Ylöjärven pääkirjasto

Palvelun lisätiedot avautuvat linkkiä klikkaamalla.

Laitteisto 1 palvelu

 • Pääkirjasto Leijan digitointihuoneessa on Prenta 3D Duo -tulostin. Tulostimella voi tulostaa pienehköjä esineitä, tulostusala on 20cm x 20 cm x 20cm. Tulostusmateriaalina käytetään PLA-muovia, joka on biohajoavaa ja myrkytöntä. Tulostamiseen tarvitset STL-muodossa olevan mallin tulostettavasta esineestä. Voit tuoda valmiin mallin mukanasi muistitikulla tai hakea valmiin mallin verkosta. Ilmaisia valmiita malleja löytyy esimerkiksi Thingiverse- ja YouMagine-sivustoilta. Oman esineen suunnittelussa voi apuna käyttää verkosta ilmaiseksi ladattavissa olevia ohjelmia, joita ovat esimerkiksi Sculptris, SketchUp, Autodesk 123D ja Blender. Lisäksi selaimessa käytettäviä 3D-mallinnusohjelmia ovat Tinkercad ja 3D Slash. Kaikki edellä mainitut ohjelmat löytyvät myös kirjaston digitointityöasemalta. Kirjastonhoitaja antaa opastusta tulostamisessa, mutta mallinnusohjelmilla suunnitteluun täytyy perehtyä itse. Tila pitää varata tulostamista varten etukäteen kirjastosta, p. 040 133 1431 tai kirjasto@ylojarvi.fi. Pisin mahdollinen varausaika on neljä tuntia.

  3D-tulosteen hinta on 0,40€/kpl

Tila 6 palvelua

 • Pääkirjasto Leijan pelihuonetta voi käyttää myös pienenä kokoustilana 8-10 henkilölle. Tilan varaukset kirjaston asiakaspalvelusta.

  http://www.ylojarvi.fi/kirjasto/paakirjasto-leija/tilat-ja-laitteet/

 • Pääkirjasto Leijassa on kaksi lukuhuonetta. Huoneiden varaukset kirjaston asiakaspalvelusta.
 • Pääkirjasto Leijan monitoimisali on max. 70 hengen tila. Varusteina ovat dataprojektori, piirtoheitin, kannettava tietokone ja äänentoistolaitteet. Tilan varaukset kirjaston asiakaspalvelusta tai verkkolomakkeella.

  20 € / tunti

 • Pääkirjasto Leijan näyttelytilaa voi varata Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelujen kautta.
 • Ylöjärven pääkirjasto Leijan pelihuoneessa pelata PS4- ja WiiU-konsolipelejä. PS4:n lisävarusteena on virtuaalilasit. Pelihuoneeseen varataan aika kirjaston asiakaspalvelusta. Peliaika on tunti päivässä. Pelaamaan voi tulla myös porukalla, jopa neljä kerrallaan!
 • Pääkirjasto Leijassa on kolme työhuonetta. Varusteina tietokoneet, Microsoft Office 2013 -paketti ja skannerit. Yhdessä huoneessa mikrofilmin-ja mikrokortinlukulaitteet. Käytettävissä on myös muistikortinlukulaite ja viivakoodinlukija. Huoneiden varaukset kirjaston asiakaspalvelusta.

Palvelu 2 palvelua

 • Ylöjärven pääkirjaston digitointilaitteilla voit muuttaa VHS- ja 8mm-videokasetit digitaaliseen muotoon. Lisäksi voit skannata paperivalokuvia, negatiiveja sekä dioja. Myös C-kasettien ja LP-levyjen digitoiminen on mahdollista. Digitoituja aineistoja on myös mahdollista muokata työasemalta löytyvillä editointiohjelmilla.
 • Ylöjärven pääkirjaston lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa, kuukauden toisena tiistaina. Jos pidät lukemisesta ja haluat vaihtaa ajatuksia lukukokemuksista, tule mukaan! Tarkista seuraavan tapaamisen ajankohta ja kulloinkin luettava kirja kirjaston verkkosivuilta.