Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Laitteisto 12 palvelua

 • Lumon kirjaston pajassa on yksi Ultimaker 3 -tulostin. Voit varata laitetta Varaamon kautta osoitteesta varaamo.vantaa.fi.

  Lumon kirjaston pajassa on yksi Ultimaker 3 -tulostin. Voit varata laitetta Varaamon kautta osoitteesta varaamo.vantaa.fi. 

 • Kirjastossa on käytössä kannettavien tietokoneiden lainausautomaatti. Asiakkaiden käyttöön tarkoitetut kannettavat tietokoneet eli Chromebookit on sijoitettu kaappiin, josta voit lainata niitä käytettäväksi kirjaston tiloissa. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja tunnusluvun. Lainauskuitti ja muistutus laina-ajan päättymisestä lähetetään vain sähköpostitse. Jos haluat kuitin ja muistutuksen, voit lisätä sähköpostiosoitteen asiakastietoihisi kirjautumalla ensin omiin tietoihin Helmet.fi:ssä.

  Tietokoneiden laina-aika on kolme tuntia, ja lainakertoja voi olla kaksi peräkkäin. Laina-ajan päätyttyä palauta tietokone automaattiin, joka lähettää palautuksesta kuitin sähköpostiisi. Automaatti myös lataa kannettavat seuraavan asiakkaan käyttöön. Automaatissa on helppokäyttöinen kosketusnäyttö. Henkilökunta opastaa tarvittaessa automaatin käytössä.

 • Kopiokone sijaitsee asiakaspalvelupisteen luona. Kopioita on mahdollista saada sekä A4 että A3 kokoisena. Maksuton 20 sivua/asiakas. Kopioiden ottamista varten tarvitset tunnukset, jotka tilataan omaan sähköpostiin. Lähetä tyhjä viesti osoitteeseen print@vantaa.fi. Saat paluuviestissä käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tunnukset ovat voimassa kahdeksan (8) tuntia.

 • Latauslaitteet

  Matkapuhelimille tarkoitettu lukittava latauskaappi, jossa iPhone-, Micro-USB ja USB-C -liitännät.

  lumo.kirjasto@vantaa.fi

 • Lumon kirjaston pajan mediatyöasema on tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä, Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti, Wacomin 16-tuumainen piirtonäyttö sekä Epson V600 Photo -skanneri.

  Tällä hetkellä ei käytössä.

  Lumon kirjaston pajan mediatyöasema on tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä, Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti, Wacomin 16-tuumainen piirtonäyttö sekä Epson V600 Photo -skanneri. Mediatyöasema on tarkoitettu piirtämiseen, kuvankäsittelyyn, taittamiseen, animointiin, videoeditointiin ja kaikkeen muuhun luovaan digitaaliseen tekemiseen. Käytössä on Vantaan kaupungin ilmainen langaton verkko. Piirtonäytön kynän voi lainata kirjastokortilla asiakaspalvelutiskiltä.  Varaa aika laitteelle: varaamo.vantaa.fi.

 • Kaksi Husqvarna Viking Emerald 116 ompelukonetta. Koneita voi käyttää kirjaston aukioloaikoina. Varaa aika varaamo.vantaa.fi.

  Kaksi Husqvarna Viking Emerald 116 ompelukonetta. Koneita voi käyttää kirjaston aukioloaikoina. Varaa aika varaamo.vantaa.fi.

 • Tällä hetkellä ei käytössä. 

  Lumon kirjaston pelihuoneessa voit pelata PS4-pelikonsolia. Ajanvaraukset kirjaston infotiskiltä.

 • Yksi Bernina L450 -saumuri. Voit käyttää laitetta kirjaston aukioloaikoina. Varaa aika varaamo.vantaa.fi.

  Yksi Bernina L450 -saumuri. Voit käyttää laitetta kirjaston aukioloaikoina. Varaa aika varaamo.vantaa.fi.

 • Sähköpostiin skannaaminen ei toimi tällä hetkellä. (päiv. 28.9.21) Voit skannata kuitenkin omalle muistitikulle.

  Asiakas saa skannauksen käyttäjätunnukset lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen print(at)vantaa.fi. Skannaus tapahtuu siihen osoitteeseen, josta viesti lähetettiin.

  Henkilökunta opastaa tarvittaessa skannerin käytössä.

 • Ei lainattavissa tällä hetkellä (päiv. 18.8.21). Energiankulutusmittari on lainattavissa Lumon kirjaston infotiskiltä.

 • Kirjastossa on maksuttomia asiakaskoneita, joiden käyttöön tarvitsee kirjastokortin. Henkilökunta neuvoo tietokoneen ja internetin käytön perusasioissa. Perusteellisempaa opastusta voit saada kirjastossa Enter ry opastaa tapahtumissa sekä Aikuisopiston kursseilla. 

 • Maksuton 20 sivua/asiakas. Lähetä tulostettavat tiedostot pdf-muodossa osoitteeseen print@vantaa.fi. Saat paluuviestissä käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla kirjaudutaan tulostimelle. Tunnukset ovat voimassa kahdeksan (8) tuntia.

Tila 6 palvelua

 • Lumon kirjasto toimii Monitoimikeskus Lumossa, jossa on runsaasti kokoustiloja. Monitoimitalon kokoustilojen varaukset: www.vantaa.fi/lumo.

  Lumon kirjastossa on varattavissa neuvotteluhuone max 8 hengelle kirjaston toisessa kerroksessa. Tilan käyttö on maksutonta. Tilaa voi varata kerrallaan kahdeksi tunniksi ja asiakkaalla voi olla enintään kolme voimassaolevaa varausta.

  Tilan varustelu:

  -avoin, langaton verkko
  -65" näyttö, johon voi kiinnittää tietokoneen
  -videoneuvottelupaketin (näytön kaukosäädin ja kuulokemikrofoni) voi lainata asiakaspalvelupisteestä.

  Tilan voi varata verkossa Varaamo-palvelusta. Kirjaston asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa varauksen tekemisessä (p. 043 825 1305).
   

 • Lumon kirjaston lukusali on hiljainen lukemiseen ja opiskeluun osoitettu tila ja se sijaitsee kirjaston parvella (2 krs.).

 • Lumon kirjastossa on mahdollisuus ripustaa esille tauluja kirjastosalin ikkunoihin sekä kirjaston parvelle lasikaiteisiin.

  Lumon kirjaston näyttelytilavaraukset: erikoiskirjastovirkailija Timo Simes timo.simes@vantaa.fi

 • Tutustu Lumon kirjaston Pajaan: https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Lumon_kirjasto/Lumon_omat/Lumon_kirjaston_paja

  Paja käytössä omatoimisesti alkaen 15.6. Opastusta laitteiden käyttöön ei ole saatavilla toistaiseksi. Lumon kirjaston paja sijaitsee 2. kerroksessa. Paja tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden käyttää ja kokeilla laitteita. Pajassa on tarkoitus oppia kokeilemalla itse. Pajan laitteiden käyttö on maksutonta mutta voimassa oleva kirjastokortti täytyy olla. Paja on tarkoitettu yli 10-vuotiaille mutta vanhemman seurassa nuoremmatkin pääsevät. 

  Pajassamme on yksi 3D-tulostin, kaksi ompelukonetta ja saumuri sekä mediatyöasema. Silitysrauta ja lauta löytyvät myös.

  Voit varata laitteet osoitteesta: varaamo.vantaa.fi

 • Lumon kirjaston tiloissa voi tehdä ryhmätöitä, vapaita pöytiä tuolien kera löytyy kirjaston molemmista kerroksista. 

  Monitoimikeskus Lumossa on lisäksi vuokrattavana erilaisia ryhmätyöskentelytiloja. Näiden tilojen varaus osoitteessa: vantaa.fi/lumo

   

 • Monitoimikeskus Lumon aulassa (1 krs.) on vauvanhoitohuone.

Palvelu 14 palvelua

 • Ei kesälauantaisin.

 • Celia-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjaston 40 000 äänikirjasta, CD-kerhoasiakkaana saat kuukausittain kotiisi kirjoja kuunneltavaksi. Rekisteröitymistä varten tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan. 

  Lisätietoja: Celia.fi

 • Enter ry opastaa tiistaisin klo 14.00 - 16.00. Opastuksissa käydään läpi asiakkaan toiveiden mukaisesti tietokoneen käytön ja internetin palveluiden perusteita. Lisäksi saat apua myös älypuhelimien ja tablettien käytössä. 

  Henkilökohtaisiin opastuksiin on aina ilmoittauduttava etukäteen ja varattava aika (1 h /asiakas tai pari). Enter ry:n varaukset tehdään kirjaston infotiskillä tai puhelimitse 043 825 1305.

   

 • Aineiston lainaus ja palautus on automatisoitu Lumon kirjastossa.

  Lainattaessa tarvitset vain kirjastokortin sekä tunnusluvun. Voit käyttää myös Taskukirjaston kirjastokorttiominaisuutta. Palauttaessa et tarvitse kirjastokorttia.

  Henkilökunta opastaa tarvittaessa laitteiden käytössä.

 • Monitoimikeskus Lumossa toimii lounasravintola Villiankka, joka on avoinna arkisin klo 8.00 - 15.00. Villiankan yhteydessä toimii myös kahvila Uutisankka, joka on avoinna arkisin klo 8.00 - 15.00.

  Aamupuuroa on tarjolla arkisin klo 8.00 - 9.30.

  Koululounasta on tarjolla arkisin klo 11.00 - 13.00. Ylijääneen lounaan take away -myynti klo 13.00 - 13.15.

  Iltaisin sekä viikonloppuisin Villiankka toimii tilausravintolana.

  Tiedustelut: keittio.lumon.lukio(at)vantti.fi.

   

 • Asiakkaiden omien kirjojen kierrätyspiste. Tuo enintään 5 kirjaa kerrallaan. Pois voit viedä niin monta kuin haluat. 

   

 • Koirat sallittu
 • Lähetä sähköpostia:

  Päiväkotiyhteistyö: kirjastovirkailija Anneli Outinen, anneli.outinen@vantaa.fi p. 050 302 8463

  Alakouluyhteistö: kirjastovirkailija Krista Kettunen, krista.kettunen@vantaa.fi

  Kiertokäynnit: erikoiskirjastovirkailija Timo Simes timo.simes@vantaa.fi

  Yläkouluyhteistyö: kirjastonhoitaja Lotta Autio lotta.autio@vantaa.fi

 • Kirjastossa on maksuton langaton verkko (Vantaa Avoin), jota voi käyttää omalla tietokoneella tai mobiililaitteella.

  Langaton verkko toimii ilman erillisiä tunnuksia.

 • Valikoima lainattavia tai kirjastossa pelattavia lautapelejä kaikenikäisille. 

 • Aikakaus- ja sanomalehtien uusimmat numerot löytyvät kirjaston takaosassa sijaitsevalta lehtialueelta. 

  Aikakauslehtien vanhempia numeroita voi lainata kirjastosta. 

  Lisäksi eMagzin ja ePressin lehdet ovat luettavissa kirjaston asiakastietokoneilla ja kirjaston langattomassa verkossa. PressReaderin ja RBdigitalin lehtiä voit lukea myös omilta laitteiltasi kirjaston ulkopuolella.

 • Kirjastossa kokoontuu erilaisia lukupiirejä, joiden aihepiirit vaihtelevat kausittain. Katso tarkemmat tiedot ja lukupiireissä käsiteltävät kirjat Helmet.fi:n Tapahtumat-osiosta. 

 • Satututuokioita järjestetään kirjaston satuhuoneessa. Tarkemmat ajat Lumon kirjaston Tapahtumat-sivulta osoitteessa helmet.fi/lumonkirjasto. Ikäsuositus 3-6-vuotiaat. Muunkin ikäiset ovat tervetulleita. Pienet kerho- tai päiväkotiryhmät voivat osallistua Satutuokioon ilman ilmoittautumista. 

  Suurempia ryhmiä pyydämme ottamaan etukäteen yhteyttä sähköpostitse: kirjastovirkailija Anneli Outinen (anneli.outinen@vantaa.fi) 

 • 1. Hae varaamasi aineisto varaushyllyn päätelaitteesta kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

  2. Lainaa aineistosi lainausautomaatilla 

  3. Aineiston varaaminen ei maksa mitään! 

  Voit pyytää henkilökuntaa tekemään alias- eli salanimen, jossa on vähintään neljä kirjainta (ei "ääkkösiä") ja joka ei ole jo käytössä. Aliasnimi voi sisältää myös numeroita, mutta sen pitää alkaa kirjaimella. Henkilökunta auttaa mielellään, jos on jotain epäselvää!

  Huom! Konsolipelivaraukset lainataan suoraan kirjastokortilla kirjaston infotiskiltä.