Valkeakosken kaupunginkirjasto Valo

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Kokoelma 3 palvelua

 • Kirjaston aineisto palvelee kaiken ikäisiä asiakkaita.

  Lainattavissa on sekä kauno- että tietokirjallisuutta, aikakauslehtiä, dvd-elokuvia, musiikkia, nuotteja ja pelejä. Kirjaston tietokoneilla sekä tableteilla voi lukea myös e-sanoma- ja e-aikakauslehtiä.

 • Kirjastosta saa Celian Daisy-äänikirjoja. Celia-äänikirjat on tarkoitettu henkilöille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa. Celia palvelujen käytön opastukseen voi varata ajan kirjaston kotisivuilta, puhelimitse 040 3357054 tai sähköpostitse.

 • Kirjastossa on kokoelma lautapelejä ja konsolipelejä, joita voi lainata kotiin.

  Kirjastossa on lainattavissa PS3, PS4, Wii, WiiU, Nintendo Switch, Xbox, Nintendo DS-pelejä sekä lautapelejä. Kirjaston pelitilassa on myös mahdollista pelata VR-pelejä PSVR sekä HTC Vive VR-laseilla.

Laitteisto 7 palvelua

 • Kopioiden hinnat näet kirjaston kotisivuilta.

  Kirjaston aikuistenosastolla on kopiokone, jolla voi kopioida sekä mustavalkoisia että värillisiä kuvia. Kone toimii itsepalveluperiaatteella, käyttöohjeet löytyvät koneen läheltä. Kopiot maksetaan asiakaspalveluun. Kirjaston henkilökunta ei todista kopioita oikeiksi. Yleisökopiokoneelta ei ole mahdollista lähettää fakseja.

 • Konsoleilla voi pelata kirjaston pelitilassa. Niitä ei voi lainata kotiin.

  Kirjaston pelitilassa voi pelata Playstation 4:sella ja Xbox One S:llä. Lisäksi kirjastolla on lainattavissa Nintendo 2 DS XL- käsikonsoli. Pelitilan voi varata asiakaspalvelusta joko käymällä paikan päällä tai soittamalla p. 040 335 7055.

 • Kirjaston asiakastyöasemilla numero 1 ja 3 voit käyttää kuvanlukijaa (skanneria).

 • Hublet-tabletteja voit käyttää kirjaston tiloissa. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn nelinumeroisen tunnusluvun.

  Tabletit toimivat kirjaston langattomassa verkossa. Tablettien laina-aika on tunti ja niitä ei saa kotilainaan.

 • Pääkirjastossa on kahdeksan asiakastyöasemaa, jotka voidaan varata eBooking-järjestelmän kautta. Varauksen voit tehdä etukäteen sopivalle ajalle tai ottaa käyttöösi vapaan koneen. Kummassakin tapauksessa tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn tunnusluvun, jonka saat tarvittaessa kirjastosta.
 • Kaikilta kirjaston asiakastyöasemilta voi tulostaa. Hinnat näet kirjaston kotisivuilta.

 • Asiakastyöasemaan numero 3 on liitetty viivakoodinlukija.

Tila 2 palvelua

 • Kirjastossa on lehtisali. Lehtisalista löytyvät sanoma- ja aikakauslehdet. Lehtien laina-aika on kaksi viikkoa, mutta uusinta numeroa ei lainata. Lehtinumeroita voi varata. Lehtisalissa on käytettävissä myös tietokoneita sähköisten lehtien lukemiseen. E-lehtien lukemista varten voi myös lainata itselleen tabletin. Lehtisalin aukioloajat löydät kirjaston kotisivuilta.

 • Kirjaston lastenosastolla sijaitsee pelihuone, jossa voit pelata PS4, Xbox sekä Nintendo 2 DS XL pelejä. Pelitilassa on mahdollista kokeilla myös PSVR ja HTC Vive VR -virtuaalilaseja. Voit varata ajan kirjaston asiakaspalvelutiskiltä tai soittamalla asiakaspalvelunumeroon 040 335 7055. Peliaika on 1 tunti, VR-laseilla puoli tuntia. VR-lasien ikäraja on 12-vuotta.

Palvelu 11 palvelua