Länsimäen kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Laitteisto 4 palvelua

 • (EI KÄYTÖSSÄ TOISTAISEKSI) Kopioiminen monitoimilaitteella: Kopiokoneelle on luotava omat kirjautumistunnukset lähettämällä tyhjä sähköpostiviesti osoitteeseen print(at)vantaa.fi. Tunnus tulee siihen sähköpostiosoitteeseen, josta viesti lähetettiin. Huomaathan, että tunnuksen saapumiseen voi mennä yli 10 minuuttia. Tunnus on voimassa kahdeksan tuntia, ja sinä aikana on mahdollista saada kopioita seuraavasti: 20 mustavalkoista TAI 2 värillistä TAI 10 mustavalkoista ja 1 värillinen. Kopiot ovat maksuttomia.

 • (EI KÄYTÖSSÄ TOISTAISEKSI) Matkapuhelimille tarkoitettu lukittava latauskaappi, jossa iPhone-, Micro-USB ja USB-C -liitännät.

 • (EI KÄYTÖSSÄ TOISTAISEKSI) Lehtisalissa on kaksi pöytäkonetta asiointiin ja tulostukseen. Niille kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Käyttöaika on 30 minuuttia kerran päivässä. Koneet suljetaan 5 minuuttia ennen kirjaston sulkeutumista.

  Kirjaston kannettavien tietokoneiden käyttöä on rajoitettu koronan vuoksi.

 • (EI KÄYTÖSSÄ TOISTAISEKSI) Tulostaminen monitoimilaitteella: Kirjaston asiakaskoneilta voi tulostaa vain mustavalkoisia tulosteita, vaikka tulostettava dokumentti olisi värillinen. Tulosteet ovat maksuttomia, rajoitus 20 kpl/asiakas/päivä.

  Värillisiä tulosteita on mahdollista saada 2 kpl/asiakas lähettämällä tulostettava dokumentti sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen print(at)vantaa.fi. Tunnukset tulostimen avaamiseksi tulevat muutaman minuutin kuluttua siihen sähköpostiosoitteeseen, josta viesti lähetettiin. Tunnus on voimassa kahdeksan tuntia, ja sinä aikana voi tulostaa kaksi värillistä sivua, TAI yhden värillisen ja 10 mustavalkoista, TAI 20 mustavalkoista sivua. Huomaa, että tällä tavalla tulostettaessa tuloste on aina kaksipuolinen, jos tulostimelle lähetetyssä dokumentissa on useampi sivu. Asetusta ei voi muuttaa.

Tila 2 palvelua

 • (EI KÄYTÖSSÄ TOISTAISEKSI) Kirjaston kokoushuone Salonkia voi varata Varaamo-palvelun kautta. Varauksen voi tehdä maksimissaan kolmeksi tunniksi kerrallaan. Samalla henkilöllä voi olla kerrallaan voimassa kaksi varausta. Tilassa on myös 75-tuumainen näyttö, jonka voi varata käyttöönsä lisäämällä huonevarauksen Kommentit-kenttään tiedon näytöntarpeesta. Sekä tilan että näytön käyttö on maksutonta.

 • (EI KÄYTÖSSÄ TOISTAISEKSI) Lasilla erotettu rauhallinen tila lehtien lukemiseen ja muuhun hiljaiseen toimintaan. Tilassa on sähköisten lehtien lukemiseen tarkoitettu pöytätietokone, jossa on kosketusnäyttö. Kirjastossa voit lukea asiakaspäätteellä ja kirjaston langattomassa verkossa eMagzista kotimaisia aikakauslehtiä ja ePressistä kotimaisia sanomalehtiä. Käytössäsi on myös PressReaderin ja RBDigitalin ulkomaiset sanoma- ja aikakauslehdet, joita voi lukea omilla laitteilla myös kirjaston ulkopuolella.

Palvelu 7 palvelua

 • Itsepalvelulainaus ja -palautus
 • Koirat sallittu
 • Verkon nimi Vantaa Avoin. Maksuton, ei vaadi erillisiä tunnuksia.
 • Pieni kokoelma kotiin lainattavia lautapelejä. Lisää pelejä voi varata Helmet-haun kautta. Kirjastossa on lisäksi joitakin vain kirjastossa pelattavia pelejä.
 • (SANOMALEHDET EIVÄT OLE LUETTAVISSA RAJOITETTUJEN PALVELUJEN AIKANA) Kirjastoon tulee Helsingin Sanomat sekä lukuisia aikakauslehtiä, joiden uusimpia numeroita voi lukea vain kirjastossa. Vanhempia numeroita voi myös lainata kotiin. Lisäksi asiakaspäätteellä ja kirjaston langattomassa verkossa voi lukea ePressistä ja eMagzista kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä. Myös PressReaderin ja RBDigitalin ulkomaiset sanoma- ja aikakauslehdet ovat luettavissasi sekä kirjastossa että omilla laitteilla myös kirjaston ulkopuolella.

 • Kirjaston ulko-ovessa on postiluukku, josta voi palauttaa aineistoa kirjaston ollessa suljettuna. Paksummat kirjat eivät kuitenkaan mahdu sisään luukusta.
 • Varausten itsepalvelunouto