Jepuan kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Laitteisto 2 palvelua

Palvelu 7 palvelua

 • Langattoman verkkoyhteyden salasana saa lainaustiskiltä.

 • Maailman sanoma- ja aikakauslehdet kännykkään ja tabletille – ilmaiseksi kirjaston verkon kautta!

  E-lehtipalvelu Pressreader tarjoaa sanomalehtiä ja aikakauslehtiä eri puolilta maailmaa. Kirjautumalla sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla pääset lukemaan Pressreaderin koko lehtivalikoimaa ilman rajausta.

  Palvelun verkkosivut ja sovellus toimivat pääsääntöisesti englannin kielillä, mutta valikoimasta löytyy e-lehtiä sekä suomeksi että ruotsiksi.

  Valitsemalla Browse (sovelluksessa) tai Catalog (verkkosivulla) löydät eri kategoriat, ja voit suodata lehtiä kielen tai ilmestymismaan mukaan.

  Kirjaudu sisään

  Käy osoitteella www.pressreader.com tai lataa Pressreader-sovellus sovelluskaupasta.

  Valitse Sign in, sen jälkeen Library or Group

  Etsi oma kirjastosi. Helpoin tapa on kirjoittaa kunnan nimi hakukenttään.

  Kirjaudu sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Käyttäjätiliä ei tarvitse luoda.

  Käytä Pressreader ilman sisäänkirjautumista

  Voit myös käyttää Pressreader-palvelua omalla puhelimella tai tabletilla ilman sisäänkirjautumista kun käyt kirjaston tiloissa ja olet liittynyt kirjaston langattomaan verkkoon. Avaa sovellus tai käy Pressreaderin verkkosivuilla. Näytöllä näkyvä vihreä kahvikuppi osoittaa, että olet liittynyt kirjaston Pressreader-hotspottiin, ja voit ladata lehtiä laitteellesi. 72 tunnin ajan kirjastokäynnin jälkeen voit ladata rajattoman määrän lehtiä, myös kotoa.

 • Biblio

  Biblio-palvelusta löytyy e-kirjoja ja e-äänikirjoja päänsääntöisesti ruotsiksi, mutta myös suomeksi sekä muilla kielillä.

  Biblion e-kirjoja voi ladata tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimeen. Osaa e-kirjoista on mahdollista lukea myös online-tilassa eli verkkoyhteydellä ilman lukuohjelman lataamista. Biblion e-äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa ja edellyttää jatkuvaa verkkoyhteyttä. Biblio-sovelluksessa voit kuunnella äänikirjoja myös ilman verkkoyhteyttä.

  Lainausehdot

  E-kirjoja ja e-äänikirjoja lainaamaan pääsevät kaikki Fredrika-kirjastojen asiakkaat, joilla on oma PIN-koodi. Lainausaika on 28 päivää. Voit lainata 6 kirjaa kuukaudessa.

  Miten se toimii?

  Palvelun toimintaohjeet löytyvät Biblion sivuilta Näin se toimii-otsikon alta.

  Biblio-sovellus

  Biblio-sovelluksesta löydät helposti e-kirjat ja e-äänikirjat. Sovelluksen voi ladata sovelluskaupasta (AppStore tai Google Play).irjoja, mutta myös valikoiman kirjoja sekä suomen kielellä että muilla kielillä.

 • Viddla on suoratoistopalvelu, joka toimii kirjastokortilla ja pin-koodilla

  Aloita valitsemalla elokuva. Voit suodattaa sisältöä Elokuvat-sivulla, jossa saat rajattua valikoiman muun muassa kohderyhmän ja genren mukaan. Kun olet löytänyt sopivan elokuvan, klikkaa sen kansikuvaa ja sitten Katso elokuva-painiketta. Valitse listalta kirjastosi, kirjaudu kirjastokortin tunnuksella ja PIN-koodilla. Vahvista lainaus. Nyt voit katsoa elokuvan niin monta kertaa kuin tahdot seuraavan 48 tunnin aikana. Viddlaan tulee säännöllisesti uusia elokuvia. 
  Voit lainata korkeintaan kolme elokuvaa kuukaudessa. Kirjasto on budjetoinut tietyn kokonaismäärän elokuvalainoja kuukautta kohden. Jos lainaaminen ei onnistu ja saat virheilmoituksen, kirjaston kuukausibudjetti on täyttynyt. Tässä tapauksessa lainaaminen toimii taas kuukauden vaihduttua. 
  Kuten kirjastoissa yleensä, Viddlassa on kuvaohjelmalakiin perustuvat ikärajakäytännöt. Voit tutustua elokuvien ikärajoihin Suomessa KAVI:n sivustolla. 
  Kun katsot elokuvaa, voit vaihtaa tekstityksen kieli klikkaamalla hammaspyörää. 
  Mikäli laina-aikaa on jäljellä, voit jatkaa katselua myöhemmin samalla tai toisella laitteella. Viddlassa ei ole erillistä kirjautumispainiketta. Jatkaaksesi katselua, etsi elokuva uudestaan ja kirjaudu samoin kuten lainatessa. Viddla muistaa, että elokuva on jo lainattu. 
  Viddlalla ei ole erillistä sovellusta smart-televisioille, mutta elokuvia pääsee katsomaan esim. Chromecastin tai AirPlayn avulla. Voit tietysti myös katsoa elokuvia suoraan tietokoneesta tai tabletista. Täältä löydät lisää tietoa siitä, miten Viddla toimii eri laitteilla. 
  Viddlan elokuvia ei voi katsoa Suomen rajojen ulkopuolella.

 • Täydellisiin Uudenkaarlepyyn Hyvinvointilautakunnan hyväksymiin kirjaston käyttösääntöihin  hyväksymiin maksuihin voi tutustua Uudenkaarlepyyn kirjastoissa.

  Myöhästymismaksu  0,05 €/päivää    (ei koske lastenosaston kirjoja)Myöhästymismaksun enimmäismäärä/laina 5 €Myöhästymismaksujen enimmäismäärä 20 €

  Valokopiot ja tulosteet: Kopiot A4 0,35 €/sivu, värikopiot 0,50 €/sivu. Kopiot A3 0,70 €/sivu, värikopiot 1,00 €/sivu.

  Muut maksut: Kaukolainat 4,00 €-12,00 € /kirjaUusi kirjastokortti 3,00 € (lapsille 1,50 €)

  Kadonnut aineisto tai vahingoittunut aineisto: Asiakkaan on korvattava kadonnut tai vahingoittunut aineisto hankkimalla vastaavan aineiston tai maksamalla kirjaston määräämän korvausmaksun. Kappalekohtaisen tekijänoikeusmaksun vuoksi CD-rom-levyjä tai DVD-levyjä ei voi korvata vastaavilla tallenteilla. Maksettuja maksuja ei palauteta takaisin asiakkaille.
   

 • Voit lainata kirjoja ja muuta aineistoa samalla kirjastokortilla Uudenkaarlepyyn, Jepuan tai Munsalan kirjastosta. Uusiaksesi lainasi verkossa tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin.
  Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen. Saat sen täyttämällä ilmoituslomakkeen ja todistamalla henkilöllisyytesi. Allekirjoittamalla kirjastokortin hyväksyt kirjastosääntömme. Olet vastuussa kaikista lainoista, jotka kortillesi on rekisteröity. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan luvan saadakseen kirjastokortin. Huoltaja on vastuussa lapsen lainoista. Ilmoita aina nimi-, puhelinnumero- ja osoitemuutokset kirjastoon. Jos kadotat kirjastokorttisi, ilmoita siitä välittömästi kirjastoon, jotta voimme estää kortilla lainaamisen. Uusi kirjastokortti on maksullinen.
  Laina-aika vaihtelee aineistosta riippuen mutta on enintään kuukausi. Viimeinen palautuspäivä näkyy lainauskuitista. Lainatun aineiston voi uusia enintään kolme kertaa jos siitä ei ole varauksia. Lainat on uusittava viimeistään seitsemän päivää ennen eräpäivää. Voit itse uusia lainasi klikkaamalla "Omat sivut". Kirjasto perii maksun myöhästyneistä lainoista. Lainatusta aineistosta voi tehdä varauksia.
  Jos haluamaasi aineistoa ei löydy kirjastosta, voimme maksua vastaan kaukolainata aineiston muualta.
  "Omat tiedot" sivulle kirjautumista varten tarvitset kirjastokortin ja nelinumeroisen PIN-koodin. PIN-koodi on henkilökohtainen ja se annetaan vain yksityiselle henkilölle. PIN-koodin saat käymällä kirjastossa ja esittämällä henkilötodistuksen. PIN-koodeja ei anneta sähköpostitse tai puhelimitse. Jos PIN-koodi on unohtunut, voit ainoastaan saada uuden PIN-koodin käymällä kirjastossa.

 • Jos kirjastosta puuttuu haluamasi aineisto, voimme kaukolainata sen toisesta kirjastosta. Lähettäjäkirjasto määrää aina laina-ajan ja päättää saako aineistoa kotilainaksi. Seutu- tai kaukolaina maksaa 2-15 euroa, riippuen lähettäjäkirjaston laskutuksesta.

  Muista tarkistaa kirjaston luettelosta, ettei haluamasi aineisto löydy Uudenkaarlepyyn kaupunginkirjastosta.

     Kaukopalvelutilaukset ovat sitovia ja maksullisia.
     Seutulainat Fredrikakirjastoista ja Vaasan kaupunkinkirjastosta maksavat 2,00 €.
     Kaukolainat tieteellisistä kirjastoista maksavat n. 4,00-15,00 € (riippuen lähettäjäkirjaston hinnoista).

  Seutu- ja kaukolainan tilauslomakkeen saat kirjaston lainaustiskiltä. Voit myös tilata kaukolainoja sähköpostitse, kirjasto@uusikaarlepyy.fi tai puhelimitse: 06 7856104. Kaukolainaa varten toivomme seuraavat tiedot:

     kirjan nimeke
     kirjan tekijä
     julkaisuvuosi
     yhteystietosi

  Kaukopalvelu muille kirjastoille

  Kirjastot voivat tilata kaukolainoja puhelimitse tai sähköpostitse. Kaukolainat ovat ilmaisia. Lisätietoja saatte ottamalla yhteyttä kirjastoon puh. 06 7856104, sähköpostiosoite: kirjasto@uusikaarlepyy.fi.