Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Laitteisto 6 palvelua

 • Tulostustunnukset ja tulostusmäärät

  Asiakas saa tulostuksen käyttäjätunnukset lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen print(at)vantaa.fi. Tunnukset tulevat siihen osoitteeseen, josta viesti lähetettiin. Tunnus on voimassa kahdeksan tuntia ja sillä on 10 euron arvosta käyttövaraa. Sivuhinnat tulostuksessa ja kopioinnissa ovat: värillinen 5 € ja mustavalkoinen 0.5 €. Asiakas voi siis saada kahdeksan tunnin aikana korkeintaa 20 mustavalkoista tai 2 värillistä tai yhden värillisen ja 10 mustavalkoista tulostetta.

  Kaikki dokumentit tulostuvat automaattisesti mustavalkoisina vaikka ne olisivat värillisiä. Tulostaa voi korkeintaan 20-sivuisen dokumentin. Tulosteet voivat olla kooltaan A4 tai A3. Tulostettavan tiedoston koko voi olla korkeintaan 100 Mb.

  Kopiointi

  Kopioinnin oletusväritilana on mustavalkoinen. Asiakas voi saada korkeintaan 20 mustavalkoista tai kaksi värillistä tai 10 mustavalkoista ja yhden värillisen kopion.

  Skannaus

  Kirjaston asiakaslaitteilta asiakas voi skannata vain siihen sähköpostiosoitteen, josta on lähettänyt viestin osoitteeseen print(at)vantaa.fi.

 • Lumon kirjaston pelihuoneessa voit pelata PS4-pelikonsolia. Ajanvaraukset kirjaston infotiskiltä.
 • Asiakas saa skannauksen käyttäjätunnukset lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen print(at)vantaa.fi. Skannaus tapahtuu siihen osoitteeseen, josta viesti lähetettiin. Henkilökunta opastaa tarvittaessa skannerin käytössä.
 • Energiankulutusmittari on lainattavissa Lumon kirjaston infotiskiltä.
 • Asiakkaat voivat käyttää kirjastossa kannettavia tietokoneita. Kannettavan tietokoneen voit lainata kirjaston läppärikaapista, jonka palvelupisteeltä. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja tunnusluvun.

  Henkilökunta neuvoo tietokoneen ja internetin käytön perusasioissa. Perusteellisempaa opastusta voit saada kirjastossa Enter ry opastaa tapahtumissa sekä Aikuisopiston kursseilla. Henkilökunta ei neuvo pankkiasioiden hoitamisessa, verkossa ostamisessa, viranomaislomakkeiden tai vastaavien täyttämisessä.

 • Asiakas saa tulostuksen käyttäjätunnukset lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen print(at)vantaa.fi. Tunnukset tulevat siihen osoitteeseen, josta viesti lähetettiin. Tunnus on voimassa kahdeksan tuntia ja sillä on 10 euron arvosta käyttövaraa. Sivuhinnat tulostuksessa ja kopioinnissa ovat: värillinen 5 € ja mustavalkoinen 0.5 €. Asiakas voi siis saada kahdeksan tunnin aikana korkeintaa 20 mustavalkoista tai 2 värillistä tai yhden värillisen ja 10 mustavalkoista tulostetta. Kirjaston asiakaspäätteiltä tulostaminen ilman tunnuksia Kaikki dokumentit tulostuvat automaattisesti mustavalkoisina vaikka ne olisivat värillisiä. Tulostaa voi korkeintaan 20-sivuisen dokumentin. Tulosteet voivat olla kooltaan A4 tai A3. Tulostettavan tiedoston koko voi olla korkeintaan 100 Mb.

Tila 5 palvelua

 • Lumon kirjasto toimii Monitoimikeskus Lumossa, jossa on runsaasti kokoustiloja. Monitoimitalon kokoustilojen varaukset: www.vantaa.fi/lumo.

   

  Lumon kirjastossa on varattavissa neuvotteluhuone max 8 hengelle kirjaston toisessa kerroksessa. Tilan käyttö on maksutonta. Tilaa voi varata kerrallaan kahdeksi tunniksi ja asiakkaalla voi olla enintään kolme voimassaolevaa varausta.

  Tilan varustelu:

  -avoin, langaton verkko
  -65" näyttö, johon voi kiinnittää tietokoneen
  -videoneuvottelupaketin (näytön kaukosäädin ja kuulokemikrofoni) voi lainata asiakaspalvelupisteestä.

  Tilan voi varata verkossa Varaamo-palvelusta. Kirjaston asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 825 1305).
   

 • Lumon kirjaston lukusali on hiljainen lukemiseen ja opiskeluun osoitettu tila ja se sijaitsee kirjaston parvella (2 krs.).
 • Lumon kirjastossa on mahdollisuus ripustaa esille tauluja kirjastosalin ikkunoihin sekä kirjaston parvelle lasikaiteisiin.

  Lumon kirjaston näyttelytilavaraukset: palveluesimies Eija Kylänpää, eija.kylanpaa(at)vantaa.fi.

 • Lumon kirjaston tiloissa voi tehdä ryhmätöitä, vapaita pöytiä tuolien kera löytyy kirjaston molemmista kerroksista. Monitoimikeskus Lumossa on lisäksi vuokrattavana erilaisia ryhmätyöskentelytiloja. Tilavaraukset: www.vantaa.fi/lumo.
 • Monitoimikeskus Lumon aulassa (1 krs.) on vauvanhoitohuone.

Palvelu 14 palvelua

 • Lumon kirjasto on avoinna lauantaisin klo 9.00 - 16.00.

 • Kirjasto avoinna sunnuntaisin (kesäsunnuntaisin suljettu)

  Kirjastossa on sunnuntaisin klo 9-16 käytössä omatoimiaika. Tällöin asiakkaiden käytössä ovat palautus- ja lainausautomaatit sekä asiakastietokoneet.

 • Aineiston lainaus ja palautus on automatisoitu Lumon kirjastossa.

  Lainattaessa tarvitset vain kirjastokortin sekä tunnusluvun. Voit käyttää myös Taskukirjaston kirjastokorttiominaisuutta. Palauttaessa et tarvitse kirjastokorttia.

  Henkilökunta opastaa tarvittaessa laitteiden käytössä.

 • Monitoimikeskus Lumossa toimii lounasravintola Villiankka, joka on avoinna arkisin klo 8.00 - 15.00. Villiankan yhteydessä toimii myös kahvila Uutisankka, joka on avoinna arkisin klo 8.00 - 15.00.

  Aamupuuroa on tarjolla arkisin klo 8.00 - 9.30.

  Koululounasta on tarjolla arkisin klo 11.00 - 13.00. Ylijääneen lounaan take away -myynti klo 13.00 - 13.15.

  Iltaisin sekä viikonloppuisin Villiankka toimii tilausravintolana.

  Tiedustelut: keittio.lumon.lukio(at)vantti.fi.

  Kesätauko 17.6. - 31.7.2019.

 • Kaukopalvelu on kirjastojen välistä toimintaa, ja sen avulla voit hyödyntää koko kirjastoverkkoa. Jos etsimääsi teosta ei ole hankittu Helmet-kirjastoon tai pääkaupunkiseudun tieteellisiin kirjastoihin, se voidaan tilata sinulle kaukolainaksi muualta. 

  Kaukolainaksi tilataan kirjoja, levyjä, nuotteja ja elokuvia. Lehtien vuosikertoja ei yleensä saa lainaksi, vaan niistä tilataan yksittäisiä artikkelikopioita. Kirjastot eivät kuitenkaan tilaa kaukolainana aineistoa, joka on saatavissa jostakin pääkaupunkiseudun tieteellisestä kirjastosta tai erikoiskirjastosta. Jos etsimäsi teos on lainassa, tee silloin tavallinen varaus. Kaukopalvelua ei ole tarkoitettu paikallisten varausten ohittamiseen. 
   

 • Koirat sallittu
 • Lähetä sähköpostia:

  Päiväkotiyhteistyö: kirjastovirkailija Jonna Suckman, jonna.suckman(at)vantaa.fi

  Alakoulu: kirjastonhoitaja Pauliina Eriksson, pauliina.eriksson(at)vantaa.fi

  Yläkoulu: erikoiskirjastonhoitaja Heli Koskinen, heli.koskinen(at)vantaa.fi

  Kiertokäynnit: palveluesimies Eija Kylänpää, eija.kylanpaa(at)vantaa.fi, erikoiskirjastovirkailija Camilla Wikstedt, camilla.wikstedt(at)vantaa.fi

 • Kirjastossa on maksuton langaton verkko (Vantaa Avoin), jota voi käyttää omalla tietokoneella tai mobiililaitteella. Langaton verkko toimii ilman erillisiä tunnuksia.
 • Tiesitkö, että kirjastosta voi lainata lautapelejä kotiin pelattavaksi? Mikä olisikaan parempi tapa tutustua uuteen peliin kuin ottaa se kotilainaan! Lumon kirjaston kokoelmassa on pelejä laidasta laitaan niin lapsille kuin aikuisille. Pääpaino on koko perheelle soveltuvissa peleissä. Pelien laina-aika on 14vrk. Kirjastossa on myös lautapelejä, joita voi tulla pelaamaan kavereiden kanssa. Kirjastossa pelattavia lautapelejä ei voi lainata kotiin.
 • Aikakaus- ja sanomalehtien uusimmat numerot löytyvät kirjaston takaosassa sijaitsevalta lehtialueelta. 

  Aikakauslehtien vanhempia numeroita voi lainata kirjastosta. 

  Lisäksi eMagzin ja ePressin lehdet ovat luettavissa kirjaston asiakastietokoneilla ja kirjaston langattomassa verkossa. PressReaderin ja RBdigitalin lehtiä voit lukea myös omilta laitteiltasi kirjaston ulkopuolella.

 • Pidätkö lukemisesta ja haluaisit keskustella lukemistasi kirjoista toisten samanmielisten kanssa? Tervetuloa lukupiiriin! Mukavan porukan kesken kirjallisuudesta keskusteleminen on hauskaa. 

  Lumon kirjastossa kokoontuu lukupiiri kuukauden toisena tiistaina klo 12.00 - 14.00. Lukupiirin tarkempi aikataulu ja luettavat kirjat Lumon kirjaston Tapahtumat-sivulta osoitteessa helmet.fi/lumonkirjasto. 

  Kuukauden kirjan voit varata Helmet.fi-sivulta tai noutaa itsepalveluvaraushyllystä kohdalta Lukupiiri ja lainata sen omalle kortillesi.

 • Enter ry opastaa tiistaisin klo 13.00 - 15.00. Opastuksissa käydään läpi asiakkaan toiveiden mukaisesti tietokoneen käytön ja internetin palveluiden perusteita. Lisäksi saat apua myös älypuhelimien ja tablettien käytössä. Henkilökohtaisiin opastuksiin on aina ilmoittauduttava etukäteen ja varattava aika (1 h /asiakas tai pari). Enter ry:n varaukset tehdään kirjaston infotiskillä tai puhelimitse 043 825 1305. Hakunilan kansainvälinen yhdistys järjestää arabiankielisen kurssin torstaisin klo 17.00 - 19.30 asiointiin viranomaisten kanssa. Kurssin aikana neuvontaa asiointiin arabian, englannin ja suomen kielellä. Projekti toteutetaan yhteistyössä Lumon kirjaston ja Vantaa-infon kanssa. Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Aurora Hamadon, atk(at)hakunila.org.
 • Satututuokioita järjestetään kirjaston monitoimitilassa. Tarkemmat ajat Lumon kirjaston Tapahtumat-sivulta osoitteessa helmet.fi/lumonkirjasto. Ikäsuositus 3-6-vuotiaat. Muunkin ikäiset ovat tervetulleita. Pienet kerho- tai päiväkotiryhmät voivat osallistua Satutuokioon ilman ilmoittautumista. 

  Suurempia ryhmiä pyydämme ottamaan etukäteen yhteyttä sähköpostitse: kirjastovirkailija Jonna Suckman, jonna.suckman(at)vantaa.fi tai kirjastonhoitaja Heli Koskinen, heli.koskinen(at)vantaa.fi.

 • 1. Hae varaamasi aineisto oman sukunimesi tai aliaksesi mukaan varaushyllystä 

  2. Lainaa aineistosi lainausautomaatilla 

  3. Aineiston varaaminen ei maksa mitään! 

  Voit pyytää henkilökuntaa tekemään alias- eli salanimen, jossa on vähintään neljä kirjainta (ei "ääkkösiä") ja joka ei ole jo käytössä. Aliasnimi voi sisältää myös numeroita, mutta sen pitää alkaa kirjaimella. Henkilökunta auttaa mielellään, jos on jotain epäselvää!

  Huom! Konsolipelivaraukset lainataan suoraan kirjastokortilla kirjaston infotiskiltä.