Lastenkirjainstituutin kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Kokoelma 3 palvelua

 • Lastenkirjainstituutin kirjaston kokoelma

  Runsaan 65 000 niteen erikoiskirjastokokoelma. Tutkimuskirjallisuuden painopisteenä on kirjallisuuden ja kuvituksen tutkimus. Lasten- ja nuortenkirjallisuutta on 1700-luvun lopulta alkaen. Muita kokoelmia muiden muassa Maija Karma -kokoelma, Tove Janssonin kotikirjasto, Tuulikki Pietilän seikkailukirjasto, T. J. Kukkamäen aapiskirjakokoelma, kokoelma H. C. Andersen -tutkimusta, Kaija Pakkasen ja Ulla Lehtosen arkistokokoelmat.
 • Lainattavissa laaja kokoelma kansainvälistä ja kotimaista alan tutkimusta sekä lasten- ja nuortenkirjallisuutta.

  Kokoelmassa on kirjoja 1920-luvulta alkaen (rajoitettu lainaus). Kirjojen laina-aika on neljä viikkoa. Lainoja voidaan uusia enintään kymmenen kertaa, minkä jälkeen ne tulee palauttaa. Kirjat voi lainata uudelleen, ellei niistä ole varauksia. Uusiminen tapahtuu verkkokirjastossa, sähköpostitse, puhelimitse tai kirjastossa käymällä. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden lainaamisessa rajoituksia (monista kirjoista vain arkistokappale, jota voi lukea instituutin kirjastossa tai lukusalilainana muualla). Ammattilehtien uusimpia numeroita ei lainata. Aiempien numeroiden laina-aika on neljä viikkoa, ja lehtilainoja voi uusia kymmenen kertaa.

  Aineiston käyttö vapaata

 • Lasten- ja nuortenkirjallisuudentutkimuksen hakuteoksia.

Laitteisto 2 palvelua

 • Mahdollisuus kopiointiin.

  Itsepalvelukopion hinta: mustavalkoiset 20 snt/valotus (A4) ja 30 snt/valotus (A3), värilliset 30 snt/valotus (A4) ja 50 snt/valotus (A3). Omatoiminen skannaus omalle muistitikulle tai omaan sähköpostiin maksutonta.
 • Asiakastietokone Onnet-tietokannan omatoimista käyttöä varten.

Tila 3 palvelua

Palvelu 5 palvelua