Maksamaan kirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Kokoelma 3 palvelua

 • Ruotsalaisesta Biblio-palvelusta löytyy pääsääntöisesti ruotsinkieliisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja, mutta myös valikoiman kirjoja sekä suomen kielellä että muilla kielillä.

 • PressReader on sovellus joka sisältää yli 7 500 lehteä.

  Tee näin:

  Lataa ilmainen PressReader-sovellus laitteellesi.

  Yhdistä laitteesi kirjaston langattomaan verkkoon (saat salasanan kirjaston henkilökunnalta).

  Avaa PressReader ja lataa suosikkilehtesi laitteellesi kotona tai kirjastossa.

  Voit jatkaa uusien lehtien lukemista ja lataamista kotona kirjastokäyntisi jälkeen 72 tunnin ajan ennen kuin sinulta edellytetään uudelleenkirjautumista kirjaston wifiin.

 • Suoratoistopalvelu Viddla

   

  Tee näin:

  Täältä pääset Viddlaan

  Aloita valitsemalla elokuva. Voit suodattaa sisältöä Elokuvat-sivulla, jossa saat rajattua valikoiman muun muassa kohderyhmän ja genren mukaan. Kun olet löytänyt sopivan elokuvan, klikkaa sen kansikuvaa ja sitten Katso elokuva-painiketta. Valitse listalta kirjastosi, kirjaudu kirjastokortin tunnuksella ja PIN-koodilla. Vahvista lainaus. Nyt voit katsoa elokuvan niin monta kertaa kuin tahdot seuraavan 48 tunnin aikana. Viddlaan tulee säännöllisesti uusia elokuvia.

   

  Lainarajoituksia:

  Voit lainata korkeintaan kolme elokuvaa kuukaudessa. Kirjasto on budjetoinut tietyn kokonaismäärän elokuvalainoja kuukautta kohden. Jos lainaaminen ei onnistu ja saat virheilmoituksen, kirjaston kuukausibudjetti on täyttynyt. Tässä tapauksessa lainaaminen toimii taas kuukauden vaihduttua.

   

  Ikärajat:

  Kuten kirjastoissa yleensä, Viddlassa on kuvaohjelmalakiin perustuvat ikärajakäytännöt. Voit tutustua elokuvien ikärajoihin Suomessa KAVI:n sivustolla.

   

  Kieli:

  Kun katsot elokuvaa, voit vaihtaa tekstityksen kieli klikkaamalla hammaspyörää.

   

  Jatka katselua myöhemmin:

  Mikäli laina-aikaa on jäljellä, voit jatkaa katselua myöhemmin samalla tai toisella laitteella. Viddlassa ei ole erillistä kirjautumispainiketta. Jatkaaksesi katselua, etsi elokuva uudestaan ja kirjaudu samoin kuten lainatessa. Viddla muistaa, että elokuva on jo lainattu.

   

  Elokuvat telkkariin:

  Viddlalla ei ole erillistä sovellusta smart-televisioille, mutta elokuvia pääsee katsomaan esim. Chromecastin tai AirPlayn avulla. Voit tietysti myös katsoa elokuvia suoraan tietokoneesta tai tabletista. Täältä löydät lisää tietoa siitä, miten Viddla toimii eri laitteilla.

   

  Vain Suomessa:

  Viddlan elokuvia ei voi katsoa Suomen rajojen ulkopuolella.

  bibl.maxmo@vora.fi

Laitteisto 1 palvelu

 • Mustavalkotulostus: 
  A4: 0,50 € (koulut ja aatteelliset yhdistykset 0,25 €) 
  A3: 1,00 € (koulut ja aatteelliset yhdistykset 0,50 €)

   

  Väritulostus: 
  A4: 1 € (koulut ja aatteelliset yhdistykset 0,60 €) 
  A3: 2 € (koulut ja aatteelliset yhdistykset 1 €)

  bibl.maxmo@vora.fi

Palvelu 4 palvelua

 • Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina, yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa. Celia on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa.

  Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa.

  Kauno- ja tietokirjallisuuden lainaaminen Celiasta on täysin maksutonta. Vuosittain Celia tuottaa saavutettavaan muotoon eli mm. ääni- ja pistekirjoiksi noin 30 % kaikesta Suomessa julkaistusta kauno- ja tietokirjallisuudesta. Tällä hetkellä valikoimassa on noin 40 000 eri äänikirjaa, joita voi kuunnella suoraan verkosta.

  Kauno- ja tietokirjallisuuden lisäksi Celia valmistaa oppikirjoja saavutettavassa muodossa peruskouluun, lukioon ja ammatillisiin opintoihin sekä kurssikirjoja korkeakouluihin.

 • Langaton verkko
 • Yleiset säännöt

  • Kirjasto on avoin kaikille, jotka noudattavat kirjaston sääntöjä.
  • Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen, ja saat sen täyttämällä lomakkeen, jossa on henkilökohtaiset ja osoitetiedot, sekä osoittamalla voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen.
  • Kun allekirjoitat kirjastokorttisopimuksen, sitoudut noudattamaan kirjaston sääntöjä. Olet vastuussa kortillesi lainatusta materiaalista.
  • Ilmoita kirjastolle aina nimen, puhelimen ja / tai osoitteen muutokset.
  • Ilmoita myös kirjastolle, jos kadotat kirjastokorttisi.

  Kirjastokortti

  Kuka tahansa, joka on saavuttanut kouluikäisen, voi saada kirjastokortin täyttämällä lomakkeen henkilökohtaisilla tiedoilla. Alle 15-vuotiailta lapsilta vaaditaan huoltajan allekirjoitus ja hän vastaa kirjastokortista. Oppilaitokset, hoitolaitokset ja yhdistykset nimittävät tarvittavan määrän vastuuhenkilöitä, jotka antavat kirjallisen suostumuksensa opiskelijoille, potilaille ja työntekijöille kirjastokortin käyttöön. Kirjasto perii maksun uudesta kortista: Ensimmäinen kirjastokortti on ilmainen. Kadonnut kortti, joka korvataan uudella, maksaa 2,00 euroa.

  Laina-aika

  Laina-aika on yleensä 28 päivää. Joillekin aineistoille laina-aika voi olla lyhyempi, esim. oppikirjoille ja päiväysmateriaalille, 14 päivää, DVD: lle 14 päivää. Palautuspäivä ilmoitetaan kuitissa, jonka saat lainatessasi. Jos aineistoa ei palauteta asetetussa ajassa, lainaoikeus voidaan menettää. Kirjastomateriaalia, jota toinen ei ole varannut, voidaan lainata. Aineiston laajennus voidaan tehdä myös puhelimitse, sähköpostilla tai verkkokirjastossa. Materiaalia voidaan pidentää korkealla 5 kertaa. Tarvitset kirjastokortin ja PIN-koodin, jotta voit kirjautua verkkokirjastoon. PIN-koodi on henkilökohtainen. Sinun on oltava 9-vuotias saadaksesi PIN-koodisi.

 • Seutulainat

  • Fredrika-kirjastot ja Vaasan kaupunginkirjasto tekevät yhteistyötä seutulainoissa.
  • Seutulainamaksu on 2 € asiakkaillemme, jotka tilaavat aineistoa seutukirjastoista.
  • Voit myös tilata seutulainoja sähköpostitse osoitteesta bibl.vora@vora.fi.

  Kaukolainat

  • Tehdäksesi kaukolainatilauksen, ota yhteyttä johonkin kirjastoistamme.
  • Kaukolainan perusmaksu on 3 €. Perusmaksun lisäksi saatat joutua maksamaan lähettävän kirjaston perimän maksun.
  • Voit myös tilata kaukolainoja sähköpostitse osoitteesta bibl.vora@vora.fi.