Martinlaakson kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Laitteisto 8 palvelua

 • E-lehtien lukulaitteet
 • Martinlaakson kirjastossa on kannettavien tietokoneiden lainausautomaatti, jossa on 8kpl Chromebook tietokoneita. Asiakkaiden käyttöön tarkoitetut kannettavat tietokoneet on sijoitettu kaappiin, josta voit lainata niitä käytettäväksi kirjaston tiloissa. Lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja tunnusluvun. Lainauskuitti ja muistutus laina-ajan päättymisestä lähetetään vain sähköpostitse. Jos haluat kuitin ja muistutuksen, voit lisätä sähköpostiosoitteen asiakastietoihisi kirjautumalla ensin omiin tietoihin Helmet.fi:ssä. 

  Kannettavista koneista on mahdollista myös tulostaa print@vantaa.fi kautta.

  Tietokoneiden laina-aika on 1 tunti. Laina-ajan päätyttyä palauta tietokone automaattiin, joka lähettää palautuksesta kuitin sähköpostiisi. Automaatti myös lataa kannettavat seuraavan asiakkaan käyttöön. Automaatissa on helppokäyttöinen kosketusnäyttö. Henkilökunta opastaa tarvittaessa automaatin käytössä.

 • Kopioita on mahdollista saada sekä A4- että A3-kokoisena. Maksuton 20 mustavalkoista tai 2 värillistä sivua /asiakas. Kopioiden ottamista varten tarvitset tunnukset, jotka tilataan omaan sähköpostiin. Lähetä tyhjä viesti osoitteeseen print@vantaa.fi. Saat paluuviestissä käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla kirjaudutaan kopiokoneelle. Tunnukset ovat voimassa kahdeksan (8) tuntia.

 • Kopioita on mahdollista saada sekä A4- että A3-kokoisena. Maksuton 2 värillistä tai 20 mustavalkoista sivua/asiakas. Kopioiden ottamista varten tarvitset tunnukset, jotka tilataan omaan sähköpostiin. Lähetä tyhjä viesti osoitteeseen print@vantaa.fi. Saat paluuviestissä käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla kirjaudutaan kopiokoneelle. Tunnukset ovat voimassa kahdeksan (8) tuntia.

 • Kirjastossa on tällä hetkellä käytössä yksi A4-kokoinen skanneri, joka löytyy toisen asiakaskoneen vierestä. 

 • Kotiin lainattava energiankulutusmittari. Laina-aika 14 vrk.
 • Kirjastossa on käytössä kaksi asiakaskonetta, joiden käyttöön tarvitsee kirjastokortin. Toista asiakaskonetta voi käyttää 30min, toista 60min. Kirjastosta löytyy lisäksi yksi Helmet-aineistonhakukone. Asiakaskoneet suljetaan 15min ennen kirjaston sulkemista. Asiakaskoneissa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä ja Microsoft Office -ohjelmat.

  Kaikkiin koneisiin on mahdollista kytkeä USB-porttiin esimerkiksi oma muistitikku tai kamera. Koneille ei voi asentaa omia ohjelmia tai ajureita.

 • Vantaan kirjastoissa tulostus, kopiointi ja skannaus on maksutonta.  Tulosteita voi ottaa päivässä enitään 20 mustavalkoista sivua. Lähetä tulostettavat tiedostot osoitteeseen print@vantaa.fi. Saat paluuviestissä käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla kirjaudutaan tulostimelle. Tunnukset ovat voimassa kahdeksan (8) tuntia.

  Huom. 10.6.2021 alkaen tulosteita on mahdollista saada vain mustavalkoisina.

Palvelu 9 palvelua

 • Kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa näköongelmien, lukihäiriön tai muun syyn takia, kannattaa kokeilla äänikirjaa. CELIA-kirjaston äänikirjat on tarkoitettu eri syistä lukemisesteisille. Martinlaakson kirjastossa voit rekisteröityä CELIA-kirjaston verkkoasiakkaaksi. Verkkoasiakkaana voit omalla laitteellasi kuunnella mitä tahansa kirjasto 40 000 äänikirjasta. Kysy lisää Martinlaakson kirjaston aikuistenosastolta p. 043 825 0909.

 • Itsepalvelulainaus ja -palautus
 • Vantaan kirjastoissa tulostus, kopiointi ja skannaus on maksutonta.  Tulosteita voi ottaa päivässä enitään 20 mustavalkoista sivua. Lähetä tulostettavat tiedostot osoitteeseen print@vantaa.fi. Saat paluuviestissä käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla kirjaudutaan tulostimelle. Tunnukset ovat voimassa kahdeksan (8) tuntia.

  Huom. 10.6.2021 alkaen tulosteita on mahdollista saada vain mustavalkoisina.

 • Kirjastossamme on kirjojenkierrätyskärry, johon voi tuoda omia tarpeettomia kirjoja. Kirjojen kierrätyskärry sijaitsee asiakaswc-tilojen vieressä. Tuothan kärryyn vain pieniä määriä hyväkuntoisia ja siistejä kirjoja.

 • Asiakkaiden omien kirjojen kierrätyspiste. Tuo enintään 5 kirjaa kerrallaan. Pois voit viedä niin monta kuin haluat. 

   

 • Koirat sallittu
 • Avoin langaton verkko on kaikkien asiakkaiden käytössä.

  Vantaa Avoin on langaton verkko, joka on kaikkien asiakkaiden käytössä.

 • Lehdet
 • Martinlaakson kirjastossa on käytössä sähköinen varaushylly. Varaushylly toimii näyttämällä kirjastokortti lukijalle ja syöttämällä kirjastokortin PIN-koodi. Saat listan varauksistasi ja niiden sijainnista näkyviin näytölle. Listan voi tulostaa myös kuittina. Varaukset tulee lainata vielä erikseen lainausautomaatilla.