lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja sen tutkimusta tallentava erikoiskirjasto.

Lastenkirjainstituutin kirjasto on valtakunnallinen lasten- ja nuortenkirjallisuutta ja sen tutkimusta tallentava erikoiskirjasto ja sijaitsee Tampereella.

Kirjastossa on noin 65 000 lasten- ja nuortenkirjaa ja 5 500 alan tutkimusta, hakuteosta tai opinnäytettä sekä merkittäviä erikoiskokoelmia, kuten kirjoja Tove Janssonin, Tuulikki Pietilän ja Maija Karman kotikirjastoista sekä T. J. Kukkamäen aapiskirjakokoelma. Omaan aapiskokoelmaan kuuluu 1 470 aapis- ja lukukirjaa. Lehtikokoelmaan sisältyy 500 nimekettä suomalaisia lasten ja nuorten lehtiä vuodesta 1854 lähtien sekä 200 nimekettä alan erikoislehtiä Suomesta ja ulkomaislta. Kirjat ovat avokokoelmana ja niiden käyttöoikeus on vapaa. Kirjakokoelmien lisäksi arkistoja, käsikirjoituksia ja laaja lehtileikekokoelma.

Tutkijoiden, tiedotusvälineiden, opetustoimen ja muiden kirjastojen ja kirjallisuus- ja kasvatusalan toimijoiden lisäksi instituutin kirjasto palvelee lukuisia yksityishenkilöitä, jotka erilaisista syistä etsivät tiettyä kirjaa tai tietoja siitä.

Tutkimuskirjallisuus, opinnäytteet sekä suurin osa lasten- ja nuortenkirjallisuudesta on luetteloitu kirjaston Onnet-tietokantaan.

Verkkosivut

Tule käymään!

  • Puutarhakatu 11 A, 33210 Tampere
  • xvewnfgb#ynfgraxvewnvafgvghhggv.sv
  • 050 463 2786, kaikki numerot

Rakennuksen tiedot

Rakennus
Tampereen Pantti Osakeyhtiön tilat
Rakennettu
1910
Arkkitehti
Heikki Tiitola