Valkeakosken kaupunginkirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Kokoelma 3 palvelua

 • Kirjaston aineisto palvelee kaiken ikäisiä asiakkaita.

  Lainattavissa on sekä kauno- että tietokirjallisuutta, aikakauslehtiä, dvd-elokuvia, musiikkia, nuotteja ja pelejä. Kirjaston tietokoneilla sekä tableteilla voi lukea myös e-sanoma- ja e-aikakauslehtiä.

 • Kirjastosta saa Celian Daisy-äänikirjoja. Celia-äänikirjat on tarkoitettu henkilöille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa. Celia palvelujen käytön opastukseen voi varata ajan kirjaston kotisivuilta, puhelimitse 040 3357054 tai sähköpostitse.

 • Kirjastossa on kokoelma lautapelejä ja konsolipelejä, joita voi lainata kotiin.

  Kirjastossa on lainattavissa PS3, PS4, Wii, WiiU, Nintendo Switch, Xbox, Nintendo DS-pelejä sekä lautapelejä. Kirjaston pelitilassa on myös mahdollista pelata VR-pelejä PSVR sekä HTC Vive VR-laseilla.

Laitteisto 8 palvelua

 • Mustavalkokopiot maksavat 40 senttiä / A4, A3 ja värikopiot 80 senttiä / A4, A3.

  Kirjaston aikuistenosastolla on kopiokone, jolla voi kopioida sekä mustavalkoisia että värillisiä kuvia. Kone toimii itsepalveluperiaatteella, käyttöohjeet löytyvät koneen läheltä. Kopiot maksetaan lainaustiskin kassaan. Kirjaston henkilökunta ei todista kopioita oikeiksi. Yleisökopiokoneelta ei ole mahdollista lähettää fakseja.

 • Yhden istuttavat lastenrattaat.

  Kirjastossa käytettävät lastenrattaat löytyvät asiakaspalvelutiskin lähettyviltä lastenosaston puolelta.

 • Konsoleilla voi pelata kirjaston pelitilassa. Niitä ei voi lainata kotiin.

  Kirjaston pelitilassa voi pelata Playstation 4:sella ja Xbox One S:llä. Lisäksi kirjastolla on lainattavissa Nintendo 2 DS XL- käsikonsoli. Pelitilan voi varata asiakaspalvelutiskistä tai soittamalla asiakaspalvelunumeroon 040 335 7055.

 • Kirjaston asiakastyöasemalla numero 1 voit käyttää kuvanlukijaa (skanneria).

 • Hublet-tabletteja voit käyttää kirjaston tiloissa. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn nelinumeroisen tunnusluvun.

  Tabletit toimivat kirjaston langattomassa verkossa. Tablettien laina-aika on kaksi tuntia ja niitä ei saa kotilainaan.

 • Pääkirjastossa on kahdeksan asiakastyöasemaa, jotka voidaan varata eBooking-järjestelmän kautta. Varauksen voit tehdä etukäteen sopivalle ajalle tai ottaa käyttöösi vapaan koneen. Kummassakin tapauksessa tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn tunnusluvun, jonka saat tarvittaessa kirjastosta.
 • Kaikilta kirjaston asiakastyöasemilta voi tulostaa. Mustavalkotuloste maksaa 40 senttiä ja värituloste 80 senttiä.

 • Asiakastyöasemaan numero 3 on liitetty viivakoodinlukija.

Tila 2 palvelua

 • Kirjastossa on lehtisali. Lehtisalista löytyvät sanoma- ja aikakauslehdet. Lehtien laina-aika on kaksi viikkoa, mutta uusinta numeroa ei lainata. Lehtinumeroita voi varata. Lehtisalissa on käytettävissä myös tietokoneita sähköisten lehtien lukemiseen. E-lehtien lukemista varten voi myös lainata itselleen tabletin.

  Lehtisalin aukioloajat:

  ma-pe klo 8-21,
  omatoimiaika klo 8-10 ja 19-21

  la klo 10-15,
  omatoimiaika klo 9-10 ja 15-18

  su auki omatoimiajalla klo 11-18

  Huom. Lehtisaliin kirjaudutaan sen omatoimiaikana sisään kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla.

 • Kirjaston alakerrassa sijaitsee pelihuone, jossa voit pelata PS4, Xbox sekä Nintendo 2 DS XL pelejä. Pelitilassa on mahdollista kokeilla myös PSVR ja HTC Vive VR -virtuaalilaseja. Voit varata ajan klo 15-18 väliselle ajalle kirjaston asiakaspalvelutiskiltä tai soittamalla asiakaspalvelunumeroon 040 335 7055. Peliaika on 1 tunti, VR-laseilla puoli tuntia. VR-lasien ikäraja on 12-vuotta.

Palvelu 11 palvelua

Verkkopalvelu 3 palvelua

 • Voit lainata PIKI-kirjastojen e-kirjoja ja kuunnella niitä Ellibs-e-kirjapalvelun kautta, jolloin tarvitset kirjastokortin ja nelinumeroisen PIN-koodin. E-kirjapalvelu löytyy kirjaston kotisivuilta ja PIKI-verkkokirjastosta.

 • Kirjastossa voi lukea kotimaisia e-aikakauslehtiä eMagz-lehtipalvelun avulla tai e-sanomalehtiä ePress-sanomalehtipalvelun avulla. Lisäksi käytössä on PressReader, jossa on yli 7000 elektronista sanoma- ja aikakauslehteä yli 100 eri maasta. E-lehtiä voi lukea kirjaston asiakaskoneilta, kirjastokortilla lainattavilta tableteilta tai omilta laitteilta, kunhan kirjaudut kirjaston langattomaan verkkoon.

 • Voit lainata PIKI-kirjastojen e-äänikirjoja ja kuunnella niitä Ellibs-e-kirjapalvelun kautta, jolloin tarvitset kirjastokortin ja nelinumeroisen PIN-koodin. Äänikirjoja löytyy myös Naxos Spoken Word-palvelusta.